Contact

Naam:
Fam. Verwegen-Spierings
Adres:
Kreitsberg
PC / Woonplaats:
5411 RH Zeeland
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 17 07 2019 - Olginia (Kingston x Bretton Woods x Olivi x Fruhling naar veulenveiling Prinsjesdag

  Olginia (Kingston x Bretton Woods x Olivi x Fruhling naar veulenveiling Prinsjesdag


  Gisteren zijn in Eemnes de foto's en video opnames geweest van de veulens die gepresenteerd en verkocht gaan worden tijdens de veulenveiling Prinsjesdag op 18 september a.s. in Ermelo. Hiervoor is ook ons merrieveulen Olginia is ook present op deze veulenveiling. Dit veulen heeft veel houding en go. Hopelijk wordt de nieuwe eigenaar hier net zo blij van als wij al zijn. Zeker als we haar in de wei lekker zien lopen.
 • 11 07 2019 - Lara-Obertje bevorderd tot ster, moeder V-Obertje nu preferent

  Lara-Obertje bevorderd tot ster, moeder V-Obertje nu preferent


  Lara-Obertje behaald gisteren tijdens de stamboekkeuring in de Mortel het sterpredikaat en mag naar de Centrale Keuring. Ze was wat gespannen en liet daardoor niet haar stap zien zoals wij die van haar kennen. Wel kreeg ze 80 punten voor de draf. Doordat Lara-Obertje bevorderd is wordt moeder V-Obertje preferent. Lara-Obertje is eveneens te koop.
 • 07 07 2019 - Olginia op 16 juli naar de fotodag van veulenveiling Prinsjesdag

  Olginia op 16 juli naar de fotodag van veulenveiling Prinsjesdag


  Ons merrieveulen Olginia (v. Kingston) is geselecteerd voor de veulenveiling Prinsjesdag. Wij vinden haar een zeer goed bewegend veulen met een zeer mooie uitstraling. Dit veulen komt uit onze merrie Hirginia (Bretton Woods) die zelf elite is en tijdens de IBOP destijds 90 punten voor de draf en 85 punten voor de galop verdiende. Dit is het stammetje wat mijn vader, Coos Spierings, heeft uitgebouwd. De Cimbria lijn. Hopelijk laat ze zich op de fotodag net zo goed zien als ze thuis altijd doet.
 • 11 06 2019 - Pachtig hengstveulen van Daily Diamond

  Pachtig hengstveulen van Daily Diamond


  Zaterdagavond is bij ons een prachtig hengstveulen geboren. Vader is Daily Diamond en moeder Viginia (Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban)
  Het is een zeer mooi donkerbruin veulen met 2 witte voetjes achter. Dit is het laatste veulen van 2019. Hopelijk wordt 2020 net zo succesvol.
 • 09 04 2019 - Olginia uit Kingston (Blue Horse) x Bretton Woods geboren

  Olginia uit Kingston (Blue Horse) x Bretton Woods geboren


  Onze merrie Hirginia heeft een bloedmooi merrieveulen van Kingston op de wereld gezet. Hirginia is een dochter van onze merrie Virginia (Olivi x Fruhling) welke o.a. een 3/4 zus is van Grand Prix hengst Decor Just Royal Dancer. Uit Virginia komt ook de licht tour hengst Ferrero.
  Olginia laat in beweging zien dat ze de goede genen heeft meegekregen.
 • 04 03 2019 - Lara-Obertje heeft haar PROK certificaat binnen

  Lara-Obertje heeft haar PROK certificaat binnen


  Lara-Obertje (Florencio x Jazz x Contango) is laatst gerontgend en wij hebben de foto's ingestuurd om een PROK certificaat bij haar te krijgen. Dit is nu toegekend en dus gaan we haar straks klaar laten maken voor de stamboekkeuring. Hopelijk behaald zie dat predikaat ook . Hopelijk gaat ze een mooie toekomst tegemoet.
 • 27 02 2019 - Obertje reeds verkocht

  Obertje reeds verkocht


  Trainingsstal Linda Leeflang heeft ons merrieveulen Obertje reeds aangekocht. Linda gaat haar een mooie toekomst geven. Zij zal ook ingezet gaan worden in de fokkerij. Uiteraard zijn wij blij dat Obertje op een zeer goed adres komt en we wensen Linda dan ook veel plezier en een goede toekomst met haar.
 • 11 02 2019 - Obertje geboren

  Obertje geboren


  Vrijdag middag zorgde onze merrie V-Obertje (Jazz x Contango) voor een prachtig hengstveulen. Het merrieveulentje is bruin met vier witte beentjes en een kolletje. Een veulen van de hengst In Style, die een zeer goede hengstencompetitie gelopen heeft dit jaar. Zojuist hebben we ze weer even buiten in de paddock gedaan. Natuurlijk blijf je dan even kijken en Obertje liet gelijk zien dat ze ook lekker kan lopen. Mooi voor- en achterbeentje erin. Wij zijn er erg blij mee.
 • 08 12 2018 - Lord Lorenzo door naar 2e bezichtiging

  Lord Lorenzo door naar 2e bezichtiging


  Uit onze, helaas te vroeg overleden, stammerrie Kerginia een nakomeling van Fruhling x Caritas. (via mijn vader verkregen) stamt Skerginia die de oma is van de vandaag doorverwezen Lord Lorenzo. Een nakomeling van Gotcha Utopia x Uphil. Wij wensen de eigenaar veel succes in Den Bosch. Uit deze stam komt ook Decor Just Royal Dancer (Jazz x Fruhling), Grand Prix hengst, en onze merrie Virginia, uit Olivi. Deze laatste bracht Ferrero een zoon van Rhodium die door Jennifer Sekreve wordt uitgebracht in het Intermediare.
 • 10 10 2018 - Noblesse Oblige heeft het D-OC predikaat binnen

  Noblesse Oblige heeft het D-OC predikaat binnen


  Voor ons hengstveulen Noblesse Oblige hebben wij destijds de aanvraag ingediend voor het DNA Genoomfokwaarde voor OC. Inmiddels is deze uitslag binnen met een mooi resultaat. Het D-OC heeft een score van 103. Uiteraard zijn we hier erg blij mee.
Nieuwsarchief

Missie

Ons doel is om goed bewegende paarden te fokken die gelijktijdig ook qua exterieur aan de moderne eisen van de fokkerij voldoen.
Wij zijn in het bezit van de merriestam:
Holst.1023 (Cimbria) en V-Obertje Jazz x Contango. (reservekampioen 3 jarigen op de C.K. Veghel 2005 en 6e op de NMK Ermelo)
Via Kerginia is de nafok met bekende paarden als Decor Just Royal Dancer; Virginia die een E.P.T.M.-test reed met 85 pnt voor de dressuur, waarvan een 17 als geschiktheid als dressuurpaard. Daarbij bracht ze, nu gestart Intermediare, de hengst Ferrero. Uit deze stam komen ook o.a. Cocktail Time; Patser; Cocktail TimeII.
De Cimbria stam heb ik via mijn vader, Coos Spierings uit Evertsoord, aangekocht. Diverse goed bewegende paarden heeft deze stam reeds voorgebracht en is ook nog eens zeer predikaatrijk.
V-Obertje hebben wij op de veulenveiling in Deurne aangekocht. Met haar hopen we een 2e merrielijn op te zetten.
Lees meer
zoek een paard van Fam. Verwegen-Spierings
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek