Contact

DBFS Member
Naam:
Jenneke Smit (Hippic Venture)
Adres:
Vrakkerstraat 100
PC / Woonplaats:
6002 AX Weert
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 02 06 2020 - Priority IQ Especiale (Jilbert vt Ruytershof x Carthago) geboren!

  Priority IQ Especiale (Jilbert vt Ruytershof x Carthago) geboren!


  Een bijzonder merrieveulen is geboren! Priority IQ Especiale (Jilbert van 't Ruyterhof uit Titia elite prest v.Carthago) is niet alleen de volle zus van de aangewezen hengst Lieveling Especiale -die zijn naam eer aan deed-, ze is ook de vierde dochter die ik nu uit Titia heb en ze voert driemaal het bloed van topvererver Carthago. Daarnaast wilde ik graag een merrie fokken waarin m'n beide stammen samenkomen en dat is gelukt, aangezien de vorig jaar aangeschafte Tiamanthina van de Helle (Untouchable uit Diamanthina van 't Ruytershof v.Diamant de Semilly) een halfzus is van de moeder van Jilbert. Al met al een heel hartelijk welkom voor Priority IQ Especiale, m'n achtste 'Especiale'.
 • 07 11 2019 - Titia (v.Carthago) nu ook prestatie

  Titia (v.Carthago) nu ook prestatie


  M'n stammoeder Titia heeft het prestatiepredicaat behaald. Door verschillende redenen zijn er maar enkele nakomelingen van haar in de sport uitgebracht, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Haar dochter Also Especial (v.Argentinus) zorgt met haar klassering op internationaal 1.50m-niveau voor drie punten, en daar komen Zontender (v.Montender) ISP 1.25m en mijn eigen Inspired by Especiale (v.Montender) ISP 1.25m bij. Mooi detail is dat Titia's moeder, de succesvolle Grand Prix-merrie Especiale (v.Voltaire, Eric van der Vleuten) nu al drie prestatie-dochters ná haar sportcarrière heeft gebracht. Allen hebben minimaal één internationaal 1.50m-springpaard gebracht. Voor 2020 verwacht ik één embryo-veulen uit Titia, ze is opnieuw gecombineerd met de hengst Jilbert van 't Ruytershof. Eerder leverde dit al mijn aangewezen hengst Lieveling Especiale op, die inmiddels is verkocht aan Egbert Schep.
 • 13 10 2019 - Dolblij met dochter Diamanthina van 't Ruytershof

  Dolblij met dochter Diamanthina van 't Ruytershof


  Na maanden wachten is het dan eindelijk zo ver, mijn nieuwe aanwinst Tiamanthina van de Helle is thuis! Dit fantastische merrieveulen stamt af van Untouchable en is een rechtstreekse dochter van de Grand Prix-merrie Diamanthina van 't Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago). Deze volle zus van Emerald van 't Ruytershof bracht zelf al zes internationale springpaarden en vier gekeurde hengsten. Ik ben ontzettend blij met zo'n interessant veulen voor sport en fokkerij, waarvoor grote dank aan haar fokkers Paul Mais en Edith de Reys van Stoeterij van de Helle!
 • 24 09 2019 - 2020: Jilbert van 't Ruytershof x Carthago

  2020: Jilbert van 't Ruytershof x Carthago


  De aanhouder wint, zeggen ze dan! Deze zomer konden we gelukkig een embryo spoelen van de Grand Prix-hengst Jilbert van 't Ruytershof uit Titia (Carthago uit de Grand Prix-merrie Especiale v.Voltaire). Drie jaar geleden leverde deze combinatie de hengst Lieveling Especiale op, en hij werd begin dit jaar aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek na tweemaal een zeer overtuigende verrichting bij het vrij springen. Hopelijk kan ik volgend jaar opnieuw een springtalent uit deze combinatie verwelkomen!
 • 18 08 2019 - Internationaal debuut voor Inspired by Especiale

  Internationaal debuut voor Inspired by Especiale


  Vorige week heeft m'n zelfgefokte Montender-dochter Inspired by Especiale (uit Titia elite IBOP-spr PROK van Carthago) een geslaagd internationaal debuut gemaakt in de Global Champions Tour in Valkenswaard. Onder Francesca Maggiore sprong ze op de eerste dag het eerste 1.20m-parcours in haar leven en was daarin gelijk foutloos. Zondags voegden ze er nog een mooie rit in de 1.25m-finale, met één pechfoutje, aan toe. Een mooie upgrade voor de tot voor kort in het L-geklasseerde zesjarige merrie! En de manier waarop ze het deed, belooft veel goeds voor de verdere toekomst.
 • 03 04 2019 - Oeuvre d'Especiale (Oklahoma vd Z x Carthago) geboren!

  Oeuvre d'Especiale (Oklahoma vd Z x Carthago) geboren!


  Via embryotransplantatie heb ik weer een mooie nakomeling van Titia (Carthago uit de Grand Prix-winnaar Especiale v.Voltaire) mogen verwelkomen. Het hengstveulen Oeuvre d'Especiale is een zoon van de beloftevolle Zangersheide gekeurde hengst Oklahoma van de Zelm (v.Kasanova de la Pomme) en is daarmee een volle broer van de vorig jaar geboren merrie Next Level Especiale. Na de verkoop van Lieveling Especiale (v.Jilbert van 't Ruytershof), die is aangewezen bij het KWPN, is het mooi om weer een zoon van Titia op stal te hebben.
 • 04 02 2019 - Uitblinker Lieveling Especiale aangewezen

  Uitblinker Lieveling Especiale aangewezen


  Het doel is behaald met Lieveling Especiale! Deze zoon van de interessant gefokte Jilbert van 't Ruytershof heb ik gefokt uit de elitemerrie Titia (Carthago uit de Grand Prix-merrie Especiale v.Voltaire) en maakte een geweldige indruk in de tweede bezichtiging. Met zijn inzicht, snelle reflexen, extra lichaamsgebruik, techniek en atletisch vermogen behoorde hij tot de publieksfavorieten. Ook de hengstenkeuringscommissie zag zijn kwaliteiten en heeft hem aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Lieveling is inmiddels verkocht aan Egbert Schep, naar wie hij binnenkort zal vertrekken.
 • 02 12 2018 - Lieveling Especiale smaakmaker tijdens eerste bezichtiging

  Lieveling Especiale smaakmaker tijdens eerste bezichtiging


  Het was genieten deze week tijdens de eerste bezichtiging. M'n zelf gefokte en zelf getrainde Lieveling Especiale (Jilbert van 't Ruytershof x Titia elite IBOP-spr van Carthago) liet zien hoeveel kwaliteit hij in huis heeft en ontpopte zich tot één van de meest besproken hengsten. Hij maakte heel veel indruk met zijn inzicht, atletisch vermogen, lichaamsgebruik en voorzichtigheid. Een uitstekende verrichting, applaus van het publiek én de uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Daarmee doet hij zijn naam én familie eer aan.
 • 12 11 2018 - 2x Oklahoma vd Zelm x Carthago

  2x Oklahoma vd Zelm x Carthago


  Voor 2019 verwacht ik twee embryo-veulens van de beloftevolle Zangersheide gekeurde hengst Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero) uit m'n stammoeder Titia (Carthago uit Especiale GP-spr van Voltaire). Dit jaar leverde deze combinatie al een bloedgemaakt merrieveulen op. Titia's laatste zoon Lieveling Especiale (v.Jilbert van 't Ruytershof) is aangemeld voor de eerste bezichtiging van het KWPN.
 • 02 05 2018 - Next Level Especiale (Oklahoma vd Zelm x Carthago)!

  Next Level Especiale (Oklahoma vd Zelm x Carthago)!


  Na Inspired by Especiale (v.Montender) en Justitia Especiale (v.Bubalu VDL), heeft m'n Carthago-merrie Titia mij opnieuw een prachtige opvolger geschonken. Via ET is haar dochter Next Level Especiale geboren, een dochter van de beloftevolle Zangersheide gekeurde hengst Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero). Uit deze combinatie is bovendien dit jaar weer een draagmoeder drachtig bevonden. Heel blij met dit gezonde merrieveulen!
Nieuwsarchief

Missie

Voor de fokkerij heb ik twee dochters van bewezen Grand Prix-merries; de reeds succesvol fokkende Titia (Carthago x Especiale GP-spr v.Voltaire), waar ik meerdere dochters van heb, en m'n toekomsttalent Tiamanthina van de Helle (Untouchable x Diamanthina van 't Ruytershof GP-spr v.Diamant de Semilly).
Voor al uw hippische teksten: Hippic Venture! Voor hippische evenementen in de breedste zin van het woord: Hippic Projects! Zie websites www.hippicventure.nl / www.hippicprojects.nl Lees meer
zoek een paard van Jenneke Smit (Hippic Venture)
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek