Contact

Naam:
Fam. Verwegen-Spierings
Adres:
Kreitsberg
PC / Woonplaats:
5411 RH Zeeland
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 11 09 2020 - Lara-Obertje reeds succesvol in Engeland

  Lara-Obertje reeds succesvol in Engeland
  De door ons gefokte keurmerrie Lara-Obertje (Florencio x Jazz) is verkocht naar Engeland en doet het daar heel goed als dressuurpaard. Gisteren won Lara een voorselectie van de jonge paarden competitie (voor 4-jarigen) waardoor ze in oktober mee mag doen in de finale. Lara behaalde een 9 voor draf en een 9 voor algemene indruk. Complimenten aan ruiter Harvey White en eigenaresse Jenny Welham.
 • 09 06 2020 - Wederom een hengstveulen

  Wederom een hengstveulen


  Onze elite merrie Hirginia (Bretton Woods x Olivi x Fruhling) schonk zondagavond het leven aan een chique hengstveulen van Fontaine TN. Dit veulen is een halfbroer van Moreno (Glock's Toto jr.), die dit jaar in de 2e bezichtiging van de hengstenkeuring in Den Bosch liep. Ook is hij een halfbroer van Olginia (Kingston) die op de veulenveiling van prinsjesdag is verkocht aan Mercedes Verweij. Hopelijk krijgt dit veulen straks een kans om uit te groeien tot een goed sportpaard.
 • 05 06 2020 - Mooi grootramig hengstveulen van Taminiau

  Mooi grootramig hengstveulen van Taminiau


  Op 3 juni, precies de uitgerekende datum, is Virginia (Olivi x Fruyhling x Caritas x Ariban) bevallen van een mooi grootramig hengstveulen. Vader is Taminau. Hopelijk gaat deze in de voetsporen treden van zijn halfbroer Ferrero, gereden door Jennifer Sekreve. Wij zijn er blij mee.
 • 23 04 2020 - Miss Virginia heeft haar PROK certificaat binnen

  Miss Virginia heeft haar PROK certificaat binnen


  Miss Virginia (Eycatcher x Olivi x Fruhling s Caritas x Ariban) heeft vandaag haar PROK certificaat ontvangen. Een positief bericht in deze corona tijd. Deze 3 jarige merrie is overigens te koop.
 • 22 04 2020 - Kordola-Obertje heeft een bloedmooi hengstveulen van Fontaine

  Kordola-Obertje heeft een bloedmooi hengstveulen van Fontaine


  Op de late zondagavond, 16 dagen voor de uitgerekende datum, veulende Kordola-Obertje. Het is haar 1e veulen maar wij zijn best tevreden met dit zeer donkere hengstveulen van Fontaine. Ze gaan ook lekker samen even naar buiten en genieten van de zon. Nu is het wachten op een veulen van Fontaine bij onze merrie Hirginia (Bretton Woods x Olivi). Deze is uitgerekend op 26 mei. Een 1 week later verwachten van van Virginia (Olivi x Fruhling) een veulen van Taminiau. Blijft altijd spannend.
 • 03 02 2020 - Moreno (Glock's Tot jr. X Bretton Woods) 2e bezichtigings hengst

  Moreno (Glock's Tot jr. X Bretton Woods) 2e bezichtigings hengst


  De door ons gefokte Moreno is het eerste veulen van Hirginia (Bretton Woods x Olivi x Fruhling) werd zaterdag netjes voorgesteld. Helaas is hij niet verder gekomen maar hopelijk wordt hij een goed rijpaard. Moeder behaalde in de IBOP een 9 voor de draf en een 8 1/2 voor haar galop. Ook grootmoeder Virginia werd tijdens de EPTM beste in de dressuur, tijdens haar voorstelling. Van Hirginia hopen we op een mooi en gezond veulen van Fontaine en van Virginia een veulen van Tamineau.
 • 03 02 2020 - Trots op Decor Just Royal Dancer

  Trots op Decor Just Royal Dancer


  De show van het in memoriam van Jazz was prachtig. Hieraan deed ook de NRPS goedgekeurdehengst Decor Just Royal Dancer mee. Met zijn 22 jaar nog steeds super fit. Deze hengst komt uit onze, helaas te vroeg overleden, merrie Kerginia (Fruyhling x Caritas). Mirelle van Kemenade is nog steeds blij en trots met hem. Haar dochter rijdt hem nu ook. Super toch dat hij nog zo fit is.
 • 29 09 2019 - Volgend jaar kunnen we 3 veulens verwachten

  Volgend jaar kunnen we 3 veulens verwachten


  Bij de laatste scan kunnen we tevreden en blij vast stellen dat we 3 veulens mogen verwachten. Kordola-Obertje (Florencio x Jazz x Contango) verwacht haar eerste veulen van Fontaine TN, begin mei. Daarna hopen we dat Hirginia (Bretton WEoods x Olivi x Fruhling) eind mei ook een mooi veulen van Fontaine TN zal brengen. Zij verwacht dan haar 3e veulen. Virginia (Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban) verwacht haar veulen van Taminiau dan begin juni. Dus mooie vooruitzichten en hopelijk gezonde veulens.
 • 21 09 2019 - Nog tot maandagavond kan er geboden worden op Olaf

  Nog tot maandagavond kan er geboden worden op Olaf


  Op de online veiling van het KWPN staat ons hengstveulen Olaf (Daily Diamond x Olivi x Fruhling) te koop. Olaf is een halfbroer van Hirginia, de moeder van het merrieveulen Olginia. Dit veulen werd woensdag verkocht op de veulenveiling Prinsjesdag. Daarnaast is Olaf ook een halfbroer van Ferrero, die uitkomt in de Lichte Tour en wordt gereden door Jennifer Sekreve. Hopelijk krijgt Olaf net zulk een goede plek als Olginia.
 • 21 09 2019 - Olginia naar stal van Mercedes en Romy Verweij

  Olginia naar stal van Mercedes en Romy Verweij


  Ons merrieveulen (Blue Horse Kingston x Bretton Woods x Olivi) is tijdens de veulenveiling van Prinsjesdag gekocht door de U25 amazone Mercedes Verweij en haar nichtje Romy. Mercedes won in het weekend van 14 - 15 september de freestyle U25 het CDI in Waregem. Samen met haar nichtje Romy runt ze een dressuurstal. Wij wensen hen veel succes en zijn blij dat Olginia bij deze nieuwe eigenaren terecht komt.
Nieuwsarchief

Missie

Ons doel is om goed bewegende paarden te fokken die gelijktijdig ook qua exterieur aan de moderne eisen van de fokkerij voldoen.
Wij zijn in het bezit van de merriestam:
Holst.1023 (Cimbria) en V-Obertje Jazz x Contango. (reservekampioen 3 jarigen op de C.K. Veghel 2005 en 6e op de NMK Ermelo)
Via Kerginia is de nafok met bekende paarden als Decor Just Royal Dancer; Virginia die een E.P.T.M.-test reed met 85 pnt voor de dressuur, waarvan een 17 als geschiktheid als dressuurpaard. Daarbij bracht ze, nu gestart Intermediare, de hengst Ferrero. Uit deze stam komen ook o.a. Cocktail Time; Patser; Cocktail TimeII.
De Cimbria stam heb ik via mijn vader, Coos Spierings uit Evertsoord, aangekocht. Diverse goed bewegende paarden heeft deze stam reeds voorgebracht en is ook nog eens zeer predikaatrijk.
V-Obertje hebben wij op de veulenveiling in Deurne aangekocht. Met haar hopen we een 2e merrielijn op te zetten.
Lees meer
zoek een paard van Fam. Verwegen-Spierings
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek