Contact

Naam:
Reduson Stables
Adres:
Margrietlaan 7
PC / Woonplaats:
3851 RS Ermelo
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 30 06 2017 - Whiffit (elite) drachtig van Dream Boy

  Whiffit (elite) drachtig van Dream Boy


  Onze top merrie Whiffit (v.Rousseau) is drachtig gescand van Dream Boy (Vivaldi x Ferro). Hiermee hebben wij bewust de hengst Ferro tweemaal vastgelegd in de pedigree van het virtuele veulen. Ferro is zowel in de vader- als de moederlijn de overgrootvader van het veulen. Het inteeltpercentage van 3.72% is daarmee nog relatief laag. Dream Boy vererft volgens het genetisch profiel van het KWPN een zeer goede en dragende draf en galop en veel souplesse. Dat gecombineerd met de fantastische, werkwillige instelling en het uitstekende achterbeengebruik van Whiffit (die ook nog eens 90/85 pt. voor exterieur/beweging verdiende bij haar stamboekopname en in de sport op Z1-niveau werd uitgebracht) zorgt ervoor dat wij met grote belangstelling en de nodige verwachtingen uitzien naar het veulen.
 • 24 04 2017 - Whiffit (v.Rousseau) verdient elite-predicaat

  Whiffit (v.Rousseau) verdient elite-predicaat


  De inmiddels 14-jarige voorlopig keur, prok merrie Whiffit (v.Rousseau) heeft afgelopen zaterdag het elite-predicaat verdiend door in het Z1 meerdere winstpunten te behalen. Na een carrière als fokmerrie besloten we twee jaar geleden de merrie onder het zadel te nemen. Na een vervelende peesblessure die haar nog eens bijna een jaar uit de roulatie hield, behaalde amazone Alexandrine Sprey na een half jaar intensieve training afgelopen zaterdag de fel begeerde punten in het Z1. Een prestatie van formaat van de amazone en de overijverige, drukke maar goudeerlijke merrie.
 • 21 10 2016 - Firencio naar 70% bij start in Z2

  Firencio naar 70% bij start in Z2


  Firencio RS (Florencio x Whiffit v.Rousseau) danste afgelopen zaterdag in Bunschoten naar 69% en 70,5% bij zijn debuut in de Z2. De zesjarige ruin die wordt gereden door Alexandrine Sprey, toonde zich als altijd uiterst werkwillig, scoorde hoog in alle basisgangen en speelde met de oefeningen.
 • 05 09 2012 - Super foto's afstammelingen-topper Hands Up (Don Tango)

  Super foto's afstammelingen-topper Hands Up (Don Tango)


  Maandag 3 september 2012 vond de afstammelingen-keuring van Don Tango B (Contango x Jazz x Ulft) plaats. Van een van de beste veulens van de collectie Hands Up RS (Don Tango x Rousseau) staan nu geweldige foto's online. Fotografe: Yvonne Termeer.

  Very nice new photos of Hands Up RS (Don Tango x Rousseau).

  Superbes photos de Hands Up RS (Don Tango x Rousseau).
 • 23 04 2011 - Canci krijgt merrieveulen van Connaisseur

  Canci krijgt merrieveulen van Connaisseur


  Onze EPTM-topper Canci (Santano x Hemmingway) heeft op 22 april 2011 een merrieveulen van Connaisseur (Con Amore x Donnerhall) gebracht. Connaisseur is in Westfalen, bij het BWP en in Zweden goedgekeurd en neemt op dit moment deel aan het KWPN-verrichtingsonderzoek in Stegeren.
  Moeder Reduson's Canci liep in april 2010 als driejarige naar een topscore van 86,5 punten in haar EPTM-test in Deurne met onder andere negens voor haar draf en galop en werd daarmee de op één na beste EPTM-merrie van 2010.

  Galanci is donkerbruin, sterk gebouwd met fors beenwerk en een elegant hoofdje.
 • 19 08 2010 - Halfzus Etcetera nu 2x moeder NVK-kampioen

  Halfzus Etcetera nu 2x moeder NVK-kampioen


  De merrie Special BP (Voltaire uit Passion Z v.Polydox) is vandaag voor de tweede keer op rij de trotse moeder van de Nationale Veulenkampioen in Ermelo geworden. De halfzus van onze Borculo-aankoop in 2009 Etcetera (Warrant uit Passion Z v.Polydox) leverde dit jaar van Zambesi het prachtige merrieveulen Fleur dat op de eerste plaats belandde in de finale van de veulens.
  Vorig jaar bracht Special BP ook al de Nationale Veulenkampioen (Entertainer) in Ermelo, toen van Tangelo van de Zuuthoeve.
  Een felicitatie aan de fokkers Ira en Laurens Beusink uit Eibergen.
 • 12 08 2010 - Canci is nu Elite, EPTM(dressuur)

  Canci is nu Elite, EPTM(dressuur)


  De driejarige merrie Canci (Santano x Hemmingway), die in april van dit jaar een geweldige EPTM-test liep en 86,5 pt. ontving, werd op de Centrale Keuring van Gelderland afgelopen zaterdag Voorlopig Keur verklaard.
  Omdat zij het PROK-certificaat al eerder ontving en uiteraard slaagde voor haar merrietest bezit Canci nu de predicaten Elite EPTM(dressuur).
 • 04 07 2010 - Whiffit krijgt hengstveulen van Florencio

  Whiffit krijgt hengstveulen van Florencio


  Op donderdag 1 juli 2010 kreeg onze NMK-merrie Whiffit (voorlopig keur, prok - v.Rousseau) een fraai hengstveulen van Florencio. Het is een zeer rassig en helder rondkijkend veulen. Moeder Whiffit kreeg in 2006 maarliefst 90 punten voor exterieur en 85 voor beweging. Ze heeft een zeer goed achterbeengebruik. Wij verwachten dat Florencio extra elasticiteit en souplesse zal toevoegen.
 • 05 05 2010 - Sastrona geeft dood merrieveulen

  Sastrona geeft dood merrieveulen


  Vanmorgen vroeg, 5 mei 2010, bracht onze elitie sport(dr) merrie Sastrona (v.Florestan I) helaas een dood merrieveulen van Rousseau. Het is heel vervelend om mee te moeten maken maar de merrie lijkt gelukkig gezond.
 • 29 04 2010 - Canci (v.Santano) naar mega-score in EPTM

  Canci (v.Santano) naar mega-score in EPTM


  Op 29 april 2010 vond in Deurne de eindbeoordeling plaats van de EPTM-merrietest. Onze Santano-dochter Canci was de absolute uitblinker met een eindtotaal van maar liefst 86,5 pt. Canci hebben we in 2007 als veulen gekocht op de Limburgse Veulenveiling.
  Ze loopt met een geweldige uitstraling, heeft zeer veel souplesse en houding en een bewegingsmechanisme om van te dromen. In draf en galop toont ze een fantastisch voorbeengebruik, waarbij het achterbeen zeer goed aanvult. Steeds toont ze daarbij een heel goed beeld en een fijne balans. Met voor de draf en galop een 9 op haar protocol en voor de stap, souplesse, houding & balans en aanleg een 8,5 komt ze aan een topscore van 86,5 punten.
  Na afloop van de test werd ze vlot ster verklaard met 75 pt. voor exterieur en 90 punten voor beweging.

Nieuwsarchief

Missie

Het opleiden van dressuurpaarden tot het hoogst mogelijke niveau in de sport. Lees meer
zoek een paard van Reduson Stables
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek