Contact

DBFS Member
Naam:
Stal het Merkske
Adres:
Zondereigensebaan 1
PC / Woonplaats:
5111 EG Baarle Nassau
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 02 10 2018 - Zinius eerste op de worldranking voor springpaarden voor de 6de achtereenvolgende maand !

  Zinius eerste op de worldranking voor springpaarden voor de 6de achtereenvolgende maand !


  Zinius blijft nog steeds aan de leiding van de worldranking voor springpaarden. Daarmee een belangrijke bijdrage leverend voor de eerste plaats van het KWPN stamboek. 6 maanden lang heeft hij nu de leiding. Zal hij deze positie vast kunnen houden ?
  Als het aan Zinius ligt wel ! Wij wensen hem en zijn ruiter Harry Smolders een succesvol winterseizoen toe.
 • 02 10 2018 - Stal het Merkske verwacht voor 2019 3 veulens

  Stal het Merkske verwacht voor 2019 3 veulens


  Ondanks een moeizaam verlopen fokjaar toch 3 veulens op komst voor 2019.
  Wishvinia prestatie en D-OC ( Raphael x Abgar ) is drachtig van El Barone .
  Haar dochter Chervinia ( Indorado x Raphael x Abgar ) is drachtig van Eldorado van de Zeshoek.
  Chervinia's 3j. kleindochter Kavinia D-OC ( Numero Uno x Last man Standing x Indorado ) is drachtig van Maloubet de Pleville.
  Wij kijken er naar uit !
  Deze tak van de Havinialijn is de tak van Wishvinia ,haar jongste halfzuster. Zij ontwikkelt zich als een topvererver !
  Net als al haar oudere halfzusters is zij prestatiemerrie en wel op haar eerste 3 nakomelingen.
  Verschillende van haar nakomelingen staan op het punt internationaal door te breken.
  Ook halfzuster Maurinia ( Wellington x Abgar ) heeft nu een 1.60m .paard op haar naam staan. Tyrone werd 8ste in de WB wedstrijd te Melbourne Australie met James Harvey afgelopen weekend .

 • 16 08 2018 - Stal het Merkske bied twee topveulens uit de Havinialijn op de veiling aan.

  Stal het Merkske bied twee topveulens uit de Havinialijn op de veiling aan.


  Wij bieden dit jaar twee hengstveulens op de veiling aan uit onze Havinialijn !
  Quazinius Z is een bijzonder veelbelovend hengstveulen van Quabri de L 'isles uit onze Wishvinia. Deze Raphaelmerrie is de jongste halfzuster van de legendarische Havinia . Zij is onlangs prestatiemerrie geworden op haar eerste 3 nakomelingen die allen nu op 1.40 niveau lopen. Wij hebben nog een 7 j hengst en een 5 j. AESlicensed hengst uit haar die zeer veelbelovend zijn en zorgvuldig worden opgeleid.
  Quazinius Z wordt aangeboden op de FOALAUCTION STUD III tijdens het int. concours de Kraal te Zandhoven Belgie op 25 Augustus 2018.
  Momenteel Is ZINIUS de no 1 van de worldbreeding ranking onder de no 1 van de worldranking HARRY SMOLDERS ons vlaggepaard en hij is zeker nog niet van plan die plaats op te geven gezien zijn recente prestaties. ZINIUS grootmoeder is ook een halfzus van HAVINIA.
  Het tweede veulen dat geveild wordt op de SELL /MIDDENBRABANT veulenveiling op 21 september 2018 is CHALEXUS Z , een bijzonder mooi atletisch veulen van CHAPEAU TN uit de 5 j. Kannanmerrie KALEXIA. Deze komt uit de UNTOUCHABLE Z merrie UCALEXIA Z en dan vervolgens weer een halfzuster van HAVINIA nl. PALEXIA.
  grm. UCALEXIA is dus lijngeteeld op de Havinialijn. Haar vader UNTOUCHABLE Z is een HEARTBREAKER kleinzoon van HAVINIA en liep na 2 dekseizoenen bij Zangersheide en export naar USA 1.50m. met Marilynn Little . Van hem zijn slechts een 35 tal nakomelingen geregistreerd waarvan een zeer hoog percentage internationaal loopt met 4 op 1.60 m. niveau en 1 op 1.55m. ! Ook is UCALEXIA een halfzus van VDL ELEXIA die met Leopold van Asten uitgebracht wordt op niveau 150/155 m. Ook AVAILABLE VERSACE is een halfbroer en liep met Lauren HOUGH 1.60m . Verder zijn ARMANI 1.45 USA BALEXUS 1.35 Italie en AES gekeurde GALEXUS ook halfbroers.
 • 02 09 2017 - 2017 top veulenjaar voor stal het Merkske

  2017 top veulenjaar voor stal het Merkske


  Dit jaar zijn er 5 veulens geboren . 4 hengsten en 1 merrie. Stuk voor stuk met veel kwaliteit.
  Abrexus Z,Aganix du Seugneur uit Lalexia ( L'Arc de Triomphe x Untouchable Z ) wordt aangeboden op
  de Prinsjesdagveiling. Heeft het geweldig gedaan en van de moeder hebben wij hoge verwachtingen voor de sport.
  Larcinio Z is een schitterend zwart hengstveulen met veel bloeduitstraling van L'Arc de Triomphe x Wishvinia ( Raphael x Abgar ).
  Volle broer van crack Elvinio die na ruiterwissel op de goede weg is.
  Corlexus is een bijzondere mooie zwartschimmelhengst van Cornet Obolensky uit Ucalexia Z (Untouchable Z x Alexis Z X Abgar )
  Ascalexus is een stoer vosveulen met veel wit van Asca Z uit Kalexia Z ( Kannan x Ucalexia Z )
  Tenslotte Kasinia Z . Een schitterend mooi merrieveulen en een bijzonder fokproduct uit onze eigen Kannanzoon Kavinio( AES LIcensed ) en Special Girl Sinia ( Codexco x Abgar ) grootmoeder van oa ZINIUS die top presteert onder Harry Smolders.
  Dit jaar bieden wij onze hengstveulens te koop aan.
 • 13 08 2016 - 100% score voor stal het Merkske, 5 gedekt en 5 drachtig !

  100% score voor stal het Merkske, 5 gedekt en 5 drachtig !


  Dit jaar 5 merries gedekt en drachtig bevonden.
  Ucalexia ( Untouchable Z X Alexis x Abgar) drachtig van Cornet Obolensky. Haar dochter Lalexia van l'Arc de Triomphe is drachtig van Aganix du Seigneur. En haar Kannandochter Kalexia is drachtig van Asca Z. De beide halfzusters van Havinia , Wishvinia ( Raphael x Abgar ) is drachtig van L'Arc de Triomphe en tenslotte de keiharde 21 j. Special Girl Sinia ( Codexco x Abgar ) oma van ZINIUS die onlangs in het B kader is opgenomen is drachtig van onze eigen bloedmooie hengst Kavinio ( Kannan x Raphael x Abgar ) AES Licensed . Wij hopen op deze manier de topgenen van deze beide topfokmerries via lijnenteelt samen te laten komen !
  Bij Ucalexia is dat prima gelukt door de Havinia Heartbreaker kleinzoon UNTOUCHABLE Z te gebruiken. Inmiddels blijkt deze buitengewoon te vererven met nu al 3 op het hoogste niveau acterende nakomelingen uit een 25 tal dekkingen! Ucalexia's eerste produkt Livexus Z van Livello is een topper die in Italie 5j op 1.20 niveau vooraan meeloopt.
  Prinsjesdagauction brengt uit de Untouchable Z dochter U-Bresco dit jaar 2 veulens op de veiling !! Ook deze merrie loopt al 1.50 m.
 • 06 06 2016 - Zinius did it again ! 3d GP 4* 1.60 Posnan.

  Zinius did it again ! 3d GP 4* 1.60 Posnan.


  Zinius is een echte telg uit de Havinialijn. Hij ontwikkeld zich nu echt door tot een top 1.60 paard.
  Wij zijn erg blij met de kansen die hij krijgt en met zijn topruiter Doron Kuipers die hem tot dit niveau heeft gebracht.
  Zinius beloont dit nu met zijn geweldige inzet.
  Na een prachtige 7de plaats op het NK senioren nu deze 3de plaats in de GP van Posznan.
  Wij prijzen ons dan ook gelukkig dat zijn grootmoeder na een periode van 5 jaar waarin met wisselend succes embryo's van haar zijn gespoeld van o.a Kannan ( 4 ) en Mylord Carthago zij nu zelf weer een prachtig bloederig veulen aan de voet heeft.
  Inmiddels is ze gedekt met Kavinio ,onze eigen AES licensed hengst van Kannan uit Wishvinia ( Raphael x Abgar ) . Van deze bloedmooie 1.72 m grote Kannanzoon met een gouden karakter zijn de verwachtingen hooggespannen. Lijnenteelt op de Havinialijn ! Voor inlichtingen neem contact op.
 • 06 06 2016 - 4 veulens geboren bij stal het Merkske

  4 veulens geboren bij stal het Merkske


  2016 heeft ons 4 gezonde mooie veulens opgeleverd.
  Ilexus koffievoshengst van I'm Special de Muze x Ucalexia ( Untouchable Z x Alexis x Abgar )

  Ephinius donkerbruin hengstveulen van Ephebe Forever x Special Girl Sinia ( Codexco x Abgar )

  Elvinius donkerbruin hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek
  uit Chavinia ( Canabis x Raphael x Abgar )

  Norah's Girl Sinia van Namelus uit Amazing Girl Sinia ( Arezzo x Abke x Codexco x Abgar )

  4 waardevolle aanwinsten van de Havinialijn .
  Wij bieden dit jaar de hengstveulens te koop aan !!
 • 21 09 2014 - Coriander 4de en 6de in Wenen 5* show

  Coriander 4de en 6de in Wenen 5* show


  Coriander ( Triomphe de Muze x Kannan x Codexco x Abgar ) wiens grootmoeder een halfzus is van Havinia. is onlangs aangekocht door Abdullah Al Sharbatly . Tijdens de Baltictour won hij al 2 proeven met zijn nieuwe ruiter. Afgelopen weekend gaf hij acte de presence in Wenen op het 5* concours. Hij behaalde daar een mooie 4 en 6 de plaats in de 5* 1.45m. rubrieken.
 • 07 09 2014 - Zinius wint 3* GP Zandhoven

  Zinius wint 3* GP Zandhoven


  Zinius met Doron Kuipers lieten vandaag zien weer in " the winning mood " te zijn. Slechts 4 van de kleine 60 starters in de GP 1.50m. realiseerden 2 foutloze omlopen . Zinius pakte de winst met een zeer snelle barrage.
  Zinius is een Nabab de Reve zoon uit een Kannan dochter van
  onze Special Girl Sinia. Zij is een halfzuster van Havinia , die 12 jaar geleden op het WK te Jerez individueel 5de werd na een heroische strijd waarbij ze bewees de juiste mentaliteit te bezitten voor een kampioenspaard. Op deze gedenkwaardige dag waarop Jeroen Dubbeldam Goud behaalde op het WK van Normandy , komen de mooie herinneringen aan die dag weer terug ! Goed bloed verloochent zich niet ! De Havinialijn bewijst wederom uit het goede hout gesneden te zijn.
  2 veulens uit deze lijn worden aangeboden op de Prinsjesdagveiling !!
 • 26 08 2014 - Crackerjack gekwalificeerd voor WK eventing 7j paarden.

  Crackerjack gekwalificeerd voor WK eventing 7j paarden.


  Crackerjack ,een zoon van Casir Ask uit onze merrie Special Girl Sinia ( Codexco x Abgar ) en halfzuster van Havinia heeft zich met glans gekwalificeerd voor de WK jongepaarden te Lions d' Ă„ngers dit najaar. Na een prachtige 2de plek op het Belgisch kampioenschap met Hendrik Degros behaalde hij afgelopen weekend in Schotland tijdens de internationale BlairCastle horseshow ( alwaar volgend jaar de EK eventing wordt gehouden ) opnieuw een geweldige 2de plaats ! 80 deelnemers deden een gooi naar de overwinning!
  Na een mooie dressuurproef waar hij tweede werd kon hij deze plek vasthouden door een foutloze cross en een foutloos springconcours !
  Daarmee stelde hij zijn selectie voor het a.s WK in Frankrijk veilig ! Zijn 1 jaar jongere broer Zentinio( Zento) probeert ook nog selectie af te dwingen bij de 6j.! Veel succes stal Viktory !!!
  Special Girl Sinia is ook de grootmoeder van de afgelopen week door Abdullah Sharbatly aangekochte Coriander.,waarmee hij direct twee 1.40 parcoursen won in de Baltictour.
Nieuwsarchief

Missie

Stal het Merkske
fokt met merrielijn 018 Nini III stam
de Havinialijn . Genoemd naar ons eerste fokprodukt Loro Piana Havinia die wordt beschouwd als een van de meest succesvolle paarden van haar generatie. In 2002 werd zij na een ongekende prestatie 5de op het WK te Jerez.
Nadien zijn er nog vele uitstekende springpaarden uit deze tak geboren.
Zowel uit Havinia zelf als haar (half)zusters die allen het predikaat prestatie hebben verdiend.
Nog steeds produceert deze lijn springpaarden tot op het hoogste niveau .
Fokdoel: Springpaardenfok op basis van een sterke moederstam met toevoeging van flinke scheut volbloed.
doel: Stamina,reflexen, recuperatievermogen ,hardheid.en intelligentie.toevoegen . Ongetwijfeld eigenschappen die het sportpaard van de toekomst nodig zal hebben om op het hoogste niveau te kunnen presteren en blijven presteren.
Onze paarden hebben allemaal een natuurlijke aanleg en wil om te springen. Het plezier straalt eraf.
Dat de genen ook via de hengsten wordt doorgegeven bewijst wel de kleinzoon van Havinia untouchable Z.
Slechts twee jaar gedekt op Zangersheide heeft hij uit een klein aantal nakomelingen van een 30tal veulens een ongekend hoog percentage springpaarden gegeven tot op het hoogste niveau.4 daarvan springen nu 1.60 M. De Zangersheide ranking heeft 2 van zijn nakomelingen in de top 30 staan !!
Zelf zijn wij erg blij met onze nakomeling van Untouchable Z ,Ucalexia Z die als fokmerrie van beide kanten de genen van de Havinialijn heeft meegekregen en lijkt extreem goede paarden te vererven.

Lees meer
zoek een paard van Stal het Merkske
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek