Contact

Naam:
Fam. Verwegen-Spierings
Adres:
Kreitsberg
PC / Woonplaats:
5411 RH Zeeland
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 08 12 2018 - Lord Lorenzo door naar 2e bezichtiging

  Lord Lorenzo door naar 2e bezichtiging


  Uit onze, helaas te vroeg overleden, stammerrie Kerginia een nakomeling van Fruhling x Caritas. (via mijn vader verkregen) stamt Skerginia die de oma is van de vandaag doorverwezen Lord Lorenzo. Een nakomeling van Gotcha Utopia x Uphil. Wij wensen de eigenaar veel succes in Den Bosch. Uit deze stam komt ook Decor Just Royal Dancer (Jazz x Fruhling), Grand Prix hengst, en onze merrie Virginia, uit Olivi. Deze laatste bracht Ferrero een zoon van Rhodium die door Jennifer Sekreve wordt uitgebracht in het Intermediare.
 • 10 10 2018 - Noblesse Oblige heeft het D-OC predikaat binnen

  Noblesse Oblige heeft het D-OC predikaat binnen


  Voor ons hengstveulen Noblesse Oblige hebben wij destijds de aanvraag ingediend voor het DNA Genoomfokwaarde voor OC. Inmiddels is deze uitslag binnen met een mooi resultaat. Het D-OC heeft een score van 103. Uiteraard zijn we hier erg blij mee.
 • 01 10 2018 - Alle 3 onze fokmerries drachtig

  Alle 3 onze fokmerries drachtig


  Bij de laatste scan bleek dat we volgend jaar ons mogen verheugen op 3 veulens. Allereerst verwachten we begin februari een veulen uit onze merrie V-Obertje (Jazz x Contango). Zij is drachtig van In Style (v. Eye Catcher). Daarna hopen we dat Hirginia (Bretton Woods x Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban) ons in maart een mooi veulen schenkt van Kingston (v. Glock's Toto jr.) Onze merrie Virginia verwacht in juni een veulen van Daily Daimond. We duimen nu dat de dracht van deze merries voorspoedig verloopt en zijn benieuwd wat ze ons in 2019 gaan brengen.
 • 10 09 2018 - Noblesse Oblige kan worden afgespeend

  Noblesse Oblige kan worden afgespeend


  Ons hengstveulen Noblesse Oblige ( Fellini x Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban) is inmiddels ruim 4 maanden. Hij heeft zich echt goed ontwikkeld en hopelijk wordt hij net zulk een mooi sportpaard als zijn halfbroer Ferrero. Ferrero wordt door Jennifer Sekreve gereden en uitgebracht in de Prix St. George/Intermediare. Mocht U belangstelling hebben in di hengstveulen dan graag contact met ons opnemen.
 • 22 07 2018 - Volgend jaar verwachten we dus 3 veulens

  Volgend jaar verwachten we dus 3 veulens


  Vanmorgen is Virginia (Olivi x Fryhling x Caritas x Ariban) drachtig gescand van Daily Daimond. Als alles naar wens blijft verlopen dan kunnen we volgend jaar 3 veulens verwachten. V-Obertje (Jazz x Contango) is het eerste uitgerekend en wel in februari a. Zij verwacht een veulen van In Style. Dan verwachten van Hirginia (Bretoon Woods x Olivi x Fruhling) een veulen van Kingston in maart. Nu hopen dat de dracht van deze merries goed verloopt.
 • 15 07 2018 - Kordola-Obertje voorlopig keur

  Kordola-Obertje voorlopig keur


  Gisteren werd Kordola-Obertje in een zeer sterke groep (met de kampioen) tijdens de CK in De Mortel, heel netjes 3e. Hierdoor is ze bevorderd tot voorlopig keur. Deze merrie loopt met heel veel gemak in alle 3 haar gangen. Ze had dan ook 80 voor bewegen tijdens de stamboekkeuring in De Mortel. Wij zijn blij met de manier waarop het team van stal Leeuwenhof haar heeft voorbereid op deze keuring. En natuurlijk trots op onze merrie.
 • 04 07 2018 - Vandaag is bekend gemaakt dat Ferreo naar het NK gaat.

  Vandaag is bekend gemaakt dat Ferreo naar het NK gaat.


  Na goede selectie gereden te hebben mogen Jennifer en Ferrero naar het NK in Ermelo. Op vrijdag 27 juli om 13.15 start het 1e onderdeel van de Lichte Tour. Op zaterdag wordt de finale verreden. Altijd goed om te zien dat je fokproduct het goed doet in de sport. Uit haat moeder Virginia hebben we een heel mooi en erg goed bewegend hengstveulen van Fellini. Wie weet stapt hij in de voetsporen van zijn grote broer. Dit veulen is ook te koop.
 • 02 07 2018 - Mooi resultaat voor Ferrero met Jennifer Sekreve in Emmeloord

  Mooi resultaat voor Ferrero met Jennifer Sekreve in Emmeloord


  Tijdens de selectie in Emmeloord kwam Jennifer met Ferrero uit in de Prix St.George. Dit resulteerde in een mooi 5e plaats met ruim 68 % score. Nu op naar het Nk. Uiteraard zijn wij trots op ons fokproduct wat zo goed wordt voorgesteld door Jennifer.
 • 29 06 2018 - Dochter Kordola-Obertje met hele mooie punten door naar het CK

  Dochter Kordola-Obertje met hele mooie punten door naar het CK


  Tijdens de stamboekkeuring in De Mortel, 27-6-2018, kreeg Kordola de mooie punten van 75 voor exterieur. Voor bewegen kreeg ze 80 punten. Vooral de stap werd geroemd. (zie op de KWPN site het commentaar) en hiervoor kreeg ze dan ook 85 punten. Nu op voor het voorlopig keurschap op 14 juli in De Mortel.
 • 24 06 2018 - V-Obertje netjes drachtig van In Style

  V-Obertje netjes drachtig van In Style


  Vrijdag hebben we haar voor het laatst laten scannen en alles zag er prima uit. Het oog was ook al zichtbaar en het hartje klopte goed. Dus verwachten we al in februari een veulen van deze merrie en de hengst In Style. Hopelijk verloopt het vervolgtraject tenminste naar wens.
Nieuwsarchief

Missie

Ons doel is om goed bewegende paarden te fokken die gelijktijdig ook qua exterieur aan de moderne eisen van de fokkerij voldoen.
Wij zijn in het bezit van de merriestam:
Holst.1023 (Cimbria) en V-Obertje Jazz x Contango. (reservekampioen 3 jarigen op de C.K. Veghel 2005 en 6e op de NMK Ermelo)
Via Kerginia is de nafok met bekende paarden als Decor Just Royal Dancer; Virginia die een E.P.T.M.-test reed met 85 pnt voor de dressuur, waarvan een 17 als geschiktheid als dressuurpaard. Uit deze stam komen ook o.a. Cocktail Time; Patser; Cocktail TimeII.
De Cimbria stam heb ik via mijn vader, Coos Spierings uit Evertsoord, aangekocht. Diverse goed bewegende paarden heeft deze stam reeds voorgebracht en is ook nog eens zeer predikaatrijk.
V-Obertje hebben wij op de veulenveiling in Deurne aangekocht. Met haar hopen we een 2e merrielijn op te zetten.
Lees meer
zoek een paard van Fam. Verwegen-Spierings
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek