Contact

Naam:
Stal Westerd
Adres:
Esweg 17b
PC / Woonplaats:
7688RA Daarle
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 10 10 2018 - Nagoja afgeleverd

  Nagoja afgeleverd


  Vandaag is Nagoja, hengst v. Maloubet de Pleville x Singapore, afgeleverd bij Stal "de Meyboom" te Lattrop. Hij zal de komende tijd , met enkele andere veulens , verhuizen naar de stallen van Matas Petraitis in Litouwen.
 • 07 08 2018 - Nagoja in Veulenveiling Dronten.

  Nagoja in Veulenveiling Dronten.


  Nagoja, hengstveulen van Maloubet de Pleville x elite/sport(spr) v. Singapore x elite/pref/prest v. Indoctro, zal op 7 sept. a.s. worden aangboden in de veulenveiling Dronten te Ermelo. Voor meer info zie : http://www.veilingdronten.nl/nl/portfolio-item/nagoja/ .
 • 07 08 2018 - Nubalia in veiling Star Sale

  Nubalia in veiling Star Sale


  Nubalia, merrieveulen van I 'm Special de Muze uit Ubalia SHB, elite/pref/prest van Indoctro x Nimmderdor , zal op 31 augustus a.s. worden aangeboden in de Star Sale te Drachten. Zie voor meer informatie: https://www.starsaleauctions.com/veulens/2018/842-nubalia
 • 08 06 2018 - merrieveulen Chapeau TN op Stal Westerd

  merrieveulen Chapeau TN op Stal Westerd


  Gisteravond geboren: Nadette, dochter van Chapeau TN en Paradette S (elite/sport(spr) van Burggraaf x Cor d.l.Bryere- stam van Lupicor). Na 7 hengsten het eerste hier geboren merrieveulen van Paradette. We zijn er erg blij mee.
 • 12 05 2018 - Merrieveulen I'm Special de Muze bij Stal Westerd.

  Merrieveulen I'm Special de Muze bij Stal Westerd.


  Afgelopen nacht schonk Ubalia SHB (elite/pref/prest v. Indoctro x Nimmerdor) het leven aan een vos merrieveulen van I'm Special de Muze.
  Gezien de prestaties van haar (half-)broers en -zussen en die van de vader zijn springgenen in ruime mate aanwezig.
 • 10 04 2018 - merrieveulen Kannan op Stal Westerd

  merrieveulen Kannan op Stal Westerd


  Na een extreem lange dracht van 12,5 maand heeft draagmoeder Fivonia vannacht dan eindelijk het leven geschonken aan een merrieveulen van Kannan en Ebalia-W II , elite/sport(spr) v. Singapore x Indoctro. Zij is daarmee het halfzusje van het hengstveulen Nagoja, dat twee weken later werd verwekt, maar die al op 10 maart werd geboren.
 • 10 03 2018 - Hengstveulen Maloubet de Pleville bij Stal Westerd

  Hengstveulen Maloubet de Pleville bij Stal Westerd


  Afgelopen nacht bracht Ebalia-W II (elite/sport-spr v. Singapore x Indoctro) haar eerste veulen en wel een (vooralsnog) vos hengst van Maloubet de Pleville.
 • 28 02 2018 - Insigne elite en D-OC.

  Insigne elite en D-OC.


  Op basis van het aangevraagde DNA-onderzoek heeft onze 5-jarige merrie Insigne (Eldorado vd Zeshoek x Voltaire) vandaag het D-OC predikaat verkregen en is daarmee bevorderd tot elite-merrie. Met 83,5 pnt voor de in jan. 2018 afgelegde EPTM(spr) en een D-OC van 105 blijkt zij een zeer interessante aanwinst voor onze fokkerij te zijn.
 • 27 01 2018 - Insigne naar hoogste dagscore in EPTM.

  Insigne naar hoogste dagscore in EPTM.


  Onze Eldorado van de Zeshoek-dochter Insigne (uit Laborieux elite pref prest van Voltaire x H.Alme Z) spande tijdens de eindbeoordeling van de 7-weekse EPTM op 26 jan. de kroon met 83,5 punten. Voor zowel de reflexen, techniek, instelling, rijd-/bewerkbaarheid en aanleg als springpaard kreeg zij een mooie 8,5. “Deze aansprekende merrie toont zich bij het springen telkens heel voorzichtig, springt goed met de schoft omhoog en maakt de sprong achter heel goed af. Ze springt met overzicht, presteerde heel constant in de merrietest en viel op met haar goede instelling en dito rijdbaarheid”, aldus jury-voorzitter Henk Dirksen. Ze is een halfzus van meerdere internationale springpaarden zoals de 1.50m-paarden Tresor (V. Carthago) met Bruno Chimirri en Wiepke HE, alias Rembrandt (v.Cardento) van Marit Haarr Skollerud, het 1.45-paard Voila HE (V Cardento) met Myrto Iliades en de AES-gekeurde- en 1.30 springende hengst Galidos (V Calido I) van Mischa Everse-v.d. Kraats.
 • 19 11 2017 - Huvonia geslaagd voor de IBOP en stermerrie.

  Huvonia geslaagd voor de IBOP en stermerrie.


  De 5-jarige- door ons gefokte- Huvonia (Spielberg x elite/sport(dr) v. Olivi) slaagde gisteren te Berlicum voor de IBOP (dr) met 77 pnt en werd ingeschreven als stermerrie met 70 voor ext. en 80 voor beweging. Huvonia werd afgelopen voorjaar verkocht. Een mooi succes voor de nieuwe eigenaren.
Nieuwsarchief

Missie

Stal Westerd is een relatief jonge rijpaardenfokkerij. Met een aantal , vnl. in de springrichting gefokte, merries met een uitstekende afstamming trachten we sportpaarden te fokken, die voldoen aan hoge eisen qua exterieur, sportprestaties en gezondheid. Lees meer
zoek een paard van Stal Westerd
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek