Contact

Naam:
Fam. Verwegen-Spierings
Adres:
Kreitsberg
PC / Woonplaats:
5411 RH Zeeland
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 23 04 2020 - Miss Virginia heeft haar PROK certificaat binnen

  Miss Virginia heeft haar PROK certificaat binnen


  Miss Virginia (Eycatcher x Olivi x Fruhling s Caritas x Ariban) heeft vandaag haar PROK certificaat ontvangen. Een positief bericht in deze corona tijd. Deze 3 jarige merrie is overigens te koop.
 • 22 04 2020 - Kordola-Obertje heeft een bloedmooi hengstveulen van Fontaine

  Kordola-Obertje heeft een bloedmooi hengstveulen van Fontaine


  Op de late zondagavond, 16 dagen voor de uitgerekende datum, veulende Kordola-Obertje. Het is haar 1e veulen maar wij zijn best tevreden met dit zeer donkere hengstveulen van Fontaine. Ze gaan ook lekker samen even naar buiten en genieten van de zon. Nu is het wachten op een veulen van Fontaine bij onze merrie Hirginia (Bretton Woods x Olivi). Deze is uitgerekend op 26 mei. Een 1 week later verwachten van van Virginia (Olivi x Fruhling) een veulen van Taminiau. Blijft altijd spannend.
 • 03 02 2020 - Moreno (Glock's Tot jr. X Bretton Woods) 2e bezichtigings hengst

  Moreno (Glock's Tot jr. X Bretton Woods) 2e bezichtigings hengst


  De door ons gefokte Moreno is het eerste veulen van Hirginia (Bretton Woods x Olivi x Fruhling) werd zaterdag netjes voorgesteld. Helaas is hij niet verder gekomen maar hopelijk wordt hij een goed rijpaard. Moeder behaalde in de IBOP een 9 voor de draf en een 8 1/2 voor haar galop. Ook grootmoeder Virginia werd tijdens de EPTM beste in de dressuur, tijdens haar voorstelling. Van Hirginia hopen we op een mooi en gezond veulen van Fontaine en van Virginia een veulen van Tamineau.
 • 03 02 2020 - Trots op Decor Just Royal Dancer

  Trots op Decor Just Royal Dancer


  De show van het in memoriam van Jazz was prachtig. Hieraan deed ook de NRPS goedgekeurdehengst Decor Just Royal Dancer mee. Met zijn 22 jaar nog steeds super fit. Deze hengst komt uit onze, helaas te vroeg overleden, merrie Kerginia (Fruyhling x Caritas). Mirelle van Kemenade is nog steeds blij en trots met hem. Haar dochter rijdt hem nu ook. Super toch dat hij nog zo fit is.
 • 29 09 2019 - Volgend jaar kunnen we 3 veulens verwachten

  Volgend jaar kunnen we 3 veulens verwachten


  Bij de laatste scan kunnen we tevreden en blij vast stellen dat we 3 veulens mogen verwachten. Kordola-Obertje (Florencio x Jazz x Contango) verwacht haar eerste veulen van Fontaine TN, begin mei. Daarna hopen we dat Hirginia (Bretton WEoods x Olivi x Fruhling) eind mei ook een mooi veulen van Fontaine TN zal brengen. Zij verwacht dan haar 3e veulen. Virginia (Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban) verwacht haar veulen van Taminiau dan begin juni. Dus mooie vooruitzichten en hopelijk gezonde veulens.
 • 21 09 2019 - Nog tot maandagavond kan er geboden worden op Olaf

  Nog tot maandagavond kan er geboden worden op Olaf


  Op de online veiling van het KWPN staat ons hengstveulen Olaf (Daily Diamond x Olivi x Fruhling) te koop. Olaf is een halfbroer van Hirginia, de moeder van het merrieveulen Olginia. Dit veulen werd woensdag verkocht op de veulenveiling Prinsjesdag. Daarnaast is Olaf ook een halfbroer van Ferrero, die uitkomt in de Lichte Tour en wordt gereden door Jennifer Sekreve. Hopelijk krijgt Olaf net zulk een goede plek als Olginia.
 • 21 09 2019 - Olginia naar stal van Mercedes en Romy Verweij

  Olginia naar stal van Mercedes en Romy Verweij


  Ons merrieveulen (Blue Horse Kingston x Bretton Woods x Olivi) is tijdens de veulenveiling van Prinsjesdag gekocht door de U25 amazone Mercedes Verweij en haar nichtje Romy. Mercedes won in het weekend van 14 - 15 september de freestyle U25 het CDI in Waregem. Samen met haar nichtje Romy runt ze een dressuurstal. Wij wensen hen veel succes en zijn blij dat Olginia bij deze nieuwe eigenaren terecht komt.
 • 04 09 2019 - Olginia wordt 18 september a.s. geveild tijdens de veulenveiling Prinsjesdag

  Olginia wordt 18 september a.s. geveild tijdens de veulenveiling Prinsjesdag


  De stam waar mijn vader de aanzet voor gegeven heeft. Trots dat wij deze kunnen voortzetten. Tijdens veulenveiling Prinsjesdag wordt ons veulen Olginia geveild. Dit is een merrieveulen van Bretton Woods x Olivi x Fruhling. Moeder Hirginia is een halfzus van lichte tour en 3e bez. Hengst Ferrero, die wordt gereden door Jennifer Sekreve. Grootmoeder Virginia is een 3/4 zus van Decor Just Royal Dancer, grand prix geklasseerd en gereden door Mirelle van Kemenade.
 • 15 08 2019 - Bijna al onze fokmerries positief na de 6 weken scan.

  Bijna al onze fokmerries positief na de 6 weken scan.


  Helaas bleek V-Obertje bij de 3 mnd scan niet meer drachtig. dit was een zware teleurstelling. Hierna moesten we 3 merries nog scannen voor de 6 weken dracht. Alle 3 zijn ze mooi drachtig. Virginia (Oluvi x Fruhling x Caritas x Ariban) is drachtig gescand van Taminiau. Haar dochter Hirginia (Bretton Woods) is drachtig van Fontaine TN. Haar merrieveulen Olginia (Kingston) wordt geveild tijdens de veulenveiling Prinsjesdag a.s. En is ook Kordola-Obertje (Florencio x Jazz x Contango) drachtig gescand van Fontaine TN. ?Hopelijk verloopt de dracht goed en dus 3 veulens in 2020.
 • 11 08 2019 - Filmpje Olginia is te zien op facebook HermanIne Verwegen-Spierings

  Filmpje Olginia is te zien op facebook HermanIne Verwegen-Spierings


  Vandaag is het filmpje online gekomen. Om een indruk te krijgen is dit te zien op facebook. Wij zijn tevreden met het geslaagde filmpje. En nu hopen dat ze straks op een goede plek terecht gaat komen. Dat er dan ook uit gehaald wordt wat mogelijk is als fokmerrie of als sportpaard, of zelfs beide.
Nieuwsarchief

Missie

Ons doel is om goed bewegende paarden te fokken die gelijktijdig ook qua exterieur aan de moderne eisen van de fokkerij voldoen.
Wij zijn in het bezit van de merriestam:
Holst.1023 (Cimbria) en V-Obertje Jazz x Contango. (reservekampioen 3 jarigen op de C.K. Veghel 2005 en 6e op de NMK Ermelo)
Via Kerginia is de nafok met bekende paarden als Decor Just Royal Dancer; Virginia die een E.P.T.M.-test reed met 85 pnt voor de dressuur, waarvan een 17 als geschiktheid als dressuurpaard. Daarbij bracht ze, nu gestart Intermediare, de hengst Ferrero. Uit deze stam komen ook o.a. Cocktail Time; Patser; Cocktail TimeII.
De Cimbria stam heb ik via mijn vader, Coos Spierings uit Evertsoord, aangekocht. Diverse goed bewegende paarden heeft deze stam reeds voorgebracht en is ook nog eens zeer predikaatrijk.
V-Obertje hebben wij op de veulenveiling in Deurne aangekocht. Met haar hopen we een 2e merrielijn op te zetten.
Lees meer
zoek een paard van Fam. Verwegen-Spierings
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek