Contact

Naam:
Eimert Fikse
Adres:
Ravenstraat 37
PC / Woonplaats:
8167 NS Oene
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 01 01 2019 - Kingly-Utopia (v Expression) 3e in finale VSN

  Kingly-Utopia (v Expression) 3e in finale VSN


  Afgelopen week heeft ons fokprodukt Kingly-Utopia deelgenomen aan de finale van de VSN-troffee. Kingly-Utopia is een zoon van Expression en de elite preferente Uphill-dochter Allure Utopia en is daarmee een halfbroer van de KWPN goedgekeurde hengst Gotcha-Utopia.
  Kingly liet zich heel goed zien en behoorde tot de 5 beste paarden die mochten overrijden. Het overrijden werd door een gastruiter gedaan: Thamar Zweistra. Zij beoordeelde Kingly met het overrijden met een 9,5 waardoor Kingly uiteindelijk op de 3e plaats is geëindigd.
  Kingly-Utopia is door ons als veulen verkocht en thans in gezamenlijk eigendom van de familie Van Norel/Pretendenthoeve in Wapenveld en Stal Van Silfhout in Lunteren. Kingly-Utopia werd voorgesteld door Diederik van Silfhout.
 • 02 12 2018 - Kingly-Utopia (v Expression) naar finale VSN

  Kingly-Utopia (v Expression) naar finale VSN


  Deze week heeft ons fokprodukt Kingly-Utopia zich rechtstreeks geplaatst voor de finale van de VSN-troffee. Kingly-Utopia is een zoon van Expression en de elite preferente Uphill-dochter Allure Utopia.
  Kingly-Utopia is door ons als veulen verkocht en thans in gezamenlijk eigendom van de familie Van Norel/Pretendenthoeve in Wapenveld en Stal Van Silfhout in Lunteren. Kingly-Utopia werd voorgesteld door Diederik van Silfhout.
  Deze voorselectie van de VSN, een wedstrijd voor 3 jarige paarden, was exact 2 weken nadat hij zijn, tijdelijke, stal op het KWPN-Centrum heeft verlaten.
  Eigenaren: veel succes in de finale
 • 04 11 2018 - Klasse! Prinses (v Gotcha-Utopia) elite

  Klasse! Prinses (v Gotcha-Utopia) elite


  Onlangs heeft onze 3-jarige merrie Klasse! Prinses met succes de IBOP behaald. Haar cijferlijst bestond uit allemaal 7,5 en 8 en de totaalscore was 77,5 punten. Bij de toelichting gaf de jury onder andere aan dat ze een heel goede stap heeft: ruim, actief en zuiver en een goede techniek bij de galop. Tevens hebben we recent bericht gehad van het KWPN over de uitslag van genoomfokwaarde. Aangezien Klasse! Prinses al voorlopig keur was is ze nu dus bevorderd tot elite merrie.
  Klasse! Prinses is daarmee de eerste elite-dochter van de ook door ons gefokte Gotcha-Utopia. Moeder van Klasse! Prinses is de eveneens bij ons gefokte elite merrie Chapeau! Prinses.
 • 04 08 2018 - Nirwana-Utopia (v Expression) naar Veulenveiling Dronten

  Nirwana-Utopia (v Expression) naar Veulenveiling Dronten


  Ons fokproduct Nirwana-Utopia wordt tijdens Veulenveiling Dronten geveild. Nirwana-Utopia is een dochter van Expression, afgelopen weekend vastgelegd door N.O.P, en de elite preferente merrie Allure Utopia (v Uphill).

  Nirwana-Utopia is een volle zus van de aangewezen hengst Kingly-Utopia en een halfzus van de KWPN goedgekeurde hengst Gotcha-Utopia.

  http://www.veilingdronten.nl/nl/portfolio-item/nirwana-utopia/


 • 04 08 2018 - Nouvelle-Utopia (v Just Wimphof) naar Veulenveiling Midden-Nederland

  Nouvelle-Utopia (v Just Wimphof) naar Veulenveiling Midden-Nederland


  Nouvelle-Utopia geselecteerd voor Veulenveiling Midden-Nederland. Deze dochter van Just Wimphof heeft als moeder de elite-merrie Flair-Utopia. Deze dochter van Winningmood is een volle zus van de Lichte Tour-paarden Charming-Utopia en Discovery. Behalve Charming-Utopia is ook volle broer In the Mood als 3 jarige aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
  Moeder van Flair-Utopia is Vigilant-Utopia. Deze elite preferente dochter van Oscar heeft als 3-jarige een zeer goede IBOP gelopen met 9 en 8 voor de dressuuronderdelen en inclusief springen totaal 79 punten.

  https://www.veulen-veiling.nl/dressuurgericht/nouvelle-utopia
 • 21 07 2018 - WFFS: fokmerries geen drager

  WFFS: fokmerries geen drager


  Uitslag van WFFS-testen ontvangen omdat we een aantal fokmerries hebben laten testen. Deze zijn negatief getest en dus vrij van het WFFS-gen. Omdat een paar andere fokmerries nakomelingen zijn van deze merries en hun vaders ook negatief getest zijn, zijn onze fokmerries die dit jaar gedekt zijn allemaal vrij van het WFFS-gen.
 • 13 07 2018 - Noblesse Oblige Prinses (v Gotcha-Utopia) naar Borculo Veulenveiling

  Noblesse Oblige Prinses (v Gotcha-Utopia) naar Borculo Veulenveiling


  Noblesse Oblige Prinses geselecteerd voor Veulenveiling Borculo!

  http://www.veulenveilingborculo.nl/pages/nl/veulens/veulens-2018.php?item_id=187#.W0jSyLhlwQo

  Zowel vader als moeder zijn bij ons gefokt: Vader is Gotcha-Utopia, moeder is de elite NMK-merrie Chapeau ! Prinses (v Uphill). Vervolgens Jodyprinses keur pref prest van Cabochon en Adulaprinses keur pref prest (v Pretendent). Volle zus Klasse! Prinses is recent voorlopig keur geworden.
  Chapeau ! Prinses is ook de moeder van Joie de Vivre Prins (v Expression) met 79 punt in de Pavo Cup uitgenodigd voor de halve finale. Chapeau! Prinses is een halfzus van Pop Art (deelname WK, Olympische Spelen) gereden door Ashley Holzer.
 • 08 07 2018 - Fokker van het jaar van Gelderland 2018!

  Fokker van het jaar van Gelderland 2018!


  www.horses.nl/fokkerij/ck-gelderland-eimert-fikse-fokker-van-het-jaar/

  Iedere fokker maakt het mee: soms zit het tegen, soms zit het mee. Nu hebben we wel de uitersten hiervan ervaren in slechts een paar dagen tijd.
  Op vrijdag een Uphill merrieveulen van 5 dagen oud uit de kliniek opgehaald waarvan de merrie door een 2e inwendige bloeding alsnog is overleden. De geboorte was moeizaam (carpaalligging) en hoewel het in 1e instantie goed leek af te lopen toch een bloeding en direct weggebracht. Met een paar dagen was Dormella, elite sport Dormello * Rouletto, stabiel, infuus eraf en al sprake van dat ze wellicht weer naar huis kon waarna een 2e bloeding alsnog fataal afliep. Met het veulen gaat het goed, we proberen haar deze week aan een eigen merrie die opgestart is te koppelen.
  Daarna op zaterdag met 2 merries naar de CK in Ermelo. Direct na aankomst (het was allemaal strak gepland aangezien het merrieveulen elke 1,5 uur met de fles gevoerd moet worden) 4-jarige merrie met een veulen van Il Divo gepresenteerd. Helaas niet tot elite bevorderd. Je t’adore-Utopia is sinds haar stamboekopname in 2017, waar ze ster was geworden, nog behoorlijk gegroeid en heeft in het najaar van 2017 de IBOP succesvol afgelegd met 77,5 punten (en een heel gelijkmatige cijferlijst met als cijfers alleen 7,5 en 8). Merrie en veulen direct in de trailer waarna Evonne die gelijk naar huis heeft gebracht zodat het veulen weer de fles kon krijgen.

  Vervolgens Klasse! Prinses op stal gezet (opvallend eigenlijk dat er een stal beschikbaar was…). Klasse! Prinses is een dochter van de bij ons gefokte Gotcha-Utopia uit de elite NMK-merrie Chapeau! Prinses (v Uphill). Klasse! Prinses, waarin onze 2 merrielijnen dus bij elkaar gebracht zijn, is voorlopig keur geworden. De halfbroer van Klasse! Prinses, de 4-jarige Expression-zoon Joie de Vivre Prins, niet kunnen zien bij de Pavo aangezien die tegelijkertijd moest lopen.

  En dan wordt opeens je naam genoemd als fokker van het jaar van de regio Gelderland! Totaal onverwacht! Komt Evonne onverwacht ook. Achteraf bleek dat ze ’s ochtends op de hoogte was gebracht, waarbij de nodige overtuigingskracht nodig is geweest, omdat ze anders helemaal niet was teruggekomen.

  De familie Van Norel presenteerde 2 paarden: de al genoemde Joie de Vivre Prins, voorgesteld door Jennifer Sekreve, en Kingly-Utopia: voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengst van Expression uit de moeder van Gotcha-Utopia. Joie de Vivre Prins heeft met zijn presentatie ticket behaald voor de halve finale van de Pavo-Cup en had totaal 79 punten behaald. Beide paarden zijn door hun als veulen bij ons gekocht.

  Familie Van Norel: hartelijk dank voor het presenteren van Joie de Vivre Prins en Kingly-Utopia en het vertrouwen in onze fokprodukten. Jennifer ook bedankt voor de presentatie van Joie de Vivre Prins.
  Evelien: bedankt voor het maken van de impressie
  Daarnaast vanzelfsprekend ook dank alle andere eigenaren, ruiters/amazones die fokprodukten van ons succesvol in de dressuursport uitbrengen of uitgebracht hebben!

  Een aantal andere paarden die benoemd werden: de volle broers Charming Utopia (aangewezen hengst, Lichte Tour dressuur), Discovery (Lichte Tour) en In the Mood-Utopia (aangewezen hengst) afstammend van Winningmood en de elite preferente Vigilant-Utopia (v Oscar) en Kwadraat Prins (Gotcha-Utopia uit Feature Prinses (elite v Winningmood) en de positief opvallende indruk van de 1e jaargang van Gotcha-Utopia tijdens de Hengstenkeuring.

  #zondersportgeenfokkerij
  #zonderfokkerijgeensport
  #dressuurgewelduitWapenveld

 • 04 02 2018 - Kwadraat Prins (v Gotcha-Utopia) en Kingly-Utopia (v Expression) aangewezen voor verrichtingsonderzoek

  Kwadraat Prins (v Gotcha-Utopia) en Kingly-Utopia (v Expression) aangewezen voor verrichtingsonderzoek


  Vrijdag werd de door ons gefokte Kwadraat Prins voorgesteld. Na zijn presentatie in de 2e bezichtiging werd hij uitgenodigd voor de 3e bezichtiging. In die bezichtiging werd hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Kwadraat Prins is een zoon van de eveneens bij ons gefokte Gotcha-Utopia uit Feature Prinses. Feature Prinses is een elite merrie van Winningmood uit de elite NMK-merrie Ballerina Prinses en behaalde zelf 81,5 punten tijdens de IBOP. Ballerina Prinses is een dochter van Uphill uit de keur preferente prestatiemerrie Jodyprinses (v Cabochon) die ook de moeder is van o.a. het Olympiade Grand Prix paard Pop Art (v Amsterdam) en heeft als moeder de keur preferente prestatiemerrie Adula Prinses (v Cabochon).
  Zaterdag mocht de halfbroer van Gotcha-Utopia, de Expression-zoon Kingly-Utopia, zich presenteren tijdens de 2e bezichtiging. Via de 2e en 3e bezichtiging is deze hengst ook aangewezen voor het verrichtigingsonderzoek. De moeder van Kingly-Utopia is de elite preferente Uphill-dochter Allure-Utopia uit de Darlington-merrie Royalty-Utopia ster pref sport (dr). Zij heeft als moeder de keur prestatiemerrie Kroniek-Utopia (v Cabochon).

  We wensen de eigenaren van beide hengsten, familie Van Norel van de Pretendenthoeve uit Wapenveld, veel succes met deze hengsten!

  Vrijdagavond ook genoten van het bijzonder goede optreden van Expression!! Mooi ook dat hij een goede en uniforme collectie nakomelingen in Den Bosch heeft gepresenteerd!
  #dressuurgewelduitWapenveld!
 • 10 12 2017 - Gotcha-Utopia zoon Kwadraat Prins uitgenodigd voor de 2e bezichtiging

  Gotcha-Utopia zoon Kwadraat Prins uitgenodigd voor de 2e bezichtiging


  Tijdens de 1e bezichtiging vandaag waren onder andere de zonen van Gotcha-Utopia aan de beurt. Behalve de ook bij ons geboren Kwadraat Prins zijn nog 2 zonen van Gotcha-Utopia aangewezen voor 2e bezichtiging in Den Bosch.
  Uit de 1e jaargang van Gotcha-Utopia zijn 31 nakomelingen geregistreerd.
  Volgens KWPN.nl heeft Gotcha-Utopia een positief stempel gedrukt op de keuring van vandaag:
  "Een ander opvallend vaderdier bleek Gotcha-Utopia, van hem werden van de vier aangeboden zonen er drie geselecteerd. “Deze zonen lieten veel atletisch vermogen, zelfhouding en een lichtvoetige bewegingsvorm zien.”" (bron: www.kwpn.nl).
  Kwadraat Prins is gefokt uit de elite-merrie Feature Prinses. Deze Winningmood-dochter heeft tijdens de IBOP een score behaald van 81,5 punten en heeft de elite NMK-merrie Ballerina Prinses als moeder. Deze Uphill-dochter is halfzus van het Olympiade-paard Pop Art (Amsterdam * Jodyprinses keur pref prest van Cabochon).
  Behalve Kwadraat Prins zijn ook een Gotcha * Kimberley van f/e J. Vermeulen en een Gotcha * Uphill van f G Zwartjes en in eigendom van de Pretendenthoeve aangewezen.

  Kwadraat Prins is evenals de donderdag voor de 2e bezichtiging aangewezen Kingly-Utopia, Expression uit de moeder van Gotcha-Utopia, als veulen aangekocht bij ons door de Pretendenthoeve/fam Van Norel uit Wapenveld. In 2015 zij bij ons 3 hengstveulens geboren: met 2 hengsten naar Den Bosch ook een mooie score!
Nieuwsarchief

Missie

Kleinschalig wordt, op een professionele wijze, getracht om, met behulp van merrielijnen met "fok", dressuurpaarden te fokken. Belangrijke aspecten hierbij zijn een goed achterbeengebruik en een goed karakter. Bij de hengstenkeuze wordt sterk gelet op de kwaliteiten van de moederlijn van de hengst.
Tevens wordt een deel van onze fokprodukten door ons zelf in de sport uitgebracht. Lees meer
zoek een paard van Eimert Fikse
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek