Contact

DBFS Member
Naam:
Waaij Stud
Adres:
Geerenweg 2
PC / Woonplaats:
3755 NM Eemnes
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 13 08 2015 - Davidson en James Billington winnaar Isah Cup zevenjarigen

  Davidson en James Billington winnaar Isah Cup zevenjarigen


  Op overtuigende wijze won de door Waaij Stud gefokte Davidson (Harley VDL x Chin Chin) onder James Billington de Isah Cup voor zevenjarige springpaarden op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo.

  Met reusachtige sprongen, een hoge mate van voorzichtigheid en fit tot het einde was Davidson het enige paard dat het gehele kampioenschap geen balk naar beneden heeft gesprongen. De Harley-zoon won met maar liefst 13 punten verschil met de nummer twee! Een fantastische prestatie van zowel paard als ruiter. De feliciaties gaan uit naar eigenaar VDL Stud en ruiter James Billington!
 • 04 06 2015 - Sonola ster verklaard op thuiskeuring

  Sonola ster verklaard op thuiskeuring


  De Mr. Blue-dochter Sonola is bij de KWPN-thuiskeuring ster verklaard. Deze inmiddels 16-jarige merrie heeft succesvol op 1,45 m-niveau gesprongen en is een dochter van onze keur preferente prestatie merrie Minola (Quick Star x Nimmerdor).

  Sonola is onlangs teruggekocht door Waaij Stud voor de fokkerij en is voor dit jaar drachtig van de BWP-kampioenshengst Latour (Darco x Malito de Rêves).

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 31 05 2015 - Cassina's nicht Caretina de Joter fenomenaal in Aken

  Cassina's nicht Caretina de Joter fenomenaal in Aken


  Caretina de Joter heeft onder Pius Schwizer bewezen tot de allerbeste paarden ter wereld te horen. De tienjarige Caretino-dochter sprong in de prestigieuze, loodzware Rolex Grand Prix van Aken naar de elfde plek, met slechts één licht foutje in de eerste omloop.

  Caretina de Joter is gefokt uit de halfzus van onze fokmerrie Cassina (Cassini I x Ahorn Z), die voor 2016 drachtig is van Douglas.

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 24 05 2015 - T-Jourwies' neef goedgekeurd bij KWPN

  T-Jourwies' neef goedgekeurd bij KWPN


  Hampton VDL (Baltic VDL x Corland) - een neef van onze fokmerrie T-Jourwies - is met 82 punten goedgekeurd bij het KWPN. Hampton VDL is een kleinzoon van de merrie Nourwies (v. Indoctro), de zus van T-Jourwies (Indorado x Wellington).

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 18 05 2015 - Kleinzoon Orient Express geboren op Waaij Stud

  Kleinzoon Orient Express geboren op Waaij Stud


  Via de jonge hengst Global Express is er op Waaij Stud een kleinzoon van fenomeen Orient Express geboren. Deze Kobalt Express WS, gefokt uit Zinola (Indoctro x Quick Star), voert daarmee tweemaal het bloed van de topvererver Quick Star. Vader Global Express lijkt een bijzonder getalenteerd springpaard en deze pas geboren Kobalt Express WS maakt een wakkere, frisse indruk. Daarbij vertoont hij veel bloed, mede dankzij de inbreng van de topvolbloed Laudanum xx. Wij zijn erg blij met de geboorte van deze Kobalt Express WS!

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 08 05 2015 - Weer Vigo d'Arsouilles-hengstveulen op Waaij Stud

  Weer Vigo d'Arsouilles-hengstveulen op Waaij Stud


  Op Waaij Stud zijn we vanochtend verblijd met de komst van Kurt WS! Een hengstveulen van Vigo d'Arsouilles uit de vijfjarige merrie Florence (Indoctro x Chalan x Lord). Het veulen is zwart/grijs en maakt een vlugge, wakkere indruk. Kurt WS is sterk gebouwd en goed aan de maat en vertoont daarbij veel bloed.

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 17 04 2015 - Vigo d'Arsouilles x Quick Star geboren: Kentucky Star WS

  Vigo d'Arsouilles x Quick Star geboren: Kentucky Star WS


  De merrie Minola (Quick Star x Nimmerdor) heeft vannacht het derde hengstveulen van 2015 gebracht op Waaij Stud. Kentucky Star WS, een zoon van wereldkampioen Vigo d'Arsouilles, die zijn wereldtitel in Kentucky 2010 verwierf. Kentucky Star WS maakt een heldere, wakkere indruk, vertoont veel bloed en is hoogbenig. De verwachtingen zijn hooggespannen!

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 12 04 2015 - Carrera VDL-hengstveulen voor Blue Girl

  Carrera VDL-hengstveulen voor Blue Girl


  Het tweede hengstveulen van 2015 op Waaij Stud! Knight Blue WS, een Carrera VDL uit Blue Girl (Indoctro x Mr. Blue). Daarmee is Knight Blue WS een halfbroer van de hengst Higgins, die momenteel in Ermelo staat voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Knight Blue WS maakt een goede indruk!

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 06 04 2015 - Knap merrieveulen van Modesto geboren

  Knap merrieveulen van Modesto geboren


  Vannacht zijn we verblijd met een knap merrieveulen van Modesto uit de stermerrie T-Jourwies (Indorado x Wellington). Deze Kaywies WS is een bloedgemaakt schimmelveulen dat nu al sterk op zijn benen staat en veel uitstraling heeft. Alweer het derde veulen van het seizoen, nog vijf te gaan!

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
 • 05 04 2015 - Merrieveulen van Douglas geboren op Waaij Stud

  Merrieveulen van Douglas geboren op Waaij Stud


  Een sterk merrieveulen van Douglas is op Paasochtend geboren op Waaij Stud. Deze Kerdita WS is gefokt uit de voorlopig keurmerrie Zerdita (Chin Chin x Indoctro). Een interessant merrieveulen dat goed in elkaar steekt!

  www.waaijstud.com
  info@waaijstud.com
  www.facebook.com/WaaijStud
Nieuwsarchief

Missie

Waaij Stud is een veelzijdig paardenbedrijf gelegen in de Utrechtse plaats Eemnes. Jaarlijks worden er zo'n tien tot vijftien veulens geboren op Waaij Stud, waarvan een deel wordt verkocht en een deel wordt opgefokt. De aangehouden veulens worden als jong paard streng geselecteerd en een deel van hen wordt opgeleid als sportpaard op Waaij Stud.

Ons fokdoel is een aansprekend en correct paard met extra springkwaliteiten en een zeer goede instelling. De keur preferente prestatie merrie Minola (Quick Star x Nimmerdor) staat aan de basis van het overgrote deel van onze fokkerij. Deze zeer aansprekende en royaal ontwikkelde merrie bracht al een aantal uitstekende springpaarden die op internationaal niveau acteren. Lees meer
zoek een paard van Waaij Stud
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek