Contact

Naam:
De Engelse Hoeve VOF
Adres:
Belgenhoek 18
PC / Woonplaats:
5985 NJ Grashoek
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 14 04 2020 - Twee veulens geboren op 1e Paasdag: hengst v. Deparon US en merrie van Hermès!!

  Twee veulens geboren op 1e Paasdag: hengst v. Deparon US en merrie van Hermès!!


  Pasen 2020 kan voor ons niet meer stuk: op 1e Paasdag om 00:30 's nachts werd een prachtig bruin hengstveulen geboren van Deparon US uit onze 4-jarige Ster merrie Latoya Dora E.H., hij luistert naar de naam Passion E.H. Latoya Dora is een halfzus van KWPN goedgekeurde hengst Joyride E.H.
  Precies 12 uur later om 12:30 's middags werd in de wei onder een stralend blauwe hemel een knap donkerbruin merrieveulen geboren van Hermès uit onze 7-jarige Elite merrie Ilona Barina E.H., zij heeft de naam Perla Barina E.H. gekregen. De grootmoeder van dit veulen was als 3-jarige dagkampioen op de CK in Sevenum.
  Beide veulens en moeders maken het goed, de bevallingen verliepen snel en probleemloos.
  We kijken met belangstelling uit naar hoe deze kleintjes zich gaan ontwikkelen, en ook kijken we uit naar de 4 bevallingen die nog op het programma staan voor dit seizoen.
 • 26 04 2019 - Orion E.H. (v. Joyride x Apache) geboren!

  Orion E.H. (v. Joyride x Apache) geboren!


  In de nacht van woensdag 24-4 op donderdag om 23:55 uur is bij ons het eerste veulen van Elite merrie Ilona Barina geboren: een hoogbenig hengstveulen met de naam Orion E.H. uit een top moederlijn: de Barina lijn. Zowel vader Joyride E.H. (ggk Old. & KWPN) als moeder Ilona Barina E.H. (Elite merrie v. Apache) zijn door ons gefokt, beiden zijn wffs-vrij. De moederlijn is ook de lijn van ggk hengsten Imposantos, Tolando en Landeur, van GP dressuur paarden Ideaal en Tarina en top springpaard Explosion W. Orion heeft een pedigree met diverse kampioenen, o.a.: grootmoeder Carina was als 3-jarige algemeen dagkampioen van de dressuurpaarden op de CK in Sevenum, vader Joyride was reservekampioen van het verrichtingsonderzoek in najaar 2017, grootvader Apache was als 7-jarige Nederlands kampioen Lichte Tour etc. Dit alles maakt Orion E.H. bijzonder interessant voor de hengstenopfok.
 • 10 04 2019 - Omar Sharif E.H. (v. Just Wimphof) geboren!

  Omar Sharif E.H. (v. Just Wimphof) geboren!


  Maandagavond laat heeft onze Havadora E.H. (ster, D-OC, wffs-free) v. Bretton Woods) een prachtig donkerbruin hengstveulen gekregen van Just Wimphof. Zijn naam is Omar Sharif E.H. De bevalling verliep zeer vlot, binnen 10 minuten was het gebeurd. Het veulen was meteen sterk en actief, stond binnen een uur op eigen benen en niet veel later had hij de melkbar gevonden, alles volgens het boekje! We zijn super blij met hem, het is een mooi gebouwd veulen met uitstraling en een aanhankelijk karakter.
 • 20 07 2018 - Joyride E.H. verder onder Kirsten Brouwer!

  Joyride E.H. verder onder Kirsten Brouwer!


  Ons fokproduct en KWPN/Old goedgekeurde hengst Joyride is sinds kort onder het zadel bij Kirsten Brouwer. Ze zijn nu enkele weken een combinatie en de vooruitzichten zijn veelbelovend. Ze zijn zich aan het voorbereiden voor de halve finale van de PAVO cup. We kijken uit naar hun eerste optreden in het openbaar!
  Héél veel succes Joyride en Kirsten!
 • 20 07 2018 - Nimphydora E.H. en Newton E.H. geselecteerd voor de Prinsjesdagveiling!

  Nimphydora E.H. en Newton E.H. geselecteerd voor de Prinsjesdagveiling!


  Onze veulens Nimphydora E.H. (v. Franklin x Bretton Woods) en Newton E.H. (v. Geniaal x Sandro Hit) zijn geselecteerd voor de Prinsjesdagveiling op 12 september. Afgelopen dinsdag hebben ze zich uitstekend laten zien op de foto/videodag in Eemnes, waarbij Nimphydora al gelijk vele fans achter zich aan had door haar spectaculaire bewegingen. We kijken al uit naar 12 september!!
 • 02 07 2018 - Nighfall E.H. geboren! (v. Just Wimphof x May Sherif x Doruto)

  Nighfall E.H. geboren! (v. Just Wimphof x May Sherif x Doruto)


  Gisteravond laat om 23:10 uur is onze Elite-pref-prest merrie Melandora voor de 14e keer moeder geworden. Ze heeft een prachtig bruin hengstveulen van Just Wimphof op de wereld gezet, gezien het tijdstip van geboorte hebben we hem NIGHTFALL E.H. genoemd. De bevalling verliep bijzonder vlot zonder complicaties. Noghtfall is het vijfde en laatste veulen bij ons voor dit jaar. Melandora is een volle zus van de grootmoeder van KWPN goedgekeurde hengst Joyride.
 • 03 06 2018 - Nouveaux E.H. (v. Ferdeaux x Florencio x Jazz x May Sherif) geboren!

  Nouveaux E.H. (v. Ferdeaux x Florencio x Jazz x May Sherif) geboren!


  Zojuist om 00:15 is ons vierde veulen van dit seizoen geboren: een schitterend zwart hengstveulen met 4 witte sokjes van Ferdeaux uit een halfzus van KWPN ggk hengst Joyride. De bevalling verliep vlot en het veulen stond binnen een half uur op eigen benen. Super blij met dit prachtige veulentje!
 • 02 06 2018 - Newton E.H. (v. Geniaal x Sandro Hit x Donnerhall x Pik Bube) geboren!

  Newton E.H. (v. Geniaal x Sandro Hit x Donnerhall x Pik Bube) geboren!


  Vannacht is bij ons een hoogbenig vos hengstveulentje geboren, hij heeft de naam Newton E.H. gekregen. Hij komt uit de moederlijn van Don Schufro en Just Wimphof. De grootmoeder van Newton is een volle zus van Don Schufro.
 • 08 04 2018 - Nimphydora E.H. (v. Franklin x Bretton Woods x Florencio x Jazz) geboren!

  Nimphydora E.H. (v. Franklin x Bretton Woods x Florencio x Jazz) geboren!


  Vannacht om 1:45 uur is bij ons het tweede veulen van dit seizoen geboren: een hoogbenig bruin merrieveulen met de naam Nimphydora E.H.
  De geboorte is zeer vlot verlopen, Nimphydora stond binnen een half uur op eigen benen. Nimphydora komt uit een zeer predikaatrijke en sportrijke merrielijn, haar grootmoeder Chivadora E.H. is een halfzus van KWPN ggk hengst Joyride (v. Ampère x Jazz).
 • 03 04 2018 - Nevada Terma E.H. geboren (v. Daily Diamond uit elite merrie v. San Remo)

  Nevada Terma E.H. geboren (v. Daily Diamond uit elite merrie v. San Remo)


  Vanochtend vroeg om 04:05 uur is bij ons een prachtig zwart merrieveulen geboren, ze heeft de naam Nevada Terma E.H. gekregen. Dit veulen is geheel vrij van Jazz-Ferro-Flemmingh bloed en dus zeer interessant voor de KWPN fokkerij. Ze komt uit de bijzonder predikaatrijke en sportrijke Terma-stam (Merrielijn 105, fokfamilie 151), moeder en grootmoeder zijn elite en daarvoor allemaal predikaatmerries zo ver als je kijken kunt.
Nieuwsarchief

Missie

De Engelse Hoeve is een fokkerij van dressuurpaarden uit de beste bloedlijnen, met een wereldwijd contactenpatroon.
Zie ook: www.engelsehoeve.nl (website in english)....

Video's van onze paarden/veulens vindt u op onze website! Lees meer
zoek een paard van De Engelse Hoeve VOF
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek