Contact

DBFS Member
Naam:
Stephan Haarman - Stoeterij Beltmanshoeve
Adres:
Heeringstraat 4
PC / Woonplaats:
7384 SL Wilp-Achterhoek (Gld)
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 13 01 2019 - Te verwachten veulens

  Te verwachten veulens


  Als alles voorspoedig verloopt worden er dit jaar op Stoeterij Beltmanshoeve twaalf spring- en dressuurveulens geboren. Het
  gaat om nakomelingen van de hengsten Governor-STR., Ferdeaux, Daily Dream, Fürst Toto, Henkie, Jersey, Berlin, Il Est Balou, Jardonnay VDL en Kallmar VDL.

  Dressuurveulens:
  Daily Diamond x Inegra Fortuna (Negro x Florencio)
  Governor-STR. x Etione Fortuna (Florencio x Rubiquil)
  Ferdeaux x Gerendy (Tango x Jazz)
  Just Wimphoff x Kerlouan-STRH. (Bordeaux x Jazz)
  Jersey x Orleans (Jazz x Ulft)
  Fürst Toto x Edelweiss-STR. (Zhivago x Jazz)
  Henkie x Kurelie Fortuna (Giovanni x Rubiquil)
  Henkie x Jolivia (Fairytale x Ampère)

  Springveulens
  Berlin x Iroccalavsca Fortuna (Zirocco Blue x Verdi)
  Kallmar VDL x Jessilavsca Fortuna (Durango x Padinus)
  IL Est Balou x Ginja (Verdi x Colandro)
  Jardonnay VDL x Zwinging Alpha (Fighting Alpha x Aram)

  www.stoeterijbeltmanshoeve.com

 • 02 11 2018 - Elite predikaat voor Kerlouan-STRH.

  Elite predikaat voor Kerlouan-STRH.


  Kerlouan-STRH.
  De Bordeaux dochter Kerlouan-STRH. scoorde gisteren mooie punten tijdens haar Ibop in Brummen. Het fokprodukt en tevens nog in eigendom van de heren J.B.J.M. Streppel en Stephan Haarman scoorde een totaal van 77 punten met o.a. een 8,5 voor de rijbaarheid.

  Kerlouan-STRH. is er altijd. Zodra je op stapt dan is ze er voor je zegt amazone Lotte Schippers. In de omgang is ze echt super braaf en heel nuchter. Eenmaal onder het zadel toont ze haar wil om te werken. Echt een heel fijn paard en elke dag weer een genot om mee te werken.

  Kerlouan-STRH. is gefokt uit de onlangs overleden Jazz merrie Toulouse. Ze is drachtig van hengst Just Wimphof (v. De Niro). Streppel en Haarman geven aan blij te zijn deze merrie nog in het bezit hebben en hopen met Kerlouan-STRH. de fokkerij van Toulouse voort te kunnen zetten.

  Genua TC
  De charmeur zoon Genua TC eveneens gefokt uit Toulouse wist donderdag al de winst te pakken in de lichte tour tijdens de subtopwedstrijd in Uden. In deze zwaar bezette rubriek scoorde Genua TC onder amazone Jeanine Nieuwenhuis 72,79% en bleef daarmee ruim de nummer twee voor met 70,88%. De combinatie heeft daarmee net als Governor (Totilas x Orleans) en Adelinde Cornelissen een ticket op zak voor Jumping Amsterdam.
 • 03 09 2018 - Toulouse, volle zus Parzival, overleden

  Toulouse, volle zus Parzival, overleden


  Eén van Nederland’s bekendste fokmerries is afgelopen nacht overleden. Het gaat om preferente elite-prestatiemerrie Toulouse (Jazz x Ulft), bekend als volle zus van het olympisch dressuurpaard Parzival van Adelinde Cornelissen. Toulouse werd achttien jaar en leverde veertien nakomelingen, waarvan het ZZ-Zwaar-dressuurpaard Genua TC (v. Charmeur) met Jeanine Nieuwenhuis de bekendste is.

  Toulouse liep nog in de wei bij Jan Streppel uit Wilp, die zijn fokkerij samen met Stoeterij Beltmanshoeve van Stephan en Evelien Haarman voortzet. De merrie was een tweeling samen met Tuzla, die een paar maanden geleden na het veulenen overleed. Tuzla bracht onder meer twee Lichte Tour dressuurpaarden, waaronder de KWPN- en Oldenburg goedgekeurde hengst Armani (v. United). Ze zijn niet alleen volle zussen van Parzival, maar ook van de KWPN, AES en Oldenburg goedgekeurde hengst Fleau de Baian. Hij won al tweemaal het KNHS-indoorkampioenschap onder Adelinde Cornelissen: in 2017 in het ZZ-Zwaar en in 2018 in de Lichte Tour

  Toulouse’s nakomelingen halen ook regelmatig het nieuws. Op het KNHS Indoorkampioenschap 2018 won haar zoon Genua TC knap zilver onder Jeanine Nieuwenhuis, nadat ze al deelgenomen hadden aan het WK voor jonge dressuurpaarden. Bretagne-STR (v. OO Seven) liep met Lischa de Vos Zware Tour (Inter A/B/II) en twee nakomelingen van Zuidenwind zijn Z2-dressuur geklasseerd.  “Het is spijtig dat Toulouse er niet meer is. Het was toch een bijzondere merrie voor Jan en ons, maar ze was op. Gelukkig hebben we er nog twee dochters van die we in de toekomst kunnen inzetten voor de fokkerij, zodat we nog lang plezier hebben van haar geweldige dressuurgenen”, vertellen Stephan en Evelien Haarman.

 • 20 03 2018 - Keldorado wint finale vrijspringen in Saasveld

  Keldorado wint finale vrijspringen in Saasveld  De Eldorado van de Zeshoek dochter "Keldorado" wint de finale van de vrijspring wedstrijd

  Gefokt en nog gedeeltelijk in eigendom van Stephan & Evelien Haarman wist Keldorado de jury te overtuigen. Als 5e starter wist ze in het begin van de wedstrijd al gelijk een stempel te drukken. Met een 9 voor de galop, voor de techniek en vermogen een 8, bleef ze fier aan kop staan wat uiteindelijk haar een 1e prijs bij de 3 jarige springpaarden opleverde en werd ze tevens overall winnares over de 3 én 4 jarige springpaarden.

  Keldorado is gefokt uit de Karlstad merrie O'lilly's HK. Deze merrie bracht al meerdere kwaliteitsvolle nakomelingen waaronder It's Comming (Carambole), Homerun (Berlin) en Wodka Lime (Lupicor).

  www.stalbeltmanshoeve.com
 • 16 07 2017 - Governor-STR. wint finale WK-selectie

  Governor-STR. wint finale WK-selectie


  Governor-STR.
  Zaterdag vond de 2e finaleproef plaats voor de WK-selectie in Ermelo. Onder Adelinde Cornelissen wint Governor-STR. (Totilas x Orleans) de finale met 91,2%. Een 9,3 voor draf, een 9 voor de stap en een 9,5 voor de galop, een 8,8 voor submission en een 9 voor de aanleg. Governor-STR. behaalde hiermee een finaleticket voor het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Op de facebook pagina van Adelinde Cornelissen kunnen we lezen dat juryvoorzitter Monique Peutz aangeeft "een proef waarvan we echt genoten hebben".

  Genua TC
  Ook fokproduct Genua TC (Charmeur x Toulouse) verscheen vandaag aan de start onder Jeanine Nieuwenhuis. Met 85,20% als score van vandaag en overall een 5e plaats hebben zij ook een ticket op zak voor de finale.

  www.stalbeltmanshoeve.com
 • 23 06 2017 - Drie sterpredikaten op stamboekkeuring Brummen

  Drie sterpredikaten op stamboekkeuring Brummen


  Twee merries, geboren op Stal Beltmanshoeve, zijn vandaag tijdens de stamboekkeuring in Brummen ster verklaard. Ook Jessilavsca Fortuna ontving vandaag het predikaat ster.

  De driejarige merries zijn Just a Dream-STRH. en Jerimante-STRH., beide in eigendom van Eric Koele uit Wezep. Just a Dream-STRH. is een dochter van Dream Boy uit de volle zus van olympisch dressuurpaard Parzival, Toulouse (Jazz x Ulft). Hierdoor ontving moeder Toulouse het predikaat preferent.

  Jerimante-STRH. is een dochter van Everdale uit de elite IBOP(dr.) merrie Armante-STR. (Olivi x Jazz x Amor).

  De eveneens sterverklaarde Jessilavsca Fortuna stamt af van Durango uit de internationaal 1.45m springende Emhilavsca Fortuna (Padinus x Caruso).

  zie ook: www.stalbeltmanshoeve.com


 • 18 06 2017 - Fokprodukten Governor en Genua TC door naar finale WK

  Fokprodukten Governor en Genua TC door naar finale WK


  Fokprodukten Governor en Genua TC door naar finale WK

  Governor (Totilas x Orleans) behaalde een 2e plaats in de halve finale met 85,2 punten. Genua TC (Charmeur x Toulouse) behaalde 81,6 punten en een 5e plek.

  Governor toonde volgens Hamoen een hele goede galopreprise en Adelinde reed een hele gelijkmatige proef met mooie overgangen.

  De finale van het wereldkampioenschap wordt op donderdag 13 en zaterdag 15 juli in Ermelo verreden.

 • 11 05 2017 - Eerste merrie drachtig gescand van Zento

  Eerste merrie drachtig gescand van Zento


  Jessilavsca Fortuna drachtig gescand van de hengst Zento. Jessilavsca Fortuna is de dochter van Grand Prix-springhengst Durango en is gefokt uit de internationaal 1.40m springmerrie Emhilavsca Fortuna (Padinus x Caruso).

  Zento (Quasimodo Z) is een halfbroer van Dobel's Cento, die internationaal gesprongen heeft met Otto Becker. Vanaf januari 2017 staat Zento aan kop van de E-ranking.

  https://www.stalbeltmanshoeve.com/2017/05/10/jessilavsca-fortuna-drachtig-gescand-van-de-hengst-zento/

  www.stalbeltmanshoeve.com
 • 12 04 2017 - Geboren Magic Lady-STRH.

  Geboren Magic Lady-STRH.


  Magic Lady-STRH. is geboren uit onze prestatie merrie Toulouse (v. Jazz). Een mooi, groot en chique merrieveulen van de hengst Ferguson (v. Floriscount). Ferguson die interessant gefokt is en zeer elektrisch beweegt met veel ras en uitstraling.

  voor foto's zie www.stalbeltmanshoeve.com en volg onze facebookpagina


 • 05 03 2017 - Hengstveulen Glock's Toto jr. uit volle zus Parzival geboren

  Hengstveulen Glock's Toto jr. uit volle zus Parzival geboren


  Ook het tweede veulen is geboren: Een prachtig hengstveulen van de geweldig bewegende Glock's Toto jr. (v. Totilas) uit Orleans.

  Orleans is de volle zus van het olympisch medaillepaard Parzival, die jarenlang deel uit maakte van het Nederlands dressuurteam met Adelinde Cornelissen.

  Ze is onder andere moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Governor (v. Totilas) en drie nationale dressuurpaarden: Vancouver, TC Athene en Florence-STH.

  Dit prachtige hengstveulen is geboren via embyrotransplantatie.

  Zie ook: www.stalbeltmanshoeve.com
Nieuwsarchief

Missie

Stoeterij Beltmanshoeve
De basis voor topprestaties in de toekomst

Heb je er al eens over nagedacht om een veulen te kopen?

Jouw toekomstige sportpaard waarmee je van begin af aan een band kan opbouwen? Een veulen uit een bewezen prestatiestam? Kortom, een crack die op driejarige leeftijd en ouder onbetaalbaar is?

Investeren op veulenveilingen is 'hot', maar rechtstreeks kopen bij de fokker kan veel interessanter zijn. Alleen al de inside informatie die je kan opdoen bij de fokker...

Stephan en Evelien Haarman van Stoeterij Beltmanshoeve hebben de laatste jaren een hoogwaardig merriebestand opgebouwd en verwachten 8 tot 10 veulens per jaar. In het Gelderse Wilp wordt de basis gelegd voor topprestaties in de toekomst!

Wij fokken alleen met kwaliteitsvolle merries uit sterke moederlijnen met een mooi exterieur en goede sportprestaties. Door het maken van de juiste combinaties met daarbij het in ogenschouw houden van de karakters en de rijbaarheid, proberen de beste dressuur- en springpaarden te fokken.

Kijk voor het laatste nieuws op onze website:
www.stoeterijbeltmanshoeve.com

Ook kunt u ons volgen op facebook:
https://www.facebook.com/stoeterijbeltmanshoeve/

of instagram:
https://www.instagram.com/stoeterijbeltmanshoeve/
Lees meer
zoek een paard van Stephan Haarman - Stoeterij Beltmanshoeve
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek