Contact

DBFS Member
Naam:
Stal Hanswijk
Adres:
Woestendijk 10
PC / Woonplaats:
7739 PE Vinkenbuurt
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 21 06 2014 - Wiesielottie 3e in 1.50 Pforzheim

  Wiesielottie 3e in 1.50 Pforzheim


  De merrie Wiesielottie (Rash R x Burggraaf x Voltaire) uit de Zottie-stam heeft zich vorig weekend weer in de prijzen gereden.

  Onder Nicole Persson, stalamazone bij de gebroeders Ehning, werd een heel mooie derde plaats behaald in de Preis der Sparkasse Pforzheim, een 1.50 rubriek met barrage. Het basisparcours was erg lastig, slechts 7 combinaties wisten de barrage te bereiken.

  In de 1.40 openingsrubriek werd ook nog een nette 8e plaats behaald met een snelle foutloze ronde.
 • 11 05 2014 - Wiesielottie terug in Duitsland

  Wiesielottie terug in Duitsland


  Na een jaar USA concoursen onder Peter Wylde te hebben gereden is Wiesielottie (Rash R x Burggraaf) inmiddels weer terug in de stallen van de gebroeders Ehning. Stalruiter Nicole Persson rijdt haar op dit moment en dat is niet zonder succes.

  Begin april in Bottrop was de combinatie geplaatst in een S* proef, daarna was de combinatie in Werne geplaatst in een S** proef.

  Afgelopen week op het concours van Mannheim werd een mooie foutloze ronde in het 1.50 afgeleverd (zie YouTube filmpje). In het 1.55 Championat van Mannheim was Nicole ook goed op weg, maar gooide een pechfoutje op het water roet in het eten.
 • 02 03 2014 - Celottie PF behaalt sport- en sterpredikaat

  Celottie PF behaalt sport- en sterpredikaat


  Onze merrie Celottie PF (v. Heartbreaker uit de merrie Wiesielottie ISP GP van Rash R x Burggraaf) heeft haar sportpredikaat behaald. En daarmee is haar ster predikaat ook officieel binnen.

  Met een mooie trainingsbasis van Alexandra van der Peijl werd haar sportcarriere afgesloten onder Dennis Huits met een zeer spectaculair optreden in het ZZ. Met haar enorme power, haar wil om naar de overkant te komen en haar enorme reflexen denken we een goede basis voor volgende generaties in handen te hebben.

  Celottie is inmiddels thuis en wordt nu rustig afgetraind en voorbereid op haar carriere als fokmerrie.

  Moeder Wiesielottie deed het overigens gisteren weer goed in Wellington, Florida, in de $25,000 Nutrena Jumper Classic. Met een foutloos basisparcours en een balkje in de barrrage werd onder Peter Wylde´╗┐ een negende plaats behaald. Ze eindigden daarmee net voor Wiesielottie's vorige ruiter, Johannes Ehning.
 • 23 02 2014 - Wiesielottie and Celottie PF in top 200 fokwaarden springen

  Wiesielottie and Celottie PF in top 200 fokwaarden springen


  Vorige week zijn de nieuwe fokwaarden van het KWPN voor 2014 berekend en gepubliceerd.

  Zowel Wiesielottie (Rash R x Burggraaf) als haar dochter Celottie PF (v. Heartbreaker) zijn dit jaar opgenomen in de top 200 van de fokwaarden merrie in de springsport.

  Wiesielottie heeft inmiddels een fokwaarde van 150 met een betrouwbaarheid van 66%. Celottie PF heeft een fokwaarde van 166 met een betrouwbaarheid van 60%.
 • 19 01 2014 - Lottie/Zottie stam ruim vertegenwoordigd in Wellington

  Lottie/Zottie stam ruim vertegenwoordigd in Wellington


  Wiesielottie (Rash R x Burggraaf) is vorig jaar verhuisd naar de stallen van Peter Wylde. Het winterseizoen wordt net als vorig jaar doorgebracht in Wellington, Florida. Ook haar halfzus Biesielottie (Lord Z x Burggraaf) - verkocht aan Laura Kraut - is in Wellington te vinden. De zusjes hebben zich al in de prijzen weten te rijden in respectievelijk het 1.45 en het 1.35.

  Ook stamgenoten Woklahoma (Sheraton x Calvados) en Vindicat W (Guidam x Libero H) zijn in Florida te vinden, waarmee de stam zich weer goed laat zien op een van de mooiste concoursen van het jaar.
 • 07 09 2013 - Wiesielottie en Peter Wylde wederom succesvol

  Wiesielottie en Peter Wylde wederom succesvol


  Ook afgelopen weken heeft Wiesielottie zich weer van haar beste kant laten zien. Onder Peter Wylde werd afgelopen weekend een heel mooie vierde plaats behaald in de "$25,000 SmartPak Grand Prix" op HITS Saugerties (USA). Daarnaast werd de combinatie zesde in een 1.40 proef.

  Enkele weken eerder was Peter Wylde ook al met Wiesielottie op HITS, en werd een derde en een vierde plaats gehaald in 1.40 rubrieken.

  De combinatie wordt beter en beter...

  Een kleinzoon (Verdi x Lucky Boy x Rash R) van Wiesielottie wordt volgende week dinsdag geveild op veulenveiling Prinsjesdag. Innovation PF is een sterk, goed ontwikkeld veulen waarin wij de scherpte van zijn grootmoeder terug zien.
 • 27 08 2013 - Kleinzoon Wiesielottie op Prinsjesdagveiling

  Kleinzoon Wiesielottie op Prinsjesdagveiling


  Onze Verdi zoon Innovation PF (uit Dialottie v. Lucky Boy uit Wiesielottie) is geselecteerd voor de veulenveiling Prinsjesdag. Met zijn bijzondere tijgerstrepen op zijn lichaam zal hij zeer herkenbaar zijn!

  Innovation is een groot, langgelijnd veulen met een goede galop en veel souplesse.

  Citaat Prinsjesdag veiling:
  "De goed galopperende Innovation PF komt uit de befaamde Lottie/Zottie-stam, net als talrijke internationale springpaarden. Moeder Dialottie is ingezet voor embryotransplantatie. Ze is een dochter van de Holsteiner hengst Lucky Boy, die Grand Prix sprong met Marcus Ehning en veel springaanleg doorgeeft, en de met veel vermogen en een goede techniek springende Wiesielottie (Rash R).

  Nadat Wiesielottie internationaal 1.50m en 1.60m sprong met Willem Greve en Peter Geerink, is ze nu succesvol met de Amerikaan Peter Wylde. Wiesielottie is tevens moeder van het zesjarig 1.30m springpaard Celottie PF (Heartbreaker).

  De merrielijn gaat terug op maar liefst zes prestatiemerries op rij. Overgrootmoeder Sielottie (Burggraaf) is de volle zus van het internationaal springpaard Richmond W (Henrik Lanner) en ze is een tante van de dit jaar KWPN-goedgekeurde hengst First Verdi (Verdi). Ook Innovation PF is een zoon van de populaire Verdi, die met Maikel van der Vleuten bijdroeg aan het olympisch teamzilver vorig jaar."
 • 03 08 2013 - Peter Wylde en Wiesielottie 3e in 1.50

  Peter Wylde en Wiesielottie 3e in 1.50


  Op het Vermont Summer Festival was Peter Wylde zeer succesvol in de Battenkill Grand Prix. Hij won met Lewin 5 en behaalde met Wiesielottie een keurige derde plaats. Het was een zeer technisch parcours met uiteindelijk slechts drie paarden in de barrage.

  Onze twee merries uit Wiesielottie worden op dit moment allebei voor de sport voorbereid.

  Na een periode van rust voor embryotransplantatie (helaas zonder resultaat) staat Celottie PF (Heartbreaker x Rash R) inmiddels weer bij Stefanie Luning op stal om haar sportcarriere te vervolgen. Zij is inmiddels Z-springen.

  Haar halfzus Dialottie PF (Lucky Boy x Rash R) staat op dit moment bij Alexandra van der Peijl. Zij is inmiddels zadelmak en wordt nu voorbereid op de IBOP. Daarna zal ze in de sport worden uitgebracht.
 • 30 06 2013 - Peter Wylde en Wiesielottie vormen goede combinatie

  Peter Wylde en Wiesielottie vormen goede combinatie


  Na goede resultaten in Wellington laat Wiesielottie zien dat ze met Peter Wylde een goede combinatie vormt. Na winst in een 1.45 rubriek, eerder deze maand, was het een week later weer raak met winst in een 1.40 rubriek.

  De Amerikaanse manier van rijden lijkt haar goed te passen...
 • 09 06 2013 - Veulens geboren bij Stal Hanswijk

  Veulens geboren bij Stal Hanswijk


  De afgelopen weken zijn er drie veulens bijgekomen.

  Inspiration PF is een zoon van Everdale uit Weintje M (Calido I x Goodwill x Amor). Hij is een zeer opvallende verschijning: vos, 4 hoge witte benen, brede bles, witte neus, en een blonde staart. Hij heeft een heel mooi front en veel lengte, maat en houding.

  Ielottie PF is een merrieveulen van Zambesi uit Dialottie PF (Lucky Boy x Rash R x Burggraaf). Een hoogbenig, langgelijnd veulen met sterke verbindingen en een mooie bovenlijn.

  Instagram PF is een hengstveulen van Lord Leatherdale uit Liginia (Goodwill x Amor x Courville XX). Het is een zeer rassig veulen met een aansprekend hoofdje. Hij heeft een zeer goede galop.

  Van alle veulens is een uitgebreide fotorapportage te zien op onze website: www.hanswijk.com.
Nieuwsarchief

Missie

Een goed, goed gebouwd sportpaard met de wil om te winnen, dat is ons fokdoel. We proberen dit na te streven met KWPN-paarden als basis, versterkt met bewezen bloed uit de Europese fokkerijen.

In onze fokkerij gebruiken we twee merrielijnen: de Lottie/Zottie stam voor onze springpaarden, Holsteiner stam 1023 voor de dressuurpaarden. Lees meer
zoek een paard van Stal Hanswijk
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek