Contact

DBFS Member
Naam:
Stal Seldsum
Adres:
Piter Rindertsreedsje 16
PC / Woonplaats:
9057 LH Jelsum
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 27 01 2014 - K-Quintana en Contessa XIV: nieuwe fokmerries op Stal Seldsum.

  K-Quintana en Contessa XIV: nieuwe fokmerries op Stal Seldsum.


  Deze hoogst interessante merries zullen door middel van ET voor de fokkerij worden ingezet.

  K-Quintana (Quidam de Revel x Cor de la Bryere)

  Zij is de volle zuster van de hengst Quantum, één van de sterkhouders van het Holsteinverband op dit moment. Zelf was Quantum Reservesieger, en zijn ontegensprekelijke kwaliteiten geeft hij door aan zijn nakomelingen. Zo is Quintero la Silla, één van zijn eerste zonen en tevens gekeurd in Holstein, een onwaarschijnlijk springtalent.
  Deze stam is dan ook niet de minste : De moeder van K-Quintana en Quantum is de volle zuster van de hengst Constant, die zelf vader is van Chin-Chin. Deze stam gaat rechtstreeks terug op de merrie Dorette, dé stammoeder van stam 18 b1.
  Queen Lisa, gereden door Felix Hassmann is eveneens nauw verwant aan K-Quintana. De moeder van Queen Lisa is immers de volle zus van de moeder van Quantum en K-Quintana.
  K-Quintana haar eerste veulen was een zoon van Caretano. Hij werd verkocht naar Brazilië en daar als dekhengst goedgekeurd.

  Contessa XIV (Contender x Grannus)

  Contessa is opnieuw een uitstekende aanwinst voor onze fokkerij. Zij komt uit één van de beste stammen van Oldenburg en is niemand minder dan de volle zuster van Conterno Grande (V. Contender) die onder Marco Kutscher schitterende resultaten boekte.
  Contessa is eveneens de halfzuster van de in Oldenburg gekeurde hengsten Couleur Rubin (V. Cordalmé) en Couleur Rouge (V. Cordalmé).
  Haar moeder, Grannuschka (V. Grannus), is de volle zus van het internationaal toppaard Gio Granno die onder Franke Sloothaak een uitzonderlijk palmares bij elkaar heeft gesprongen.
  De roots van Contessa zijn dus stevig verankert in de springsport.


 • 20 01 2014 - Eerste veulen 2014 geboren (Cardento x Burggraaf x Nimmerdor)

  Eerste veulen 2014 geboren (Cardento x Burggraaf x Nimmerdor)


  Ons eerste (embryo) veulen van 2014 is vorig weekend geboren. Het is een gezond veulen van Cardento uit onze elite-, preferente-, prestatiemerrie Ribalia SMH. Hij is de volle broer van Bybalia SMH, die op dit moment in het 1.40 springt onder Michel Hendrix.
  Het hengstveulen heet Jorbert SMH en is vernoemd naar de Friese dekhengst Norbert 444, die ten tijde van Jorberts's geboorte voor de derde keer op rij kampioen werd tijdens de Friese Hengstenkeuring in Leeuwarden.
 • 12 02 2013 - Tweede veulen in 2013 van Bybalia SMH is geboren!!

  Tweede veulen in 2013 van Bybalia SMH is geboren!!


  Gisterochtend is, uit een draagmoeder, het tweede veulen van Bybalia SMH (Cardento x Burggraaf) geboren. Het is een groot bruin hengstveulen van Zambesi (v. Heartbreaker). Over 2 weken verwachten we het derde en laatste veulen van Bybalia SMH (IBOP-topper 2011). Deze top-merrie verliet vorig jaar onze stallen om zich volledig, in handen van Stal Hendrix, te kunnen richten op een sportcarriére. Het laatste veulen zal van de hengst Glagow van het Merelsnest zijn.
 • 03 01 2013 - Nieuwe topper geboren: I-Nabalia SMH

  Nieuwe topper geboren: I-Nabalia SMH


  Ruim twee weken te vroeg is - via embryotransplantatie - ons eerste veulen van jaargang 2013 geboren: I-NABALIA SMH. De vader is de preferente Namelus R en de moeder de nationale IBOP-topper Bybalia SMH (keurmerrie v Cardento). We zijn erg blij met dit fraaie hoogbenige bruine merrieveulen- de eerste van de drie veulens die dit jaar door dmv ET uit Bybalia SMH zullen worden geboren - mede omdat de Cardento-merrie afgelopen najaar voor een topprijs voor een meerderheidsdeel aan Stal Hendrix te Kessel is verkocht. Hier krijgt Bybalia SMH volop de kans om aan een internationale carriere als springgpaard te werken!
 • 01 07 2012 - Hilde Balia SMH dubbel kampioene op Fokdag Harich

  Hilde Balia SMH dubbel kampioene op Fokdag Harich


  Hilde Balia SMH (Baltic x Abalia v. Chin Chin) schreef 30 juni jl het KAMPIOENSCHAP VOOR MERRIEVEULENS SPRINGGERICHT op haar naam. Daana behaalde ze ook nog het ALL-ROUND KAMPIOENSCHAP!!! Tevens kregen Hamlett SMH (Numero Uno x Abalia v. Chin Chin) en Hanna Balia SMH (Numero Uno x Ribalia v. Burggraaf) een eerste premie en een doorverwijzing naar de CK te Wergea op 19 juli as. Hamlett SMH nam ook deel aan de kampioenskeuring voor hengstveulens in de springrichting.
  Al met al een zeer succesvolle dag in Harich!!
 • 15 04 2012 - Topper van De Niro geboren!! Henderson SVN

  Topper van De Niro geboren!! Henderson SVN


  Dit weekend is op Stal Seldsum een heel apart hengstveulen geboren uit de bekende elite-merrie O.Esther (Jazz x Ulft x Amor) van Stal van Nobelen uit Noordwijk. Mooi groot langgelijnd, donkerbruin zonder aftekeningen, met veel front en extra beweging. Henderson SVN heeft de hooggespannen verwachtingen meer dan waar gemaakt. Kijk voor meer gegevens over de merrie O.Esther en haar nakomelingen op www.stalvannobelen.nl
 • 15 04 2012 - Drie embryo's van Bybalia SMH aangeslagen!!

  Drie embryo's van Bybalia SMH aangeslagen!!


  Na de geslaagde transplantatie van het Namelus-embryo zijn er nog twee geslaagde translantaties van Bybalia onderweg. Te weten Zambesi x Bybalia SMH en Glasgow van het Merelnest x Bybalia SMH.
 • 15 04 2012 - Geboren hengstveulen Numero Uno x Abalia SMH

  Geboren hengstveulen Numero Uno x Abalia SMH


  Mooi hoogbenig hengstveulen van onze IBOP-topper en kampioene Vrij Springen Abalia SMH (v Chin Chin) van Numero Uno. Via ET bij ontvangstermoeder Saakje. Helemaal bruin, super tevreden!
 • 22 03 2012 - Eerste embryo aangeslagen Bybalia SMH

  Eerste embryo aangeslagen Bybalia SMH


  Het eerste embryo van dit jaar is alweer geplaats in een draagmoeder en is aangeslagen. Ditmaal hebben wij de hengst Namelus R gebruikt voor de merrie Bybalia SMH v. Cardento x Burggraaf.
 • 22 03 2012 - Eerste 2 veulens via E.T. alweer geboren.

  Eerste 2 veulens via E.T. alweer geboren.


  Hier op stal zijn de eerste drie veulens via embryotransplantatie alweer geboren.
  Het gaat hierbij om een merrie veulen van Baltic VDL uit de Chin Chin dochter "Abalia SMH" die reeds een zeer goed IBOP behaalde.
  Ook zijn we trots op wederom een merrieveulen van de hengst Numero Uno uit de Burggraaf merrie "Ribalia SMH ", de moeder van Bybalia SMH en Abalia SMH.
Nieuwsarchief

Missie

Onze eigen fokkerij bestaat op dit moment uit zo’n 10 fokmerries. Zowel in de dressuur als in de springrichting wordt gefokt. We hebben merries uit meerdere stammen op stal (oa Tifony/Condria-stam, de Balia-stam en de Hannoveraanse Lady-stam). Uit de Balia-stam worden zowel dressuur- en springkampioenen gefokt. Zoals Sybalia (v Flemmingh) die nationaal kampioen werd bij de Elitemerries dressuur, maar ook Wonderboy (v Ramon) die in het najaar 2006 als verrichtingstopper te Ermelo werd goedgekeurd als KWPN dekhengst . In 2008 behaalde de merrie Abalia SMH (v Chin Chin) het Nationaal kamioenschap Vrij Springen op de NMK in Ermelo.
Verder hebben we naast onze fokkerij een veelzijdig paardenbedrijf. We bieden pension- en opfokstalling aan. Tevens maken we merries, veulens en hengsten keuringsklaar. Regelmatig hebben we paarden te koop uit onze hoogwaardige eigen fokkerij. Lees meer
zoek een paard van Stal Seldsum
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek