Contact

Naam:
Eimert Fikse
Adres:
Ravenstraat 37
PC / Woonplaats:
8167 NS Oene
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 03 02 2020 - Monsieur-Utopia (Expression * Uphill) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

  Monsieur-Utopia (Expression * Uphill) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek


  fgelopen week heeft de bij ons gefokte Monsieur-Utopia met succes deelgenomen aan de Hengstenkeuring van het KWPN. Hij is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Monsieur-Utopia stamt af van de Grand Prix hengst Expression en de elite preferente prok merrie Allure Utopia. Zij is een dochter van Darlington en de ster preferente prestatiemerrie Royalty-Utopia. Daarna in de afstamming nog 2 merries die het prestatiepredikaat behaald hebben: Kroniek-Utopia (v Cabochon) keur prestatie en de keur preferente prestatiemerrie Dolanda (v Obrecht).
  Monsieur-Utopia is een halfbroer van de KWPN goedgekeurde Gotcha-Utopia (v Ziësto).
  Tijdens de toelichting door de jury werd aangegeven dat hij rassig en jeugdig is. En in de baan goede afdruk, souplesse en lichtvoetigheid toonde.
  Wij wensen de eigenaren familie Van Norel uit Wapenveld veel succes toe met zijn verdere carriere.
 • 08 12 2019 - Monsieur-Utopia (Expression * Uphill) uitgenodigd voor 2e bezichtiging KWPN Hengstenkeuring

  Monsieur-Utopia (Expression * Uphill) uitgenodigd voor 2e bezichtiging KWPN Hengstenkeuring


  Deze week werd de bij ons gefokte Monsieur-Utopia (Expression uit de elite preferente Uphill-dochter Allure Utopia * Darlington (ster preferente sport prestatiemerrie Royalty-Utopia uit de keur prestatiemerrie Kroniek-Utopia)) gepresenteerd tijdens de 1e bezichtiging van het KWPN. Hij is uitgenodigd voor de 2e bezichtiging in Den Bosch. Monsieur-Utopia is een halfbroer van de KWPN goedgekeurde Gotcha- Utopia en is in eigendom van de familie Van Norel in Wapenveld.
 • 13 08 2019 - Kingly-Utopia (Expression * Uphill) verder in PAVO-CUP

  Kingly-Utopia (Expression * Uphill) verder in PAVO-CUP


  Vandaag heeft ons fokproduct Kingly-Utopia succesvol deelgenomen aan de PAVO-CUP in Ermelo. Hij mag door naar vrijdag omdat hij een totaalscore had van 81,4 punt. De afstamming van Kingly-Utopia is Expression uit de elite preferente ibop (dr) merrie Allure Utopia (v Uphill). Kingly-Utopia is door ons als veulen verkocht aan familie Van Norel in Wapenveld. Wordt spannend vrijdag aangezien ook zijn volle broer bij de hengstveulens deelneemt.
 • 24 07 2019 - Opinion-Utopia 1e tijdens CK Flevoland en uitgenodigd voor NVK

  Opinion-Utopia 1e tijdens CK Flevoland en uitgenodigd voor NVK


  Vanuit de Centrale Keuring in Flevoland mogen drie dressuurveulens naar Ermelo en dat is een mooie score. “We hebben een leuke groep, aansprekende veulens gezien”, sprak Marian Dorresteijn. De beste drie mochten terugkeren voor de finale. Daarin zette het jonge hengstveulen Opinion-Utopia (Expression uit Allure Utopia elite IBOP-dres pref PROK van Uphill) van fokker Eimert Fikse uit Oene zijn beste beentje voor en zo werd hij verkozen tot meest complete veulen. “Een heel aansprekend veulen van ruim een maand oud. Hij is hoogbenig en maakt zich extra mooi in beweging. Hij stapt met ruimte en souplesse, draaft op een hele deftige manier met daarin veel veer, allure en zelfhouding. En ook in galop toont Opinion-Utopia goede souplesse.”
  bron: www.kwpn.nl
  Opinion-Utopia mag daarna nog een keer naar Ermelo. Hij is tevens geselecteerd voor Veulenveiling Dronten die op vrijdag 6 september in Ermelo gehouden wordt.
 • 19 07 2019 - Kwinkslag-Utopia (Expression * Winningmood) en La Famme Fatale Prinses (For Romane * Uphill) voorlopig keur

  Kwinkslag-Utopia (Expression * Winningmood) en La Famme Fatale Prinses (For Romane * Uphill) voorlopig keur


  Nadat ze een paar weken daarvoor ster zijn geworden afgelopen zaterdag met beide merries deelgenomen aan de CK van Gelderland in Ermelo. Kwinkslag-Utopia (Expression * Winningmood stond 2e in de groep en is voorlopig keur geworden. Tijdens stamboekopname is ze beoordeeld met 75 voor type en 80 voor beweging. Ook La Femme Fatale Prinses (For Romance * Uphill) is voorlopig keur geworden. Tijdens de stamboekkeuring had ze 85 punt voor type en 80 voor draf. Ze stond 3e in de groep na 2 paarden die naar de kopgroep mochten.
  Beide merries zijn te koop!
 • 01 01 2019 - Kingly-Utopia (v Expression) 3e in finale VSN

  Kingly-Utopia (v Expression) 3e in finale VSN


  Afgelopen week heeft ons fokprodukt Kingly-Utopia deelgenomen aan de finale van de VSN-troffee. Kingly-Utopia is een zoon van Expression en de elite preferente Uphill-dochter Allure Utopia en is daarmee een halfbroer van de KWPN goedgekeurde hengst Gotcha-Utopia.
  Kingly liet zich heel goed zien en behoorde tot de 5 beste paarden die mochten overrijden. Het overrijden werd door een gastruiter gedaan: Thamar Zweistra. Zij beoordeelde Kingly met het overrijden met een 9,5 waardoor Kingly uiteindelijk op de 3e plaats is geëindigd.
  Kingly-Utopia is door ons als veulen verkocht en thans in gezamenlijk eigendom van de familie Van Norel/Pretendenthoeve in Wapenveld en Stal Van Silfhout in Lunteren. Kingly-Utopia werd voorgesteld door Diederik van Silfhout.
 • 02 12 2018 - Kingly-Utopia (v Expression) naar finale VSN

  Kingly-Utopia (v Expression) naar finale VSN


  Deze week heeft ons fokprodukt Kingly-Utopia zich rechtstreeks geplaatst voor de finale van de VSN-troffee. Kingly-Utopia is een zoon van Expression en de elite preferente Uphill-dochter Allure Utopia.
  Kingly-Utopia is door ons als veulen verkocht en thans in gezamenlijk eigendom van de familie Van Norel/Pretendenthoeve in Wapenveld en Stal Van Silfhout in Lunteren. Kingly-Utopia werd voorgesteld door Diederik van Silfhout.
  Deze voorselectie van de VSN, een wedstrijd voor 3 jarige paarden, was exact 2 weken nadat hij zijn, tijdelijke, stal op het KWPN-Centrum heeft verlaten.
  Eigenaren: veel succes in de finale
 • 04 11 2018 - Klasse! Prinses (v Gotcha-Utopia) elite

  Klasse! Prinses (v Gotcha-Utopia) elite


  Onlangs heeft onze 3-jarige merrie Klasse! Prinses met succes de IBOP behaald. Haar cijferlijst bestond uit allemaal 7,5 en 8 en de totaalscore was 77,5 punten. Bij de toelichting gaf de jury onder andere aan dat ze een heel goede stap heeft: ruim, actief en zuiver en een goede techniek bij de galop. Tevens hebben we recent bericht gehad van het KWPN over de uitslag van genoomfokwaarde. Aangezien Klasse! Prinses al voorlopig keur was is ze nu dus bevorderd tot elite merrie.
  Klasse! Prinses is daarmee de eerste elite-dochter van de ook door ons gefokte Gotcha-Utopia. Moeder van Klasse! Prinses is de eveneens bij ons gefokte elite merrie Chapeau! Prinses.
 • 04 08 2018 - Nirwana-Utopia (v Expression) naar Veulenveiling Dronten

  Nirwana-Utopia (v Expression) naar Veulenveiling Dronten


  Ons fokproduct Nirwana-Utopia wordt tijdens Veulenveiling Dronten geveild. Nirwana-Utopia is een dochter van Expression, afgelopen weekend vastgelegd door N.O.P, en de elite preferente merrie Allure Utopia (v Uphill).

  Nirwana-Utopia is een volle zus van de aangewezen hengst Kingly-Utopia en een halfzus van de KWPN goedgekeurde hengst Gotcha-Utopia.

  http://www.veilingdronten.nl/nl/portfolio-item/nirwana-utopia/


 • 04 08 2018 - Nouvelle-Utopia (v Just Wimphof) naar Veulenveiling Midden-Nederland

  Nouvelle-Utopia (v Just Wimphof) naar Veulenveiling Midden-Nederland


  Nouvelle-Utopia geselecteerd voor Veulenveiling Midden-Nederland. Deze dochter van Just Wimphof heeft als moeder de elite-merrie Flair-Utopia. Deze dochter van Winningmood is een volle zus van de Lichte Tour-paarden Charming-Utopia en Discovery. Behalve Charming-Utopia is ook volle broer In the Mood als 3 jarige aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
  Moeder van Flair-Utopia is Vigilant-Utopia. Deze elite preferente dochter van Oscar heeft als 3-jarige een zeer goede IBOP gelopen met 9 en 8 voor de dressuuronderdelen en inclusief springen totaal 79 punten.

  https://www.veulen-veiling.nl/dressuurgericht/nouvelle-utopia
Nieuwsarchief

Missie

Kleinschalig wordt, op een professionele wijze, getracht om, met behulp van merrielijnen met "fok", dressuurpaarden te fokken. Belangrijke aspecten hierbij zijn een goed achterbeengebruik en een goed karakter. Bij de hengstenkeuze wordt sterk gelet op de kwaliteiten van de moederlijn van de hengst.
Tevens wordt een deel van onze fokprodukten door ons zelf in de sport uitgebracht. Lees meer
zoek een paard van Eimert Fikse
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek