Contact

Naam:
De Engelse Hoeve VOF
Adres:
Belgenhoek 18
PC / Woonplaats:
5985 NJ Grashoek
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 02 07 2018 - Nighfall E.H. geboren! (v. Just Wimphof x May Sherif x Doruto)

  Nighfall E.H. geboren! (v. Just Wimphof x May Sherif x Doruto)


  Gisteravond laat om 23:10 uur is onze Elite-pref-prest merrie Melandora voor de 14e keer moeder geworden. Ze heeft een prachtig bruin hengstveulen van Just Wimphof op de wereld gezet, gezien het tijdstip van geboorte hebben we hem NIGHTFALL E.H. genoemd. De bevalling verliep bijzonder vlot zonder complicaties. Noghtfall is het vijfde en laatste veulen bij ons voor dit jaar. Melandora is een volle zus van de grootmoeder van KWPN goedgekeurde hengst Joyride.
 • 03 06 2018 - Nouveaux E.H. (v. Ferdeaux x Florencio x Jazz x May Sherif) geboren!

  Nouveaux E.H. (v. Ferdeaux x Florencio x Jazz x May Sherif) geboren!


  Zojuist om 00:15 is ons vierde veulen van dit seizoen geboren: een schitterend zwart hengstveulen met 4 witte sokjes van Ferdeaux uit een halfzus van KWPN ggk hengst Joyride. De bevalling verliep vlot en het veulen stond binnen een half uur op eigen benen. Super blij met dit prachtige veulentje!
 • 02 06 2018 - Newton E.H. (v. Geniaal x Sandro Hit x Donnerhall x Pik Bube) geboren!

  Newton E.H. (v. Geniaal x Sandro Hit x Donnerhall x Pik Bube) geboren!


  Vannacht is bij ons een hoogbenig vos hengstveulentje geboren, hij heeft de naam Newton E.H. gekregen. Hij komt uit de moederlijn van Don Schufro en Just Wimphof. De grootmoeder van Newton is een volle zus van Don Schufro.
 • 08 04 2018 - Nimphydora E.H. (v. Franklin x Bretton Woods x Florencio x Jazz) geboren!

  Nimphydora E.H. (v. Franklin x Bretton Woods x Florencio x Jazz) geboren!


  Vannacht om 1:45 uur is bij ons het tweede veulen van dit seizoen geboren: een hoogbenig bruin merrieveulen met de naam Nimphydora E.H.
  De geboorte is zeer vlot verlopen, Nimphydora stond binnen een half uur op eigen benen. Nimphydora komt uit een zeer predikaatrijke en sportrijke merrielijn, haar grootmoeder Chivadora E.H. is een halfzus van KWPN ggk hengst Joyride (v. Ampère x Jazz).
 • 03 04 2018 - Nevada Terma E.H. geboren (v. Daily Diamond uit elite merrie v. San Remo)

  Nevada Terma E.H. geboren (v. Daily Diamond uit elite merrie v. San Remo)


  Vanochtend vroeg om 04:05 uur is bij ons een prachtig zwart merrieveulen geboren, ze heeft de naam Nevada Terma E.H. gekregen. Dit veulen is geheel vrij van Jazz-Ferro-Flemmingh bloed en dus zeer interessant voor de KWPN fokkerij. Ze komt uit de bijzonder predikaatrijke en sportrijke Terma-stam (Merrielijn 105, fokfamilie 151), moeder en grootmoeder zijn elite en daarvoor allemaal predikaatmerries zo ver als je kijken kunt.
 • 07 06 2017 - Manhattan E.H. (v. Franklin x Jazz x May Sherif) geboren!

  Manhattan E.H. (v. Franklin x Jazz x May Sherif) geboren!


  Vanmiddag is onze Elite Sport merrie Vidora E.H. bevallen van haar 9de veulen: een zeer hoogbenig en chique bruin hengstveulen. De bevalling is vlot verlopen, en het veulen was snel in de benen en aan het drinken. Met vijf prachtige gezonde veulens is dit voor ons een bijzonder succesvol seizoen geworden, daar zijn we dan ook heel blij mee!
 • 15 05 2017 - Matadora E.H. (v. Ferdeaux x Florencio x Jazz) geboren!

  Matadora E.H. (v. Ferdeaux x Florencio x Jazz) geboren!


  Vannacht is bij ons een prachtig zwart merrieveulen geboren van Ferdeaux uit Chivadora (v. Florencio x Jazz). Het is een rassig veulen met veel maat, we zijn er dan ook super blij mee! Uit deze merrielijn komen vele sportpaarden op Z niveau en hoger, enkele Grand Prix paarden en twee aangewezen hengsten, waarvan een uit Chivadora's moeder. Voor verdere informatie: zie www.engelsehoeve.nl
 • 09 05 2017 - Myfinnja E.H. (v.Franklin x Sandro Hit x Donnerhall x Pik Bube, Finnländerin stam) geboren!

  Myfinnja E.H. (v.Franklin x Sandro Hit x Donnerhall x Pik Bube, Finnländerin stam) geboren!


  Vannacht rond half vier is onze Finnja voor de vierde keer moeder geworden, dit keer van een prachtig zwartbruin merrieveulen van Franklin. De geboorte verliep zeer vlot en Myfinnja stond snel op eigen benen. Finnja komt uit de beroemde Finnländerin stam, haar moeder is een volle zus van Don Schufro. Wij willen dit veulen dan ook aanhouden om later de merrielijn mee voort te zetten.
 • 14 04 2017 - Mochadora E.H. (v. Franklin x Bretton Woods x Florencio x Jazz) geboren!

  Mochadora E.H. (v. Franklin x Bretton Woods x Florencio x Jazz) geboren!


  Op de avond van witte donderdag is bij ons een gitzwart merrieveulen geboren van Franklin. Havadora was ruim 3 weken over tijd, het veulen is dan ook behoorlijk uit de kluiten gewassen, maar alles verliep gelukkig volgens het boekje. Mooier kun je ze niet bedenken: zwart met 4 witte sokjes en een klein streepje op de neus, super blij mee! We kijken al uit naar haar bewegingen als ze een paar weken oud is. Mochadora komt uit de directe moederlijn van aangewezen hengst Joyride E.H. (v. Ampère), overgrootmoeder van Mochadora is de moeder van Joyride.
 • 23 03 2017 - Mohave Terma E.H. (v. Indian Rock x San Remo) geboren!

  Mohave Terma E.H. (v. Indian Rock x San Remo) geboren!


  Gisterenavond rond 21:30 uur heeft onze Donna Terma (Elite IBOP v. San Remo x Polansky) haar eerste veulen gekregen. Het is een rassig bruin merrieveulen uit de eerste jaargang van Indian Rock, haar naam is Mohave Terma E.H. De geboorte is heel vlot verlopen en Donna toont zich een goede moeder. Altijd weer een hele opluchting als alles goed gegaan is, zeker als het het eerste veulen van een merrie is.
Nieuwsarchief

Missie

De Engelse Hoeve is een fokkerij van dressuurpaarden uit de beste bloedlijnen, met een wereldwijd contactenpatroon.
Zie ook: www.engelsehoeve.nl (website in english)....

Video's van onze paarden/veulens vindt u op onze website! Lees meer
zoek een paard van De Engelse Hoeve VOF
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek