Contact

DBFS Member
Naam:
Jenneke Smit (Hippic Venture)
Adres:
Vrakkerstraat 100
PC / Woonplaats:
6002 AX Weert
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 18 08 2019 - Internationaal debuut voor Inspired by Especiale

  Internationaal debuut voor Inspired by Especiale


  Vorige week heeft m'n zelfgefokte Montender-dochter Inspired by Especiale (uit Titia elite IBOP-spr PROK van Carthago) een geslaagd internationaal debuut gemaakt in de Global Champions Tour in Valkenswaard. Onder Francesca Maggiore sprong ze op de eerste dag het eerste 1.20m-parcours in haar leven en was daarin gelijk foutloos. Zondags voegden ze er nog een mooie rit in de 1.25m-finale, met één pechfoutje, aan toe. Een mooie upgrade voor de tot voor kort in het L-geklasseerde zesjarige merrie! En de manier waarop ze het deed, belooft veel goeds voor de verdere toekomst.
 • 03 04 2019 - Oeuvre d'Especiale (Oklahoma vd Z x Carthago) geboren!

  Oeuvre d'Especiale (Oklahoma vd Z x Carthago) geboren!


  Via embryotransplantatie heb ik weer een mooie nakomeling van Titia (Carthago uit de Grand Prix-winnaar Especiale v.Voltaire) mogen verwelkomen. Het hengstveulen Oeuvre d'Especiale is een zoon van de beloftevolle Zangersheide gekeurde hengst Oklahoma van de Zelm (v.Kasanova de la Pomme) en is daarmee een volle broer van de vorig jaar geboren merrie Next Level Especiale. Na de verkoop van Lieveling Especiale (v.Jilbert van 't Ruytershof), die is aangewezen bij het KWPN, is het mooi om weer een zoon van Titia op stal te hebben.
 • 04 02 2019 - Uitblinker Lieveling Especiale aangewezen

  Uitblinker Lieveling Especiale aangewezen


  Het doel is behaald met Lieveling Especiale! Deze zoon van de interessant gefokte Jilbert van 't Ruytershof heb ik gefokt uit de elitemerrie Titia (Carthago uit de Grand Prix-merrie Especiale v.Voltaire) en maakte een geweldige indruk in de tweede bezichtiging. Met zijn inzicht, snelle reflexen, extra lichaamsgebruik, techniek en atletisch vermogen behoorde hij tot de publieksfavorieten. Ook de hengstenkeuringscommissie zag zijn kwaliteiten en heeft hem aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Lieveling is inmiddels verkocht aan Egbert Schep, naar wie hij binnenkort zal vertrekken.
 • 02 12 2018 - Lieveling Especiale smaakmaker tijdens eerste bezichtiging

  Lieveling Especiale smaakmaker tijdens eerste bezichtiging


  Het was genieten deze week tijdens de eerste bezichtiging. M'n zelf gefokte en zelf getrainde Lieveling Especiale (Jilbert van 't Ruytershof x Titia elite IBOP-spr van Carthago) liet zien hoeveel kwaliteit hij in huis heeft en ontpopte zich tot één van de meest besproken hengsten. Hij maakte heel veel indruk met zijn inzicht, atletisch vermogen, lichaamsgebruik en voorzichtigheid. Een uitstekende verrichting, applaus van het publiek én de uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Daarmee doet hij zijn naam én familie eer aan.
 • 12 11 2018 - 2x Oklahoma vd Zelm x Carthago

  2x Oklahoma vd Zelm x Carthago


  Voor 2019 verwacht ik twee embryo-veulens van de beloftevolle Zangersheide gekeurde hengst Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero) uit m'n stammoeder Titia (Carthago uit Especiale GP-spr van Voltaire). Dit jaar leverde deze combinatie al een bloedgemaakt merrieveulen op. Titia's laatste zoon Lieveling Especiale (v.Jilbert van 't Ruytershof) is aangemeld voor de eerste bezichtiging van het KWPN.
 • 02 05 2018 - Next Level Especiale (Oklahoma vd Zelm x Carthago)!

  Next Level Especiale (Oklahoma vd Zelm x Carthago)!


  Na Inspired by Especiale (v.Montender) en Justitia Especiale (v.Bubalu VDL), heeft m'n Carthago-merrie Titia mij opnieuw een prachtige opvolger geschonken. Via ET is haar dochter Next Level Especiale geboren, een dochter van de beloftevolle Zangersheide gekeurde hengst Oklahoma van de Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero). Uit deze combinatie is bovendien dit jaar weer een draagmoeder drachtig bevonden. Heel blij met dit gezonde merrieveulen!
 • 12 04 2018 - No Nightmare Especiale (It's A Dream x Montender x Carthago) geboren

  No Nightmare Especiale (It's A Dream x Montender x Carthago) geboren


  Precies op de uitgetelde datum is het ET-veulen No Nightmare Especiale geboren. Het is een chique hengstveulen afstammend van de veelbelovende Toulon-zoon It's A Dream uit de Montender-merrie Inspired by Especiale (mv.Carthago). Hoop voor de toekomst!
 • 11 04 2018 - Nondedju Especiale (Thunder vd Z x Bubalu x Carthago) geboren!

  Nondedju Especiale (Thunder vd Z x Bubalu x Carthago) geboren!


  De nieuwe generatie dient zich aan! Terwijl het buiten flink onweerde, werd binnen een grote en gezonde Thunder geboren. De vierjarige Bubalu VDL-dochter Justitia Especiale (via de Carthago-merrie Titia kleindochter van de Grand Prix-merrie Vink Especiale v.Voltaire) heeft met de komst van dochter Nondedju Especiale voor eerste opvolging gezorgd. Blij mee!
 • 19 11 2017 - Vier nieuwe 'Especiales' verwacht in 2018

  Vier nieuwe 'Especiales' verwacht in 2018


  Met nog een paar weken van 2017 voor de boeg, wordt het tijd om vooruit te blikken naar 2018. Ik kijk uit naar de komst van -hopelijk- vier nieuwe talenten uit de Especiale-stam:

  - Oklahoma van de Zelm x Titia elite IBOP-spr van Carthago x Especiale pref prest GP-spr van Voltaire (2 x ET)
  - It's A Dream x Inspired by Especiale van Montender x Titia elite IBOP-spr van Carthago (ET)
  - Thunder van de Zuuthoeve x Justitia Especiale PROK van Bubalu VDL x Titia elite IBOP-spr van Carthago
 • 24 05 2017 - 2018: Thunder vd Z x Bubalu VDL x Carthago

  2018: Thunder vd Z x Bubalu VDL x Carthago


  Ik kijk nu al uit naar 2018! Mijn beloftevolle Justitia Especiale (Bubalu VDL x Carthago x GP-spr van Voltaire) is drachtig van de Belgische topvererver Thunder van de Zuuthoeve. Op naar een tweede HH Azur ;)
Nieuwsarchief

Missie

Mijn stammoeder is de elitemerrie Titia (Carthago uit Especiale GP-spr pref prest v.Voltaire). Van haar heb ik dochters van Montender en Bubalu VDL, die ik voor zowel de sport als fokkerij wil inzetten.
Voor al uw hippische teksten: Hippic Venture! Voor hippische evenementen in de breedste zin van het woord: Hippic Projects! Zie websites www.hippicventure.nl / www.hippicprojects.nl Lees meer
zoek een paard van Jenneke Smit (Hippic Venture)
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek