Contact

Naam:
Y. Tielen
Adres:
Bergenvenstraat 40
PC / Woonplaats:
B-2910 Essen
Land:
Belgium
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 13 02 2019 - * Regenwortelhoeve * Goedgekeurde dekhengst Etoile van de Neerheide lost alle verwachtingen in.

  * Regenwortelhoeve * Goedgekeurde dekhengst Etoile van de Neerheide lost alle verwachtingen in.


  Tijdens de 2de mache van de Pavo hengstencompetitie, lost ook vandaag Etoile al onze verwachtingen in.

  Quote: Een demontratie ronde ...

  Quote: Voor deze hengst worden zeker en vast visitekaartjes uitgedeeld...

  Dat waren enkele uitspraken van de presentators van de hengstencompetitie. Zelfs de kleine communicatiefout tussen ruiter en paard in de barrage deden absoluut geen afbreuk aan de prestatie en parcours van Etoile.

  Etoile is een Emerald Van't Ruytershof X Qannan R. Etoile is een goedgekeurde dekhengst voor Zangersheide en AES en is zowel vers verkrijgbaar voor het dekseizoen 2019.
  www.regenwortelhoeve.be - info@regenwortelhoeve.be

 • 04 02 2019 - *Regenwortelhoeve* Sterk presterende nieuwe dekhengst in onze stal.

  *Regenwortelhoeve* Sterk presterende nieuwe dekhengst in onze stal.


  Met veel trots stellen wij u onze nieuwe hekhengst voor Chacoo Me Biolley !

  Chacco Me Biolley

  °2009 | hengst | bruin | 180cm | Oldenburg

  Vice-Kampioen van de Oldenburger OS Keuring 2011 - Finalist Lanaken 2014

  Chacco Me Biolley, de vice-kampioen van de Oldenburger OS keuring in 2011, was zonder twijfel de meest complete hengst van deze hengstenkeuring. Hij maakte er indruk door zijn krachtige springvermogen met veel afdruk op de sprong en goede beentechniek. Ook onder het zadel zien we deze eigenschappen terug gecombineerd met een ongelooflijke bewegingsmechanisme gekenmerkt door veel elasticiteit. Zijn uitstekende karakter met veel charisma en zijn schitterend langgelijnd model maken van Chacco Me Biolley een modern jumping paard!

  Chacco Me Biolley heeft reeds een uitzonderlijk palmares behaald op nationaal als internationaal vlak. In 2014 was de hengst zeer succesvol in de cyclus bij de 5-jarigen springpaarden en werd de hengst 3de op de Pavo-Hengstencompetitie in België. Datzelfde jaar was deze hengst geselecteerd voor het WK Lanaken 2014 waar hij de finale haalde. Ook internationaal hebben we hengst goede prestaties weten leveren onder het zadel van Robbert Ehrens.

  De vader van Chacco Me Biolley, Chacco Blue, hoeft geen introductie meer. Chacco Blue, Paul Schockemöhles oogappel, was een echt springfenomeen van een zeldzame kwaliteit, uit een succesvolle moederlijn. Helaas kwam hij in 2012 veel te vroeg te overlijden in het midden van zijn internationale sportcarrière. Ook voor de fokkerij was dit een bijzonder verlies daar er geen tot zeer beperkt (duur) sperma beschikbaar is. De nakommelingen van Chacco Blue zijn atletisch en hoog in het type staande en beschikken ook over een enorme springaanleg. Chacco Blue was niet voor niets nummer 1 op de WBFSH ranking van 2017.

  Springaanleg is eveneens sterk verankerd in de moederlijn van Chacco Me Biolley. Moeder Bellisima Biolley uit Argentinus was zelf meermaals finaliste in vrijspringwedstrijden in België en is tevens de moeder van Indigo Blue Biolley (1.60m). In de moederstam vinden we ook Cassilio (1.60 m), Jenco DW (1.50m) Charivari Biolley (1.40m) en Bailamos Biolley (Grand Prix Dressuur)

  Nakomelingen

  Chacco Me Biolley zijn nakomelingen worden alom geprezen voor hun prachtig exterieur, temperament en uitzonderlijke gangen.

  Veranker dit uitzonderlijke bloed in Uw fokkerij!
 • 04 02 2019 - *Regenwortelhoeve* Quannini RZ 5de en 9de 2* Sentower park

  *Regenwortelhoeve* Quannini RZ 5de en 9de 2* Sentower park


  Onze 10jarige hengst Quannini RZ presteerde weer naar behoren afgelopen weekend op een 2* wedstrijd in Sentower park.
  Quannini RZ is een Quannan R X Cassini I hengst en tevens ook ons eigen fokproduct.

  Vader Quannan R ( ook ons eigen fokproduct ) presteerde op het hoogte niveau onder het zadel van Marc Bettinger voor Duitsland.
 • 09 12 2018 - * Regenwortelhoeve.be * Onze Cicero Z zoon weeral foutloos 1m40 Opglabbeek.

  * Regenwortelhoeve.be * Onze Cicero Z zoon weeral foutloos 1m40 Opglabbeek.


  Catherine Van Roosbroeck laat andere ruiters zien hoe het moet met de Cicero Z zoon " F".

  Het duo liep een foutloos parcours op het 1m40 in Opglabbeek.
  "F" is een Cicero Z X Tampa ruin geboren in 2010.

  www.regenwortelhoeve.be
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve * Gamko-S clear op het 1m40 in Peelbergen.

  * Regenwortelhoeve * Gamko-S clear op het 1m40 in Peelbergen.


  Gamko-S foutloos in 1m40 in Peelbergen!


  Gamko is een zoon van onze Carthago merrie Amke-S. Zoals u kunt zien, talent zit in de familie !
  Amke- S is een Carthago X Voltaire merrie en ze werd verkozen tot keurmerrie van het jaar door het stamboek BWP.
  In de directe moederlijn van Amke-S vinden we onder andere de 1.60 paarden Vangelis-S (ook goedgekeurd voor BWP), Fento Chin-S, Ilena-S, Luron-S, Dasko-S Z, Un Ami-S, Ense van den Brandakker en Dasko, de 1.55 paarden Valesko-S (ook Belgisch Kampioen 7-jarige paarden), Casse-Cou-S Z en Contesse-S Z, de 1.50 paarden Jade-S, Centa-S Z, Etendro-S en Ukase van de Donkhoeve, en 1.45 paarden Comodor-S Z, Insouci-S, Joker-S, Joker-S, Gamin-S en Versailles-S.

  * Wij verwachten in 2019 een volle broer of zus van Gamko -S.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve * Eerste nakomelingen van Chill RZ in de sport !

  * Regenwortelhoeve * Eerste nakomelingen van Chill RZ in de sport !


  Chill RZ een naam dat waarschijnlijk bij vele als bekend in de oren klinkt. Chill is een Chellano Z X A Lucky one hengst en ons eigen fokproduct .

  Chill is een tijdje geleden richting Amerika verkocht waar bij onder het zader terecht kwam van Chalie Jayne. Het duo heeft meerdere grote prijzen gereden en gewonnen. Nadien is het paard doorverkocht naar de dochter van Steve Jobs. Het werd voor Charlie een emotioneel afscheid van Chill dat later ook in de media en op de facebookpagina van Charlie te volgen was.

  Zoals vanzelfsprekend zijn wij bijzonder trots op onze fokproducten en proberen we ze ( indien mogelijk ) zoveel mogelijk verder te volgen waar ook ter wereld.

  Begin deze week kregen we van Charlie bericht dat hij een zoon van Chill gefokt( uit een Argentinus merrie ) had en deze nog maar juist zadelmak gemaakt was. Het filmpje sprak boekdelen. Dit was een zoon van Chill ! Dezelfde souplesse, dezelfde techniek en dezelfde gemakkelijkheid van springen.

  We zijn bijzonder blij dat ook de nakomelingen van Chill alle verwachtingen waarmaken. We zijn ervan overtuigd nog veel te horen van Chances R !
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve* Boy-Adrian grijpt overwinning met Be Cool !

  * Regenwortelhoeve* Boy-Adrian grijpt overwinning met Be Cool !


  In de CSI2* 1,40m van De Peelbergen is Boy-Adrian Van Gelderen net als de winnaar uit de bus gekomen. Onze landgenoot kon met Be Cool (Vanoverbeek) de eerste plaats grijpen in 59,93 seconden en zo de Brit Jonathon Buxton met High Offley Arturos Catch (Arturo) verslaan. Dit duo deed 62,65 seconden over hun parcours. De Fransman Clement Bohren en Acrobate de l’Herse (Kashmir van Schuttershof) werden derde.

  De eerste Nederlander in het rijtje was Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel’s Amberlina, een dochter van Tangelo vd Zuuthoeve. Zij finishten in 63,21 seconden en waren daarmee slechts 0,03 seconde sneller dan Maikel van Mierlo en Follow Up (Andiamo).

  Be Cool was een paard in onze stal voor hij doorverkocht werd aan Boy-Adrian. Het doet ons veel plezier te zien dat het duo een echte match is en keer op keer blijven presteren.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve* Catherine Van Roosbroeck op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen met F & Qiazetta Z

  * Regenwortelhoeve* Catherine Van Roosbroeck op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen met F & Qiazetta Z


  Catherine vertrok vorige week woensdag ‘s ochtends vroeg naar Rouen, de hoofdstad van Normandië (Frankrijk). Na een lange rit is ze woensdagavond aangekomen op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen. Samen met F & Qiazetta Z, twee paarden in topvorm, nam Catherine er deel aan 6 proeven. Niet alleen voor ruiters, maar ook voor paarden zijn dit vermoeiende reizen.

  F & Qiazetta Z werden meteen bij aankomst op stal gezet zodat ze konden uitrusten, wat wel nodig is na zo’n lange rit. Verder op de avond zijn zowel F als Qiazetta Z losgereden door Catherine ter controle op stijfheid. Catherine was niet de enige uit België, ze kwam een aantal bekende gezichten tegen zoals Yves Vanderhasselt, Frederic Vernaet, Bart Clarys en Koen Vereecke.

  Donderdag 15/11/2018 - dag 2
  Donderdagochtend was het als eerste de beurt aan F om zich te bewijzen. Het paard nam deel aan de 1m35 proef. Catherine was achteraf tevreden over de proef. F legde een mooi parcours af met slechts 1 fout. De piste was kleiner dan dat ze gewoon waren en F was een klein beetje onder de indruk van heel het gebeuren.

  Na afloop van de eerste wedstrijd had Catherine even vrije tijd. Deze gebruikte ze om de andere proeven te gaan bekijken en Qiazetta Z los te rijden voor de wedstrijd. Om 19u nam Catherine deel aan de 1m50 met Qiazetta Z. Het algemene gevoel van Catherine over het parcours was goed. Het is tenslotte de eerste keer dat Qiazetta Z deelneemt aan een 4* concours.

  Leuk weetje: Qiazetta Z is dol op bananen. Als beloning voor haar prestatie krijgt ze dit dan ook na elke wedstrijd.

  Vrijdag 16/11/2018 - dag 3
  Vrijdagochtend nam Catherine deel aan de 1m35 proef samen met F. Het was duidelijk te merken dat F na donderdag veel meer vertrouwen had wat resulteerde in een foutloos parcours.

  Om 19u30 nam Catherine samen met Qiazetta Z deel aan de 1m50. Tijdens het parcours kregen ze 1 pechfout in de Triple. Desondanks sprong Qiazetta Z echt fantastisch. Catherine geeft zelf aan dat het niveau zeer hoog lag en dat er zeer veel goede combinaties aanwezig waren.

  Zaterdag 17/11/2018 - dag 4
  Op zaterdag nam Catherine deel aan de 1m40 proef samen met F. Doordat deze proef op tijd was, probeerde ze snel te rijden en kregen ze hierdoor 1 fout.

  Zondag 18/11/2018 - dag 5
  De laatste proef waaraan Catherine deelnam op dit concours was de 1m45 proef samen met Qiazetta Z. Catherine merkte in deze proef dat bij Qiazetta Z de vermoeidheid toesloeg. Ze had natuurlijk vorig weekend ook al fantastisch gesprongen in Opglabbeek. Na deze proef zat het er voor Catherine, F en Qiazetta Z op en keerden ze terug naar huis.

  Catherine’s terugblik op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen
  Wanneer Catherine terugkijkt naar dit concours is ze zeer tevreden, maar ook trots dat ze hieraan heeft mogen deelnemen. Het was een zeer mooie wedstrijd waarbij alles tot in de puntjes in orde was. Zeer goede stallen, piste en paddock. Over de prestaties van haar beide paarden is ze over het algemeen tevreden. Zowel F als Qiazetta Z hebben beide veel bijgeleerd en de nodige ervaring opgedaan waardoor ze klaar zijn voor de volgende internationale wedstrijden.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve* Chupa Chup wint de 1m20 proef

  * Regenwortelhoeve* Chupa Chup wint de 1m20 proef


  Chupa Chup liet zich weer van haar beste kant zien in Sentower park. Ze won daar zonder probleem de 1m20 proef.

  Chupa Chup is een Kashmir van't Schutterhof X Chin Chin merrie.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve *De finalisten zijn gekend , onze Etoile is erbij !

  * Regenwortelhoeve *De finalisten zijn gekend , onze Etoile is erbij !


  In Gesves zijn zo goed als alle voorrondes voor het Belgisch Kampioenschap Jonge Paarden 2018 uitgevochten. Enkel bij de zevenjarigen is het nog spannend aangezien zij met de tweede voorronde bezig zijn op dit moment.

  Intussen zijn de finale startlijsten voor de vier-, vijf- en zesjarige paarden wel gekend. Bij de vierjarige paarden zullen 42 combinaties morgen, dinsdag, de ring betreden om tot een finaal resultaat te komen. Opvallend is dat meerdere ruiters zich met twee paarden wisten te plaatsen voor deze finale. Zo start Xavier Hanneton Illusion de la Chapelle (Everton de Ville) en On Fire VV (Popstar Lozonais), Dave Vermandel doet een greep naar de titel met Otello (Joop) en Oquillano vh Maarlo (Quint vh Maarlo Z) en Jelle Geysen zal Incredible JVH Z (Indoktro K van’t Kattenheye) en Oxford G (Thunder vd Zuuthoeve) starten.

  Bij de vijfjarigen zullen 58 combinaties de onderlinge strijd aangaan op woensdag, hier zien we twee cycluswinnaars de ring betreden. Dat zijn Jordy Oostvogels met de Bisquet Balou-dochter Noor C en Virginie Thonon met Heraldik Sitte (Ugano Sitte). Katrijn Van Hoecke, Steven Van Meersche en Caroline De Laet wisten zich elk met maar liefst drie paarden te kwalificeren voor deze finale.

  67 combinaties is dan weer het verdict bij de zesjarige paarden, onder deze 67 bevinden zich onder andere de regerend kampioen van de hengstencompetitie, Mithras de Regor (Elvis Ter Putte) met Guy Beyers. Maar ook de hengst die vorig jaar bij de vijfjarige hengsten kampioen werd behaald hier bij de zesjarigen zijn ticket, dat is Mugano van Klapscheut met in het zadel Geert Van Rossem.

  Ook het winnende duo van de STX Cyclus ontbreekt niet in deze finale, Jan Vermeiren en Mr. Uno-K Van’t Kattenheye (Numero Uno) zullen als veertigste duo de ring betreden.
Nieuwsarchief

Missie

De fokkerij van mijn vader (regenwortelhoeve) verder te zetten waarbij het plezier van de fokkerij en het fokken van toppaarden centraal staat.

To continue the breeding stable of my father ( regenwortelhoeve) where the pleasure of breeding and to breed top horses will be the goal of the stable.

Lees meer
zoek een paard van Y. Tielen
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek