Contact

Naam:
Fam. Verwegen-Spierings
Adres:
Kreitsberg
PC / Woonplaats:
5411 RH Zeeland
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 11 06 2019 - Pachtig hengstveulen van Daily Diamond

  Pachtig hengstveulen van Daily Diamond


  Zaterdagavond is bij ons een prachtig hengstveulen geboren. Vader is Daily Diamond en moeder Viginia (Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban)
  Het is een zeer mooi donkerbruin veulen met 2 witte voetjes achter. Dit is het laatste veulen van 2019. Hopelijk wordt 2020 net zo succesvol.
 • 09 04 2019 - Olginia uit Kingston (Blue Horse) x Bretton Woods geboren

  Olginia uit Kingston (Blue Horse) x Bretton Woods geboren


  Onze merrie Hirginia heeft een bloedmooi merrieveulen van Kingston op de wereld gezet. Hirginia is een dochter van onze merrie Virginia (Olivi x Fruhling) welke o.a. een 3/4 zus is van Grand Prix hengst Decor Just Royal Dancer. Uit Virginia komt ook de licht tour hengst Ferrero.
  Olginia laat in beweging zien dat ze de goede genen heeft meegekregen.
 • 04 03 2019 - Lara-Obertje heeft haar PROK certificaat binnen

  Lara-Obertje heeft haar PROK certificaat binnen


  Lara-Obertje (Florencio x Jazz x Contango) is laatst gerontgend en wij hebben de foto's ingestuurd om een PROK certificaat bij haar te krijgen. Dit is nu toegekend en dus gaan we haar straks klaar laten maken voor de stamboekkeuring. Hopelijk behaald zie dat predikaat ook . Hopelijk gaat ze een mooie toekomst tegemoet.
 • 27 02 2019 - Obertje reeds verkocht

  Obertje reeds verkocht


  Trainingsstal Linda Leeflang heeft ons merrieveulen Obertje reeds aangekocht. Linda gaat haar een mooie toekomst geven. Zij zal ook ingezet gaan worden in de fokkerij. Uiteraard zijn wij blij dat Obertje op een zeer goed adres komt en we wensen Linda dan ook veel plezier en een goede toekomst met haar.
 • 11 02 2019 - Obertje geboren

  Obertje geboren


  Vrijdag middag zorgde onze merrie V-Obertje (Jazz x Contango) voor een prachtig hengstveulen. Het merrieveulentje is bruin met vier witte beentjes en een kolletje. Een veulen van de hengst In Style, die een zeer goede hengstencompetitie gelopen heeft dit jaar. Zojuist hebben we ze weer even buiten in de paddock gedaan. Natuurlijk blijf je dan even kijken en Obertje liet gelijk zien dat ze ook lekker kan lopen. Mooi voor- en achterbeentje erin. Wij zijn er erg blij mee.
 • 08 12 2018 - Lord Lorenzo door naar 2e bezichtiging

  Lord Lorenzo door naar 2e bezichtiging


  Uit onze, helaas te vroeg overleden, stammerrie Kerginia een nakomeling van Fruhling x Caritas. (via mijn vader verkregen) stamt Skerginia die de oma is van de vandaag doorverwezen Lord Lorenzo. Een nakomeling van Gotcha Utopia x Uphil. Wij wensen de eigenaar veel succes in Den Bosch. Uit deze stam komt ook Decor Just Royal Dancer (Jazz x Fruhling), Grand Prix hengst, en onze merrie Virginia, uit Olivi. Deze laatste bracht Ferrero een zoon van Rhodium die door Jennifer Sekreve wordt uitgebracht in het Intermediare.
 • 10 10 2018 - Noblesse Oblige heeft het D-OC predikaat binnen

  Noblesse Oblige heeft het D-OC predikaat binnen


  Voor ons hengstveulen Noblesse Oblige hebben wij destijds de aanvraag ingediend voor het DNA Genoomfokwaarde voor OC. Inmiddels is deze uitslag binnen met een mooi resultaat. Het D-OC heeft een score van 103. Uiteraard zijn we hier erg blij mee.
 • 01 10 2018 - Alle 3 onze fokmerries drachtig

  Alle 3 onze fokmerries drachtig


  Bij de laatste scan bleek dat we volgend jaar ons mogen verheugen op 3 veulens. Allereerst verwachten we begin februari een veulen uit onze merrie V-Obertje (Jazz x Contango). Zij is drachtig van In Style (v. Eye Catcher). Daarna hopen we dat Hirginia (Bretton Woods x Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban) ons in maart een mooi veulen schenkt van Kingston (v. Glock's Toto jr.) Onze merrie Virginia verwacht in juni een veulen van Daily Daimond. We duimen nu dat de dracht van deze merries voorspoedig verloopt en zijn benieuwd wat ze ons in 2019 gaan brengen.
 • 10 09 2018 - Noblesse Oblige kan worden afgespeend

  Noblesse Oblige kan worden afgespeend


  Ons hengstveulen Noblesse Oblige ( Fellini x Olivi x Fruhling x Caritas x Ariban) is inmiddels ruim 4 maanden. Hij heeft zich echt goed ontwikkeld en hopelijk wordt hij net zulk een mooi sportpaard als zijn halfbroer Ferrero. Ferrero wordt door Jennifer Sekreve gereden en uitgebracht in de Prix St. George/Intermediare. Mocht U belangstelling hebben in di hengstveulen dan graag contact met ons opnemen.
 • 22 07 2018 - Volgend jaar verwachten we dus 3 veulens

  Volgend jaar verwachten we dus 3 veulens


  Vanmorgen is Virginia (Olivi x Fryhling x Caritas x Ariban) drachtig gescand van Daily Daimond. Als alles naar wens blijft verlopen dan kunnen we volgend jaar 3 veulens verwachten. V-Obertje (Jazz x Contango) is het eerste uitgerekend en wel in februari a. Zij verwacht een veulen van In Style. Dan verwachten van Hirginia (Bretoon Woods x Olivi x Fruhling) een veulen van Kingston in maart. Nu hopen dat de dracht van deze merries goed verloopt.
Nieuwsarchief

Missie

Ons doel is om goed bewegende paarden te fokken die gelijktijdig ook qua exterieur aan de moderne eisen van de fokkerij voldoen.
Wij zijn in het bezit van de merriestam:
Holst.1023 (Cimbria) en V-Obertje Jazz x Contango. (reservekampioen 3 jarigen op de C.K. Veghel 2005 en 6e op de NMK Ermelo)
Via Kerginia is de nafok met bekende paarden als Decor Just Royal Dancer; Virginia die een E.P.T.M.-test reed met 85 pnt voor de dressuur, waarvan een 17 als geschiktheid als dressuurpaard. Daarbij bracht ze, nu gestart Intermediare, de hengst Ferrero. Uit deze stam komen ook o.a. Cocktail Time; Patser; Cocktail TimeII.
De Cimbria stam heb ik via mijn vader, Coos Spierings uit Evertsoord, aangekocht. Diverse goed bewegende paarden heeft deze stam reeds voorgebracht en is ook nog eens zeer predikaatrijk.
V-Obertje hebben wij op de veulenveiling in Deurne aangekocht. Met haar hopen we een 2e merrielijn op te zetten.
Lees meer
zoek een paard van Fam. Verwegen-Spierings
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek