Contact

Naam:
Eickenrode (fam. Joh. van der Waaij)
Adres:
Garderbroekerweg 90
PC / Woonplaats:
3774 JG Kootwijkerbroek
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 09 02 2018 - HV Untouched x Indoctro x Ahorn op Eickenrode

  HV Untouched x Indoctro x Ahorn op Eickenrode


  Op 6 februari is een veulen van Untouched uit Jena (Indoctro x Ahorn) geboren. We zijn erg blij met dit bloedgemaakte hengstveulen.

  www.eickenrode.nl
 • 06 10 2017 - Eickenrode verwacht 5 veulens in 2018

  Eickenrode verwacht 5 veulens in 2018


  De laatste controle heeft plaatsgevonden en we zijn blij te kunnen vermelden in 2018 vijf veulens te verwachten. Dit betreft de volgende combinaties.

  - Untouched x Indoctro x Ahorn
  - Kannan x Heartbreaker x Acord II
  - Etoulon VDL x Indoctro x Corrado I
  - Baltic VDL x Indorado x Indoctro
  - Falaise de Muze x Vingino x Vancouver

  www.eickenrode.nl
 • 13 09 2017 - Imnotafraid Fortuna kampioen 4-jarigen in Ierland

  Imnotafraid Fortuna kampioen 4-jarigen in Ierland


  Imnotafraid Fortuna is de oudste nakomeling van Debutante Fortuna ster D-OC (v.Vingino). Deze moederlijn brengt meer en meer (inter)nationale springpaarden en deze hengst lijkt alle kwaliteiten te bezitten om in diens voetsporen te treden. Imnotafraid Fortuna werd gereden door Jennifer Kuehnle en het duo sleepte samen de titel van de vierjarige Irish Breeders Classic in de wacht op het Barnadown Showjumping concours afgelopen zondag. De hengst sprong alle drie dagen foutloos en op zondag werd hij door de jury Greg Broderick en Marion Hughes tot kampioen verkozen.

  Voor een foto en video, bezoek www.eickenrode.nl
 • 01 09 2017 - Magnifico Eickenrode in Veulenveiling Midden-Nederland

  Magnifico Eickenrode in Veulenveiling Midden-Nederland


  Woensdag 6 September aanstaande wordt onze Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL) geveild op Veulenveiling Midden-Nederland in Lunteren.


  Veilingtekst:
  Magnifico Eickenrode imponeerde met zijn lossigheid op de veulenkeuring van Terschuur en werd gekroond tot kampioen en geselecteerd voor de NVK. Zijn NMK-moeder Boracific was op de stamboekkeuring al een topscoorder met 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen, waaronder 90 voor haar reflexen, hiermee werd ze gekroond tot reservekampioen van Friesland. Vervolgens heeft ze haar kwaliteiten op 1.30m-niveau getoond in de sport. Inmiddels opereren haar eerste nakomelingen succesvol internationaal in de jonge paarden competities, waaronder de volle broer van Magnifico, Eickenrode's Gladius met Henri Stegeman in het 1.30m. Deze bloedlijn vol sport en fokkerij kwaliteiten voert terug op de legendarische Ladykiller xx-merrie Shoraya. Zij bracht onder meer de Grand Prix-hengst N.Aldato (v.Nimmerdor) van Emile Hendrix en is grootmoeder van toppaarden als de Olympische hengst Bubalu VDL (v.Baloubet du Rouet), Pessoa VDL (v.Animo) en Edminton VDL (v.Emilion). Stempelhengst Harley VDL heeft zich ruimschoots bewezen als leverancier van topspringpaarden en verdiende zo het keur predikaat.

  Video: https://youtu.be/HFiQq47vnE4

  Meer info op www.veulen-veiling.nl
  LiveStream via de website, telefonisch bieden mogelijk.
  Presentatie: 15.00 uur
  Aanvang veiling: 18.30 uur
 • 28 07 2017 - Magnifico Eickenrode Kampioen, Matura Eickenrode 3e

  Magnifico Eickenrode Kampioen, Matura Eickenrode 3e


  Magnifico Eickenrode is kampioen geworden van de springveulens op de Fokdag Veluwe & Vallei in Terschuur. De jury was zeer te spreken over de jonge Harley VDL en heeft geen twijfel dat hij op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo de toets der kritiek kan doorstaan: "Een goed ontwikkeld en rassig veulen met een zeer goed fundament, een mooie voorhand en een makkelijke manier van draven en galopperen. In zijn bewegingen toont hij veel souplesse en in de galop laat hij zien makkelijk te kunnen changeren."

  Magnifico Eickenrode is een nakomeling van de keurhengst Harley VDL uit de elite prok sport-spr merrie Boracific VDL (v.Indorado) die zelf als 3-jarige reservekampioen werd van Friesland en later haar springcapaciteiten liet zien op 1.30m niveau. Magnifico Eickenrode is geselecteerd voor Veulenveiling Midden-Nederland, the Dutch Top Foals Auction op 6 September 2017 in Lunteren.

  Matura Eickenrode (v.Glenfiddich VDL uit Debutante Fortuna ster D-OC v.Vingino) mocht zich als derde opstellen in de kampioenskeuring in Terschuur. "Een aansprekend, langgelijnd en goed ontwikkeld veulen met een sterk fundament. In haar bewegingen toont ze veel potentie en macht." Dit leverde haar eveneens een ticket op voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo.

  Magnificentia Eickenrode (v.Apardi) behaalde in de ochtend eveneens een 1e premie, een prachtig resultaat voor alle veulens.

  www.eickenrode.nl
 • 03 07 2017 - Hesperus Eickenrode 3e int. 5-jarigen in Oosterrijk

  Hesperus Eickenrode 3e int. 5-jarigen in Oosterrijk


  De door ons gefokte Hesperus Eickenrode (v.Zirocco Blue uit Boracific elite prok sport-spr v.Indorado) is internationaal actief met de Slowaakse ruiter Juraj Hanulay. Het duo behaalde afgelopen weekend een fraaie 3e plaats in de 1.20m internationale 5-jarigen CSIYH1* competitie in Wiener Neustadt, Oostenrijk. De Oostenrijkse paardensport media berichtte na Hanulay's winst in het 1.40m met een andere Zirocco Blue nakomeling het volgende: "Met Hesperus Eickenrode heeft Juraj Hanulay de volgende veelbelovende zoon van Zirocco Blue VDL op stal."

  Halfbroer Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL) wordt 6 september geveild in Lunteren op Veulenveiling Midden-Nederland.

  www.eickenrode.nl
 • 20 06 2017 - Eickenrode's Gladius wint Z/ZZ-springen Kootwijk

  Eickenrode's Gladius wint Z/ZZ-springen Kootwijk


  Eickenrode's Gladius won afgelopen zaterdag het Z/ZZ springen in Kootwijk met Henri Stegeman. De 6-jarige ruin is een nakomeling van Harley VDL en werd door ons gefokt uit de NMK-merrie Boracific VDL elite sport-spr v.Indorado.

  https://www.youtube.com/watch?v=85Tm9-DOggE

  www.eickenrode.nl
 • 15 05 2017 - MV Apardi VDL op Eickenrode

  MV Apardi VDL op Eickenrode


  Maandagochtend 24 april is er een merrieveulen van Apardi VDL geboren uit onze Indoctro-merrie Eline H. Het merrieveulen is een groot, sterk bruin veulen met enkel een kolletje als aftekening. Het veulen heeft de naam Magnificentia Eickenrode, wat adel, hoogheid en pracht en praal betekent.

  www.eickenrode.nl
 • 04 05 2017 - HV Harley VDL x Indorado geboren op Eickenrode

  HV Harley VDL x Indorado geboren op Eickenrode


  Zondag 9 april is er uit onze elite sport merrie Boracific VDL (v.Indorado) een hengstveulen van Harley VDL geboren. Een bloederig, groot vos veulen die de naam Magnifico Eickenrode heeft ontvangen.

  www.eickenrode.nl
 • 19 04 2017 - Debutante Fortuna nu ook D-OC

  Debutante Fortuna nu ook D-OC


  De Vingino-merrie Debutante Fortuna behaalde met 85 punten voor het vrijspringen al gemakkelijk het ster-predikaat, nu mag ze daar het D-OC predikaat aan toevoegen. Met 102 (43%) voldoet ze ruimschoots aan de genoomeisen van het KWPN.


  www.eickenrode.nl
Nieuwsarchief

Missie

Wij proberen met behulp van kwaliteitsvolle merries uit sterke moederlijnen, qua sportprestaties en exterieur en door gebruik te maken van de juiste hengsten, een bovengemiddeld springpaard te fokken. Hierbij vinden wij naast de potentie voor de hogere springsport ook het behoud van een goed exterieur, een goed karakter en de rijdbaarheid zeer belangrijk. Het fokken en opfokken van veulens is een hobby waar wij als familie veel plezier aan beleven .
Ieder jaar verkopen wij veulens met interessante bloedlijnen en fokken daarnaast soms enkele veulens op om later als toekomstig sportpaard te verkopen.

Wij wonen in de Gelderse Vallei in Kootwijkerbroek gelegen tussen Amersfoort en Apeldoorn nabij Voorthuizen en Barneveld op een kwartier rijden van het KWPN en KNHS centrum te Ermelo.

Wij zijn ook actief op facebook:
http://www.facebook.com/pages/Eickenrode
en via onze website www.eickenrode.nl Lees meer
zoek een paard van Eickenrode (fam. Joh. van der Waaij)
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek