Contact

DBFS Member
Naam:
Stoeterij Vissers
Adres:
Broekstraat 30
PC / Woonplaats:
5421 ZJ Gemert
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 19 06 2020 - Fokker Wim Vissers: “Nood leidt tot indrukwekkend ICSI-avontuur”

  Fokker Wim Vissers: “Nood leidt tot indrukwekkend ICSI-avontuur”


  ICSI bij paarden is voor veel fokkers nog een grijs gebied. Zo wordt de ingreep vaak als pijnlijk en enorm duur gezien. Zo dacht fokker en paardenliefhebber in hart en nieren, Wim Vissers van Stoeterij Vissers er ook over. Voorheen was hij sceptisch over het inzetten van ICSI omdat hij zijn eigen fokmerries geen pijn wilde doen. Maar na een, op gebied van fokkerij, enorm slecht jaar ging de fokker zich er toch in verdiepen. Hij ontdekte de enorme voordelen en, voor hem enorm belangrijk, dat de behandelingen allesbehalve pijnlijk zijn.

  Fokker in hart en nieren
  De in 1959 geboren Wim Vissers houdt zich al ruim 40 jaar bezig met de paardensport en het fokken van springpaarden. Wat hem vooral onderscheidend maakt is dat hij grensoverschrijdend fokt. Het doel is om een écht goed sportpaard te fokken. Dat dit succesvol is blijkt uit het feit dat hij meerdere paarden heeft gefokt die succesvol boven de 1.40m springen en zelfs mee lopen op 1.60m niveau. Iets waar hij dan ook enorm trots op is. De doorgewinterde fokker was dan ook altijd van de oude stempel wat betreft fokken. Maar nadat bleek dat in 2019 geen enkele merrie dragend bleek te zijn wist hij dat er iets moest gebeuren om zijn jaar alsnog succesvol te maken, waardoor hij met ICSI in aanraking kwam.

  ICSI bleek niet eng
  “Voorheen was ik altijd niet in de markt voor ICSI omdat ik ooit gehoord had dat het een hele nare ingreep is voor de merrie. Hierdoor besloot ik gewoon bij de kliniek in Utrecht (Faculteit Diergeneeskunde Utrecht red.) langs te gaan om te kijken hoe het eraan toe gaat en dat bleek reuze mee te vallen met de nare ingreep. De dierenartsen zijn al heel ver in hun technieken.”, vertelt Vissers. Na zijn bezoek aan de kliniek koos de fokker voor het winnen van eicellen van zijn twee beste merries: Affection (v.Argentinus) en Tres Bien (v.Carentino). Niet alleen zijn het merries met een zeer goede bloedlijn, óók op het gebied van sport en nakomelingen gooien deze dames hoge ogen. In combinatie met de twee hengsten die Vissers heeft uitgekozen zullen hier, als alles goed gaat, genetisch interessante veulens het eindresultaat zijn. De 2 hengsten die hij uitgekozen heeft zijn Chacco Blue en Carthago.

  Goed management
  Het hele ICSI-traject vraagt veel voorbereiding en management. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt er door een lokale dierenarts gekeken hoeveel eitjes de gekozen merrie tot haar beschikking heeft. Hoe meer er zijn, hoe groter de kans op slagen. Tijdens de ICSI-behandeling waarbij de embryo’s worden verwijderd gaat dierenarts met een zoals Vissers het noemt “kleine stofzuigertje” aan de achterkant van de merrie naar binnen. Dit gebeurt onder verdoving zodat de merrie hier zo min mogelijk last van ervaart. “De hele ingreep viel mij enorm mee aangezien ik altijd dacht dat het heel pijnlijk was voor de merrie. Je merkt wel dat ze even moeten bijkomen maar na 1 dag waren ze bij mij weer zo de oude. Wel raad ik aan om ICSI-behandelingen te doen als je merrie niet vol in het wedstrijdseizoen zit. Soms kunnen ze toch langer last hebben van de ingreep (als ze hengstig zijn bijv.) en dan is het zonde dat ze niet kunnen presteren. Hierdoor vind ik vooral voor oudere merries ICSI perfect.”, vult Vissers ons aan.

  Top score
  Bij Affection konden ze 27 eicellen van de eierstokken halen, bij Tres Bien 24. Vervolgens werden deze gecontroleerd op een eicelkern. Want alleen als die aanwezig is kun je verder. In totaal waren er 27 eicellen met zo’n kern. Deze werden vervolgens naar Italië opgestuurd. Daar worden ze met een zaadcel geïnjecteerd en kan het doorgroeien tot een embryo. Dit bleek ontzettend succesvol. Met 9 embryo’s van Affection en 4 van Tres Bien is er een top score behaald in 4 behandelingen in Utrecht.

  Geen romantisch fokken meer
  De toekomstige draagmerries moeten volgens de fokker met verstand worden gekozen. “Als je een embryo in een draagmoeder laat groeien maakt het in mijn ogen daadwerkelijk verschil of dit in een fit sportpaard is of Sjaantje uit de wei. Zo’n groeiend veulentje krijgt toch de kracht, de power en het bloed via de draagmoeder.” Om deze reden zijn dan óók de draagmoeders paarden die zich in de sport hebben bewezen. Dit jaar zullen de embryo’s bij de merries worden ingebracht waarbij drie maanden later zal worden bekeken of zij drachtig zijn van een merrie of een hengst. “De merries blijven bij mij en de hengsten zijn voor de verkoop. Met de prestatie bloedlijn die de toekomstige veulens hebben verwacht de fokker dat dit echt bijzondere paarden worden. Zulke paarden worden dan ook vaak al verkocht vóór ze geboren zijn. Tot nu toe zou ik het fokkers zeker aanraden. Ondanks dat het niet meer het ouderwets romantisch fokken is, is het is een bijzonder avontuur.”

  Tips van Wim
  Over een paarden maanden gaan wij terug naar Wim om te kijken hoe het er met zijn ICSI-avontuur voorstaat. Overweeg jij ook ICSI bij jouw fokkerij toe te passen? Dan heeft Wim Vissers nog drie onmisbare tips!

  Tip 1
  Over het algemeen ervaren de merries geen langdurig ongemakken aan de behandeling. Toch zou ik vooral kiezen een oudere merrie te kiezen die zich al bewezen heeft in sport en fokkerij. Zo weet je dat de sport en de nafok in ieder geval goed zit én heeft de merrie alle tijd om bij te komen.

  Tip 2
  De kosten zijn inderdaad wel erg prijzig ook met oog op de kans dat het misschien niet succesvol is. Doe het hierom met een bewezen merrie waarvan de kans het grootst is dat het veulen zichzelf meer dan terugverdient en doe het met geld dat je kunt missen. Zie het als een belegging van ongeveer €2.000,- per embryo als er veel eitjes zitten bij de merrie. Kan veel duurder uitpakken natuurlijk als het niet lukt.

  Tip 3
  Zorg dat je merrie zo min mogelijk stress ervaart tijdens de reis naar de kliniek. Dat is niet bevorderlijk in het ICSI-traject. Neem ze een paar keer mee op reis en zorg dat ze tijdens transport zo comfortabel mogelijk zijn.

  Tip 4
  De ideale draagmerrie is in mijn ogen tussen de 4 en de 11 jaar oud en heeft al een of twee veulens gehad. Laat door je dierenarts eerst een onderzoek doen zodat je weet hoe de conditie van de eierstokken en de baarmoeder is. Beoordeel ook of de merrie genoeg ruimte voor het veulen biedt in het middenstuk.
 • 22 08 2019 - Bijzondere veulens op komst bij Stoeterij Vissers

  Bijzondere veulens op komst bij Stoeterij Vissers


  Het veulenseizoen is weer begonnen op Stoeterij Vissers. Het eerste veulen van het seizoen is het hengstveulen van Kannon Junior uit de merrie Kylana Blue (v. Zirocco Blue VDL x Carentino). Met nog een paar hele mooie veulens in het vizier wordt er uitgekeken naar de rest van de veulens voor het komende seizoen.


  Mooi bloed
  Voor komend veulenseizoen worden er, na de geboorte van de Kannon Junior, nog drie veulens verwacht met een zeer interessante afstamming.
  Dit zijn veulens van:

  – Chacfly uit de merrie Izafee (Berlin x Oberon Du Moulin)

  – Caspian uit de merrie Tylana (Carentino x Carolus I)

  – Findertanz uit de merrie Holly (Glock’s Johnson x Chronos)

  Stuk voor stuk veulens met een bijzondere bloedlijn. Bij interesse kunt u vrijblijvend contact opnemen.
 • 27 10 2014 - Website Stoeterij Vissers is online

  Website Stoeterij Vissers is online


  Er is lang aan gewerkt, hij is klaar en we zijn er trots op; onze geheel vernieuwde website. Daisy van Nieuwkasteele en Luc van Moorsel van Equine MERC hebben hem ontwikkeld. Ook hebben ze de teksten geschreven en de foto’s gemaakt.
  De site laat alles zien wat je wilt weten, onze successen en filosofie, nieuwsberichten en alle paarden en veulens die we momenteel hebben. Maar ook enkele paarden en veulens die reeds verkocht zijn.

  We zijn benieuwd wat je er van vindt. Je kunt een mailtje sturen via ons contactformulier. Ga ook naar onze Facebookpagina en like ons!
 • 02 06 2014 - Flyer wint rubriek vierjarigen in St. Oedenrode

  Flyer wint rubriek vierjarigen in St. Oedenrode


  Vrijdag 30 mei 2014

  De Limburgse amazone Annemarie Poels is goed op dreef. Na haar succes met de door Stoeterij Vissers gefokte Flyer (Numero Uno x Corofino) van vorige week, wist ze vandaag een overwinning op haar naam te zetten. Ze won de rubriek voor vierjarigen, onderdeel van de Isah-Competitie, gehouden in Manege de Pijnhost in St. Oedenrode.

  De rubriek telde twee rondes en 27 deelnemende combinaties. De deelnemers werden beide rondes beoordeeld door juryleden Arnold Kootstra en Petro Trommelen. De beste 25% scorende combinaties mochten door naar de tweede ronde. Poels ontving in deze tweede ronde een 8,5 en een 8,7 voor rijdbaarheid en springkwaliteiten. Daarmee won ze de rubriek. Ze verteld: “Het is een mooi concours. We gaan er vele jaren heen met onze jonge paarden. Ze hebben een mooie graspiste waarin Flyer veel ervaring op kan doen. Dit hele seizoen presteert ze al heel constant. Het is een heerlijk paard om te rijden.”

  Flyer is in eigendom van Annemarie Poels, Ad Roefs en Ad van den Tillaart.
 • 12 05 2014 - Stoeterij Vissers kreeg er vannacht twee gezonde veulens bij

  Stoeterij Vissers kreeg er vannacht twee gezonde veulens bij


  Op Stoeterij Vissers in Gemert zijn vannacht twee veulens geboren. Moeder Tres Bien (Caretino x Leonid) gaf een kerngezond merrieveulen van de Grand Prix springhengst Kannan (Voltaire x Nimmerdor). Het is een groot en lenig veulen met veel bloed. Hiermee is de Holsteiner stam 18B1, die wordt gekenmerkt door sterke moederlijnen, weer een nakomeling rijker. Cordelia, de grootmoeder van Tres Bien, gaf de door maar liefs vier goedgekeurde stamboeken en 1.50m springende hengst Quality (van Quinar).

  De preferente topvererver Numero Uno heeft er vannacht een zoon bij gekregen. Het hengstveulen is ontzettend ruig om te zien en al redelijk groot. De moeder is Pandora (Coronado x Roman). De bekendste nakomeling van Pandora is zonder twijfel de Holsteiner kampioen bij de vierjarigen in 2012: Cascor (van Casall). Cascor is tevens Zangersheide gekeurd.

  Fokker Wim Vissers gaat een passende naam zoeken voor de twee veulens. Foto’s volgen binnenkort.
 • 12 05 2014 - Flyer vijfde in Stal Hendrix Competitie

  Flyer vijfde in Stal Hendrix Competitie


  Vandaag werd in Koningsbosch de KWPN – Stal Hendrix Competitie voor vier- en vijfjarige springpaarden verreden. Fokproduct Flyer (Numero Uno x Corofino) wist hier de vijfde plaats te behalen onder Limburgse amazone Aniek Poels. Ze nam deel aan de competitie voor vierjarigen.

  De 27-jarige amazone uit Swolgen verteld: “Ik rijd Flyer pas sinds een kleine maand. Het klikte direct tussen ons. Het is een fijn te rijden paard met goede reflexen, ze is erg vlug van de grond.” De schimmelmerrie werd gefokt op Stoeterij Vissers en is inmiddels in eigendom van Ad Roefs en Ad van den Tillaart. Ze gaat verder: “Ze ontving erg goede punten van juryleden Wiel Heber en Peter van de Kallen. Namelijk een 8,7 voor het springen en een 8,5 voor het gaan in het parcours. Dat is toch iets om trots op te zijn. Het was een eerlijk parcours met lange lijnen waardoor de paarden goed te beoordelen waren.”

  Dit fokproduct van Stoeterij Vissers had vandaag een vliegende start van haar sportcarrière. Een combinatie om te blijven volgen!
 • 15 07 2013 - levisto merrie veulen geboren bij dressuur - en springstal Vissers

  levisto merrie veulen geboren bij dressuur - en springstal Vissers


  Op 1 juli j.l. is er een volle zus van de gkk hengst Levisonn (Hengstenstation Sosath Duitsland) geboren uit onze hengstenmoeder Melody (lennon x Roman). Ze is nu nog donkerbruin maar wordt een schimmel net als haar broer.
  Het veulen ziet er spectaculair uit met veel bloed in de benen, veel houding en een correct exterieur.
 • 16 06 2013 - veulens geboren in 2013

  veulens geboren in 2013


  Er zijn tot nu toe 4 veulens geboeren bij Stoeterij Vissers in Gemert. De merrie Areedom heeft een merrieveulen van Levisonn (geboren uit Melody= lennon x Roman) op de wereld gezet. Heel rassig veulen, bruin , edel exterieurmatig functioneel goed ontwikkeld tot nu toe.
  De Lancer II x Cassini merrie heeft een hengstveulen van onze eigen gefokte hengst Cascor (Coronado x Roman) gekregen en die nemen we mee naar Stal Zangersheide om mee te doen met de veulenselectie aldaar. Dit hengstveulen heeft heel veel Holsteins opdruk en ziet er sterk uit. Onze merrie Tres Bien heeft een merrieveulen van Cador gekregen (Catoki x Landor S x Contender) Zeer edel veulen met genoeg rek , bloed en houding en maat om er toekomst in te zien.
  Onze hengstenmoeder Pandora heeft een merrieveulen van Numero Uno gekregen. Apart veulen met veel maat en een geweldige uitstraling .
  Er moeten nog 2 veulens geboren worden nl eentje van Berlin en eentje van Levisto.
 • 06 01 2013 - Veulens gefokt door Stoeterij Vissers

  Veulens gefokt door Stoeterij Vissers


  Er zijn vorig jaar 2012 door Stoeterij Vissers 12 veulens gefokt en dat zijn de volgende vaderlijnen;
  Baloubet du Rouet x Lancer II x Cassini I x Cabinett x Cottage Son Hengstveulen Bruin
  Canturo x Lennon x Roman x Manometer XX x Logenschliesser Hengst veulen Donkerbruin Uit Hengstenmoeder (Levisonn)
  Zirocco Blue x Coronado x Roman x Manometer XX x Logenschliesser Schimmel uit Hengstenmoeder (Cascor)
  Dobels Cento x Chin Chin x Baloubet du Rouet x Nimmerdor x Landgraf x Caletto I Merrieveulen bruin
  Dobels Cento x Landos x Accord II x Caretino x Silvester x Latino merrieveulen bruin
  Bretton Woods x Caretino x Leonid x Lanthaan x Carnaval
  Hengstveulen Bruin
  Toulon x Oberon du Moulin x Contender x Landgraf Merieveulen bruin
  Berlin x Caretino x Carolus I x Cordelabruyere x Landgraf
  hengstveulen Schimmel
  H-Ekwador x Caretino x Rocco x Farnese merrieveulen Schimmel
  Johnson x Chronos x Roemer x Doruto Merrieveulen Bruin
  Bubalu x Cardenio x Cassini I x Langa Express x Corvado
  Merieveulen Schimmel
  Los Angels x Rafhael x Indoctro x Ladykiller x Aldato Vos merrieveulen
  9 veulens zijn verkocht , 1 Dobels Cento merrie en Johnson merrie nog in bezit.
  Hoofdafnemers zijn Wiebke vd Lageweg en Paul Hendriks
  We hebben 6 merries drachtig oa van Levisto , Cascor Levisonn Cador Berlin en Numero Uno voor 2013.
Nieuwsarchief

Missie

Stoeterij Vissers: grensverleggend in het fokken van sportpaarden

Wij combineren het beste van alle fokwerelden. We fokken uiterst getalenteerde spring- en dressuurpaarden door zowel jonge als bewezen merries te gebruiken. We combineren hierin vooral veel sport en werken met de beste bloedlijnen. Lees meer
zoek een paard van Stoeterij Vissers
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek