Contact

Naam:
Ut dansende Paerd
Adres:
Keup 8
PC / Woonplaats:
5987 NB Helden-Egchel
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 14 11 2020 - Merries drachtig van Escolar, Zackerey en Taminiau

  Merries drachtig van Escolar, Zackerey en Taminiau


  Voor volgend jaar verwachten we de volgende veulens:
  - v. Escolar x Houston x Purioso x Wolfgang, uit onze preferente, prestatie, elite merrie Tessa. Tessa heeft 2 neven die GP-dressuur en 2 neven die GP-springen zijn. Een kleinzoon van haar is goedgekeurd bij het NRPS: Glamour vd Anjershoeve
  - v. Glock's Taminiau x Everdale x Houston x Purioso, uit onze elite merrie Kassandra-Tessa UDP. Kassandra heeft in 2019 heel goed gepresteerd tijdens de PAVO-cup in Ermelo
  - v. Blue Hors Zackerey x Glock's Voice x Jetset D x Ulft x Sultan, uit onze elite, sport merrie Florence-Warina. Uit een zus van Florence komt de in Mecklenburg ggk hengst Lamborghini (High Five US). Dit is de stam van oa de ggk Imposantos, Tolando, Landeur en springkanon Explosion W.
 • 17 08 2020 - Tessa S (v Houston) nu ook prestatie!

  Tessa S (v Houston) nu ook prestatie!


  Onze fokmerrie Tessa S (v Houston x Purioso x Wolfgang) heeft door de goede sportprestaties van haar nakomelingen het prestatie-predikaat behaald. Nadat ze eerder ook al het preferent-predikaat heeft behaald is dit een mooie bekroning op haar goede fokkerijresultaten. Tessa S komt uit de Lady Reveil-stam en heeft 3 neven op Grand Prix-niveau in zowel dressuur als springen. Wij zijn supertrots op Tessa en haar nafok.
 • 21 05 2020 - Hengstveulen Kyando uit nicht Imposantos geboren!

  Hengstveulen Kyando uit nicht Imposantos geboren!


  Private Dancer UDP is een hengstveulen van de jonge dressuurhengst Kyando (Olympische dressuurhengst Arlando x GP-hengst Uphill). Moeder is onze Warina (Jetset D x Ulft x Sultan), zij is kleindochter van de bekende Barina en nicht van PAVO-cup winnaar en ggk hengst Imposantos.
  De halfzus van Private Dancer UDP is moeder van de in Mecklenburg ggk hengst Lamborghini (v. High Five US).
 • 26 04 2020 - Merrieveulen Zackerey x Glock's Voice uit Imposantos' moederlijn geboren!

  Merrieveulen Zackerey x Glock's Voice uit Imposantos' moederlijn geboren!


  Onze Florence-Warina (elite, sport v Glock's Voice) is bevallen van een zeer charmant zwartbruin merrieveulen: Pamela-Warina UDP (v. Blue Hors Zackerey). Hiermee zijn de twee vooraanstaande internationale merrielijnen van Barina (ggk Imposantos) en Wereldkampioene (5&6&7 jarigen) en GP-paard Fiontini samengebracht met internationale GP-hengst Blue Hors Zack (4e Wereldbekerfinale Goteborg 2019). Vader Blue Hors Zackerey was kampioen van Oldenburg en reservekampioen bij de 4-jarigen in Denemarken.
  Uit een zus van haar moeder komt de in Mecklenburg goedgekeurde hengst Lamborghini (v High Five US). Merrielijn gaat terug naar Barina van dhr W. Wijnen, die uit deze lijn ook de gkk hengsten Imposantos, Tolando en Landeur fokte. Tevens fokte hij uit deze stam springkanon Explosion W (2x Global Champions Tour winnaar) en de voor Zangersheide ggk Liamant W.
 • 02 08 2019 - Kassandra-Tessa UDP naar halve finale PAVO-cup

  Kassandra-Tessa UDP naar halve finale PAVO-cup


  Bij de PAVO-cup selectie in de Mortel (Noord Brabant) heeft onze Kassandra-Tessa UDP zich met Jose van Haaren gekwalificeerd voor de halve finale in Ermelo. Kassandra-Tessa UDP is een afstammeling van Everdale uit onze goed fokkende elite, preferente merrie Tessa (v. Houston).
 • 13 07 2019 - 2 kleindochters Warina 'Beste merrieveulen' in hun regio

  2 kleindochters Warina 'Beste merrieveulen' in hun regio


  Twee kleindochters van onze Warina zijn de afgelopen weken uitgeroepen tot beste merrieveulen en reservekampioen overall bij de dressuurveulens in hun regio.
  In regio Limburg was dat de door ons gefokte Olga-Warina UDP (v. Dream Boy x Voice x Jetset D). De jury had lovende woorden voor haar souplesse, sterke achterbeengebruik en afdruk.
  In regio Zeeland was dat de door fam. de Feijter gefokte Olgarina (v. Painted Black x Olivi x Jetset D). Zij is ook geselecteerd voor de NVK en wordt verkocht via de EDS-veiling. Proficiat fam. de Feijter! Haar halfbroer is Lamborghini (v. High Five US), die is goedgekeurd in Mecklenburg en aangewezen bij het KWPN.
 • 11 06 2019 - Hengstveulen Feel Good x Houston geboren!

  Hengstveulen Feel Good x Houston geboren!


  Onze elite, preferente Tessa is bevallen van een prachtig bruin hengstveulen van Feel Good. Hij heet 'One moment in time UDP' naar de song van Whitney Houston.
  Moeder heeft een hele goede nafok en heeft 3 neven die GrandPrix dressuur of springen hebben gelopen.
  Veulen is vrij van veelgebruikte hengsten als Jazz/Krack/Flemmingh/Ferro/Donnerhall/Sandro Hit/Florestan/Weltmeyer en daardoor zeer interessant in het kader van de bloedspreiding.
 • 29 04 2019 - Olivia-Warina UDP (v. In Style) geboren!

  Olivia-Warina UDP (v. In Style) geboren!


  Zondagochtend vroeg, om 3uur, werd bij ons het het chique, grote merrieveulen Olivia-Warina UDP geboren. Vader In Style, die 2e was in de hengstencompetitie klasse M, gecombineerd met de moederlijn van de nr 1 Imposantos.
  Haar moeder Warina is oma van de in Mecklenburg goedgekeurde en bij het KWPN aangewezen Lamborghini (v. High Five US x Olivi).
 • 22 03 2019 - Uit tante ggk Lamborghini (High Five): Dream Boy x Voice merrieveulen

  Uit tante ggk Lamborghini (High Five): Dream Boy x Voice merrieveulen


  Woensdag is bij ons het merrieveulen Olga-Warina UDP geboren. Toppers van Indoor Brabant tekenen voor het vader- en moedersvader-schap, respectievelijk Glock's Dream Boy en Glock's Voice. Moeder is elite, sport, IBOP-drs van Voice.
  De in Mecklenburg goedgekeurde en bij het KWPN aangewezen Lamborghini (High Five US) komt uit de zus van de moeder. Moederlijn van goedgekeurde hengsten Imposantos, Tolando en Landeur.
 • 12 01 2019 - Nu 3 elite-merries op stal

  Nu 3 elite-merries op stal


  Nadat vandaag Kassandra-Tessa UDP (Everdale x Houston) elite is geworden, hebben we nu 3 elite-merries op stal. Naast Kassandra-Tessa UDP (elite, IBOP-drs) zijn dat haar moeder Tessa S (elite, preferent v. Houston) en Florence-Warina (elite, sport-drs, IBOP-drs v. Voice).
Nieuwsarchief

Missie

Stal Ut dansende paerd is een kleine fokkerij waar dressuurveulens worden gefokt. Ons doel is om mooie en gezonde dressuurveulens te fokken uit bewezen of unieke KWPN-merrielijnen. Aanleg voor (hogere) dressuur is verankerd in onze merrielijnen. De hengstenkeuze wordt zorgvuldig bepaald op basis van degelijk onderzoek naar de optimale combinatie van hengsten- en merrielijnen.
Jaarlijks worden uit onze fokkerij enkele veelbelovende veulens te koop aangeboden. Lees meer
zoek een paard van Ut dansende Paerd
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek