Contact

Naam:
Stal Westerd
Adres:
Esweg 17b
PC / Woonplaats:
7688RA Daarle
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 27 01 2018 - Insigne naar hoogste dagscore in EPTM.

  Insigne naar hoogste dagscore in EPTM.


  Onze Eldorado van de Zeshoek-dochter Insigne (uit Laborieux elite pref prest van Voltaire x H.Alme Z) spande tijdens de eindbeoordeling van de 7-weekse EPTM op 26 jan. de kroon met 83,5 punten. Voor zowel de reflexen, techniek, instelling, rijd-/bewerkbaarheid en aanleg als springpaard kreeg zij een mooie 8,5. “Deze aansprekende merrie toont zich bij het springen telkens heel voorzichtig, springt goed met de schoft omhoog en maakt de sprong achter heel goed af. Ze springt met overzicht, presteerde heel constant in de merrietest en viel op met haar goede instelling en dito rijdbaarheid”, aldus jury-voorzitter Henk Dirksen. Ze is een halfzus van meerdere internationale springpaarden zoals de 1.50m-paarden Tresor (V. Carthago) met Bruno Chimirri en Wiepke HE, alias Rembrandt (v.Cardento) van Marit Haarr Skollerud, het 1.45-paard Voila HE (V Cardento) met Myrto Iliades en de AES-gekeurde- en 1.30 springende hengst Galidos (V Calido I) van Mischa Everse-v.d. Kraats.
 • 19 11 2017 - Huvonia geslaagd voor de IBOP en stermerrie.

  Huvonia geslaagd voor de IBOP en stermerrie.


  De 5-jarige- door ons gefokte- Huvonia (Spielberg x elite/sport(dr) v. Olivi) slaagde gisteren te Berlicum voor de IBOP (dr) met 77 pnt en werd ingeschreven als stermerrie met 70 voor ext. en 80 voor beweging. Huvonia werd afgelopen voorjaar verkocht. Een mooi succes voor de nieuwe eigenaren.
 • 27 10 2017 - Enige KWPN-er in PSI-Auktion gefokt door Stal Westerd

  Enige KWPN-er in PSI-Auktion gefokt door Stal Westerd


  In de op 2/3 dec. a.s. te houden PSI-Auktion te Ankum (Dld) komt onder de hamer de door ons gefokte Hubalia (Eldorado v.d. Zeshoek x Ubalia SHB, elite/pref/prest van Indoctro x Nimmerdor). Hubalia werd in 2012 via de Veulenveiling Borculo verkocht aan Paul Schockemöhle.
 • 19 09 2017 - Veulens 2018 Stal Westerd

  Veulens 2018 Stal Westerd


  Vandaag de merries gescand op drachtigheid.
  In 2018 verwachten we de volgende veulens:
  - E.T.: Kannan x Ebalia-W II, elite/sport(spr) v. Singapore x Indoctro (1.30 spr + Z1-dress.) ;
  - Maloubet de Pleville x Ebalia-W II, zie hiervoor;
  -I'm Special de Muze x Ubalia SHB, elite/pref/prest v. Indoctro x Nimmerdor;
  - Chapeau x Paradette S(elite/sport(spr)v. Burggraaf x Cor de la Bryere
 • 31 07 2017 - Ebalia-W II elite/sport(spr)/EPTM(spr).

  Ebalia-W II elite/sport(spr)/EPTM(spr).


  Nadat Ebalia-W II onlangs op de CK-Overijssel tot keurmerrie werd gepromoveerd, ontving zij vandaag de positieve uitslag van de PROK-foto's.
  Dit betekent, dat ze nu - na het EPTM(spr)- en het sport(spr)-predikaat - ook de elite-status heeft bereikt. Sportief gezien heeft zij naast winstpunten in het Z-spr. ook Z1-dressuur gelopen. Kortom: interessante gegevens voor de in 2018 te verwachten veulens van Kannan (ET) en Maloubet de Pleville.
 • 25 06 2017 - My Balia gestorven op Stal Westerd

  My Balia gestorven op Stal Westerd


  Vanochtend is ons prachtige merrieveulen My Balia (Starpower x Ubalia SHB, elite/pref/prest v. Indoctro x Nimmerdor) gestorven.
  Nadat vorige week een longontsteking werd geconstateerd, werd zij daarvoor intensief behandeld, met als gevolg dat gisteren de koorts was geweken en zij goed te pas leek. Helaas troffen we haar vanochtend levenloos aan.
 • 21 05 2017 - hengstveulen Malibu TN op Stal Westerd

  hengstveulen Malibu TN op Stal Westerd


  Gisteravond geboren: groot bruin hengstveulen van Malibu TN (Mr Blue x Hors la Loi 2) uit Paradette S (elite/sport(spr) v. Burggraaf x Cor dl Bryere). Paradette is halfzus van Jourdette S, de moeder van de hengst Lupicor. Helaas bracht ze ons nog steeds geen merrieveulen.
 • 08 05 2017 - Na embryo-transplantatie Ebalia-W II nu ook zelf drachtig.

  Na embryo-transplantatie Ebalia-W II nu ook zelf drachtig.


  Nadat onlangs op de Dierenkliniek Den Ham , met medewerking van Peter Bleeker, met succes een embryo van Kannan uit Ebalia-W II werd overgeplaatst in onze eigen merrie Fivonia, werd Ebalia opnieuw ge-insemineerd, dit keer met sperma van de recent bij Team Nijhof aangekomen Maloubet de Pleville. Uit de eerste scan blijkt ook deze poging succesvol. We kijken voor 2018 dus alvast uit naar twee bijzondere veulens van Ebalia-W II (ster/sport(spr) van Singapore x Indoctro x Nimmerdor).
 • 08 05 2017 - Merrieveulen Calvaro Z op Stal Westerd

  Merrieveulen Calvaro Z op Stal Westerd


  Op 5 mei j.l. werd een merrieveulen van Calvaro Z geboren uit de 4-jr. merrie Insigne ( Eldorado vd Zeshoek x Voltaire x H. Alme Z).
  Mede gezien de prestaties van de nafok van grootmoeder Laborieux moet dit veulen boordevol springgenen zitten.
 • 19 04 2017 - Stal Westerd verkoopt Iquitos.

  Stal Westerd verkoopt Iquitos.


  De 4-jarige zwarte ruin Iquitos (Zapatero x Silvio II) is verkocht aan de gebr. Siemerink van Siemerink Stables te Welsum.
  Wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes toe met dit fraaie - en zeer-rijdbare paard.
Nieuwsarchief

Missie

Stal Westerd is een relatief jonge rijpaardenfokkerij. Met een aantal , vnl. in de springrichting gefokte, merries met een uitstekende afstamming trachten we sportpaarden te fokken, die voldoen aan hoge eisen qua exterieur, sportprestaties en gezondheid. Lees meer
zoek een paard van Stal Westerd
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek