Contact

Naam:
Eimert Fikse
Adres:
Ravenstraat 37
PC / Woonplaats:
8167 NS Oene
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 04 02 2018 - Kwadraat Prins (v Gotcha-Utopia) en Kingly-Utopia (v Expression) aangewezen voor verrichtingsonderzoek

  Kwadraat Prins (v Gotcha-Utopia) en Kingly-Utopia (v Expression) aangewezen voor verrichtingsonderzoek


  Vrijdag werd de door ons gefokte Kwadraat Prins voorgesteld. Na zijn presentatie in de 2e bezichtiging werd hij uitgenodigd voor de 3e bezichtiging. In die bezichtiging werd hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Kwadraat Prins is een zoon van de eveneens bij ons gefokte Gotcha-Utopia uit Feature Prinses. Feature Prinses is een elite merrie van Winningmood uit de elite NMK-merrie Ballerina Prinses en behaalde zelf 81,5 punten tijdens de IBOP. Ballerina Prinses is een dochter van Uphill uit de keur preferente prestatiemerrie Jodyprinses (v Cabochon) die ook de moeder is van o.a. het Olympiade Grand Prix paard Pop Art (v Amsterdam) en heeft als moeder de keur preferente prestatiemerrie Adula Prinses (v Cabochon).
  Zaterdag mocht de halfbroer van Gotcha-Utopia, de Expression-zoon Kingly-Utopia, zich presenteren tijdens de 2e bezichtiging. Via de 2e en 3e bezichtiging is deze hengst ook aangewezen voor het verrichtigingsonderzoek. De moeder van Kingly-Utopia is de elite preferente Uphill-dochter Allure-Utopia uit de Darlington-merrie Royalty-Utopia ster pref sport (dr). Zij heeft als moeder de keur prestatiemerrie Kroniek-Utopia (v Cabochon).

  We wensen de eigenaren van beide hengsten, familie Van Norel van de Pretendenthoeve uit Wapenveld, veel succes met deze hengsten!

  Vrijdagavond ook genoten van het bijzonder goede optreden van Expression!! Mooi ook dat hij een goede en uniforme collectie nakomelingen in Den Bosch heeft gepresenteerd!
  #dressuurgewelduitWapenveld!
 • 10 12 2017 - Gotcha-Utopia zoon Kwadraat Prins uitgenodigd voor de 2e bezichtiging

  Gotcha-Utopia zoon Kwadraat Prins uitgenodigd voor de 2e bezichtiging


  Tijdens de 1e bezichtiging vandaag waren onder andere de zonen van Gotcha-Utopia aan de beurt. Behalve de ook bij ons geboren Kwadraat Prins zijn nog 2 zonen van Gotcha-Utopia aangewezen voor 2e bezichtiging in Den Bosch.
  Uit de 1e jaargang van Gotcha-Utopia zijn 31 nakomelingen geregistreerd.
  Volgens KWPN.nl heeft Gotcha-Utopia een positief stempel gedrukt op de keuring van vandaag:
  "Een ander opvallend vaderdier bleek Gotcha-Utopia, van hem werden van de vier aangeboden zonen er drie geselecteerd. “Deze zonen lieten veel atletisch vermogen, zelfhouding en een lichtvoetige bewegingsvorm zien.”" (bron: www.kwpn.nl).
  Kwadraat Prins is gefokt uit de elite-merrie Feature Prinses. Deze Winningmood-dochter heeft tijdens de IBOP een score behaald van 81,5 punten en heeft de elite NMK-merrie Ballerina Prinses als moeder. Deze Uphill-dochter is halfzus van het Olympiade-paard Pop Art (Amsterdam * Jodyprinses keur pref prest van Cabochon).
  Behalve Kwadraat Prins zijn ook een Gotcha * Kimberley van f/e J. Vermeulen en een Gotcha * Uphill van f G Zwartjes en in eigendom van de Pretendenthoeve aangewezen.

  Kwadraat Prins is evenals de donderdag voor de 2e bezichtiging aangewezen Kingly-Utopia, Expression uit de moeder van Gotcha-Utopia, als veulen aangekocht bij ons door de Pretendenthoeve/fam Van Norel uit Wapenveld. In 2015 zij bij ons 3 hengstveulens geboren: met 2 hengsten naar Den Bosch ook een mooie score!
 • 08 12 2017 - Expression-zoon Kingly-Utopia aangewezen voor de 2e bezichtiging

  Expression-zoon Kingly-Utopia aangewezen voor de 2e bezichtiging


  Gisteren is de bij ons gefokte Kingly-Utopia aangewezen voor de 2e bezichtiging. Kingly-Utopia is een zoon van Expression uit onze fokmerrie Allure-Utopia. Allure-Utopia is een elite preferente ibop (dr)-dochter van Uphill en de ster sport (dr) preferente merrie Royalty-Utopia (Darlington uit Kroniek-Utopia keur prestatie van Cabochon).
  De nakomelingen van Expression zijn positief beschreven op de site van het KWPN:
  "Ook de achtjarige Lichte Tour-hengst Expression maakte een goede indruk met zijn zonen, waarvan er drie zijn geselecteerd. “Zij vielen stuk voor stuk op met hun lichtvoetige bewegingsvorm”, aldus Rutten."
  bron: www.kwpn.nl

  Allure-Utopia is ook de moeder van de KWPN goedgekeurde hengst Gotcha-Utopia.

  Kingly-Utopia is als veulen aangekocht door Pretendenthoeve/fam van Norel uit Wapenveld. Veel succes toegewenst in Den Bosch!
 • 06 10 2016 - 2e Lichte Tour nakomeling van Vigilant-Utopia

  2e Lichte Tour nakomeling van Vigilant-Utopia


  Onlangs heeft Femke Beljon na deelname aan het NK ZZ-Zwaar succesvol de overstap gemaakt naar de Lichte Tour met ons fokprodukt Discovery. De afstamming van Discovery is Winningmood uit de elite preferente Oscar-dochter Vigilant-Utopia. Hiermee is Discovery de 2e Lichte Tour nakomeling van Vigilant want volle broer Charming Utopia was reeds succesvol in de Lichte Tour.

  Uit klein aantal dekkingen is Discovery al de 6e nakomeling van Winningmood op Lichte Tour niveau: Charmingmood, Chardonnay, Charming Norel, Everest en dus Charming Utopia.

  Deze week heeft Femke Discovery naar het buitenland verkocht.
 • 11 07 2016 - Discovery (Winningmood x Oscar) succesvol op Zeeland Outdoor

  Discovery (Winningmood x Oscar) succesvol op Zeeland Outdoor


  Afgelopen weekend heeft Femke Beljon met de bij ons gefokte Discovery deelgenomen aan Zeeland Outdoor.
  Hij geeft altijd een heel vriendelijk beeld in de aanleuning, is heel cool in zijn hoofd en heel soepel in het lijf. Soms neemt hij het echter wat te makkelijk op, en doet hij maar wat. Zaterdag kregen ze twee keer heel mooi jurycommentaar, juist vanwege het mooie beeld en die ontspanning. In een zwaar deelnemersveld (allemaal in voorbereiding op het NK) werd de eerste ZZ-zwaar proef gewonnen met bijna 71% ! De tweede proef werd de tweede plaats behaald met dik 66%.

  Op zondag is deelgenomen aan de kur. Ze behaalden hierbij een score van ruim 70% en de derde plaats.
  Een prachtige voorbereiding op het NK dus.
  Discovery komt uit de elite preferente Oscar-dochter Vigilant-Utopia.

  bewerkte bron: www.femkebeljon.nl
 • 11 07 2016 - Winningmood-nakomeling Discovery geselecteerd voor NK ZZ-Zwaar

  Winningmood-nakomeling Discovery geselecteerd voor NK ZZ-Zwaar


  In februari 2016 heeft ons fokproduct Discovery met zijn amazone Femke Beljon succesvol gedebuteerd in het ZZ-Zwaar. Tijdens de verschillende selectiewedstrijden nadien waren de behaalde resultaten ruim voldoende om geselecteerd te worden voor het NK ZZ-Zwaar dat aankomend weekend in Ermelo verreden wordt. Ook bij een aantal andere wedstrijden werden scores behaald van ruim 65%.
  Als fokker probeer je ze hiervoor te fokken, het is mooi dat het er ook uitkomt.
  Femke: veel succes komend weekend!
  Discovery is een nakomeling van de dressuurvererver Winningmood en de elite preferente Oscar-dochter Vigilant-Utopia.
 • 20 02 2016 - In the mood met Winningmood!!

  In the mood met Winningmood!!


  In the mood met Winningmood: vandaag heeft ons fokproduct Discovery een succesvol ZZ-Zwaar debuut gemaakt met Femke Beljon. Ze behaalden de 2e plaats met een score van 65,86%. Vorige week is de volle broer van Discovery, Charming Utopia, in de Lichte Tour gestart in Nijkerk. Alex van Silfhout behaalde met hem de 2e plaats met een score van 68,68%.
  Beide paarden stammen af van Winningmood uit elite preferente Vigilant-Utopia (Oscar * Adonius * Cabochon) en zijn daarmee ook een volle broer van de recent aangewezen hengst In the Mood-Utopia!

  4 generaties Dressuurgeweld uit Wapenveld!!
 • 07 02 2016 - In The Mood-Utopia (v Winningmood) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek!

  In The Mood-Utopia (v Winningmood) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek!


  In the mood met Winningmood!

  Tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch is de bij ons gefokte In the Mood-Utopia aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In the Mood-Utopia is een nakomeling van Winningmood uit de elite preferente Oscar-dochter Vigilant-Utopia. Een zeer succesvolle combinatie aangezien:
  - volle broer Charming-Utopia: aangewezen hengst, succesvol Lichte Tour (in 3 starts 6 winstpunten)
  - Discovery:ZZ-Licht en wordt binnnenkort ZZ-Zwaar gestart
  - Flair-Utopia: elite, wordt bij ons ingezet als fokmerrie
  Vigilant-Utopia is de eerste merrie van Oscar die preferent is geworden en die zelf een uitstekende IBOP heeft gelopen.
  Citaat van horses:
  "De opvallendste hengst in de groep was de frisse vos cat.nr 593 (Winningmood x Oscar), die veel houding en balans toonde in draf. "

  Winningmood: een hengst die succesvolle sportpaarden brengt, een zeer laag verwantschapspercentage (0,5%) heeft ten opzichte van de KWPN-populatie. De overgrootmoeder van In the Mood-Utopia is ook de overgrootmoeder van de eveneens bij ons gefokte KWPN goedgekeurde hengst Gotcha-Utopia.
  Wij wensen de familie Van Norel veel succes met In the Mood-Utopia!
 • 12 12 2015 - Ook Incroyable Prins (Davino VOD * Uphill) naar 2e bezichtiging

  Ook Incroyable Prins (Davino VOD * Uphill) naar 2e bezichtiging


  Nadat op donderdag 10 december In The Mood-Utopia (Winningmood * Oscar) uitgenodigd was voor de 2e bezichtiging in Den Bosch was het op vrijdag 11 december de beurt aan Incroyable Prins. Incroyable Prins is een nakomeling van Davino VOD uit de elite NMK-merrie Chapeau! Prinses. De vader van Chapeau! Prinses is Uphill, moeder is de keur preferente prestatiemerrie Jodyprinses (v Cabochon uit de keur preferente prestatiemerrie Adulaprinses (v Pretendent).
  Chapeau! Prinses is een halfzus van het Olympiade-paard Pop Art (v Amsterdam) die met amazone Ashley Holzer ook deelnam aan WK en Wereldbekerfinales.
  In 2013 zijn bij ons 3 hengstveulens geboren waarvan er dus 2 met succes voorgesteld zijn tijdens de 1e bezichtiging. Incroyable Prins staat bij ons op stal en is door ons getraind.
 • 11 12 2015 - In The Mood-Utopia (v Winningmood) naar 2e bezichtiging in Den Bosch

  In The Mood-Utopia (v Winningmood) naar 2e bezichtiging in Den Bosch


  Tijdens de 1e bezichtiging gisteren in Ermelo is de bij ons gefokte In The Mood-Utopia aangewezen voor de 2e bezichtiging in Den Bosch. Zijn vader is Winningmood, zijn moeder is de elite-merrie Vigilant-Utopia. Hiermee is In The Mood-Utopia een volle broer van Charming Utopia (Lichte Tour, aangewezen hengst) en Discovery (ZZ-Licht). Doordat volle zus Flair-Utopia reeds elite was geworden met een goede IBOP is de Oscar-dochter Vigilant-Utopia nu ook preferent.
  In The Mood-Utopia is in eigendom van de familie Van Norel uit Wapenveld.
Nieuwsarchief

Missie

Kleinschalig wordt, op een professionele wijze, getracht om, met behulp van merrielijnen met "fok", dressuurpaarden te fokken. Belangrijke aspecten hierbij zijn een goed achterbeengebruik en een goed karakter. Bij de hengstenkeuze wordt sterk gelet op de kwaliteiten van de moederlijn van de hengst.
Tevens wordt een deel van onze fokprodukten door ons zelf in de sport uitgebracht. Lees meer
zoek een paard van Eimert Fikse
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek