Contact

Naam:
Eickenrode (fam. Joh. van der Waaij)
Adres:
Garderbroekerweg 90
PC / Woonplaats:
3774 JG Kootwijkerbroek
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 01 08 2018 - Nobilita Eickenrode (Kannan x Heartbreaker) naar NVK

  Nobilita Eickenrode (Kannan x Heartbreaker) naar NVK


  Nobilita Eickenrode (v.Kannan uit Heartbeat Z v.Heartbreaker) deed goede zaken op de Fokdag in Terschuur. Ze plaatste zich bij de top 2 van de merrieveulens in de ochtend en mocht in de kampioenskeuring een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo in ontvangst nemen!

  Voor Novacific Eickenrode (v.Baltic VDL uit Boracific VDL elite sport-spr v.Indorado) en Novacula Eickenrode (v.Falaise de Muze uit Debutante Fortuna ster d-oc v.Vingino) was er ook een eerste premie. De nog jonge Novacula Eickenrode werd als derde geplaatst van de merrieveulen.

  www.eickenrode.nl
 • 20 06 2018 - MV Falaise de Muze x Vingino geboren op Eickenrode

  MV Falaise de Muze x Vingino geboren op Eickenrode


  Debutante Fortuna (v.Vingino) heeft dinsdag 5 juni een bloedgemaakt merrieveulen van Falaise de Muze gebracht. Het veulentje heeft de naam Novacula Eickenrode ontvangen, Latijn voor klein scherp mes. Dit is het laatste veulentje van het jaar.

  Voor meer informatie, zie www.eickenrode.nl
 • 16 05 2018 - Mv Baltic VDL x Indorado op Eickenrode

  Mv Baltic VDL x Indorado op Eickenrode


  Onze merrie Boracific VDL (Indorado x Indoctro x Ladykiller xx) heeft een prachtig merrieveulen ter wereld gezet. Het veulen is een nakomeling van Baltic VDL en heeft de naam Novacific Eickenrode gekregen, Nova is Latijn voor nieuw en met dit merrieveulen hopen wij in de toekomst deze merrielijn voort te zetten. Novacific is een bloederig vosveulen met mooie aftekeningen.

  www.eickenrode.nl
 • 16 04 2018 - MV Etoulon VDL x Indoctro x Corrado I op Eickenrode

  MV Etoulon VDL x Indoctro x Corrado I op Eickenrode


  6 april is een merrieveulen van Etoulon VDL x Indoctro x Corrado I geboren. Het is een mooi, rassig vosveulen en heeft een de naam Nausikaa Eickenrode ontvangen, vernoemd naar de beeldschone koningsdochter Nausikaa, een belangrijk figuur in de Oud-Griekse epos Odyssee.

  www.eickenrode.nl
 • 25 03 2018 - MV Kannan x Heartbreaker op Eickenrode

  MV Kannan x Heartbreaker op Eickenrode


  Uit onze Heartbeat Z (Heartbreaker x Acord II) is een veulen van Kannan geboren. Een mooi, groot en levendige vosmerrie.

  Ze heeft de naam Nobilita Eickenrode gekregen, dit is de imperatief van het werkwoord nobilitare dat beroemd maken, verbeteren of veredelen betekent. Het vindt zijn grondslag in Nobilitas, een politieke klasse in de Romeinse republiek en een eretitel voor families wier voorvaderen hoge functies hadden bekleed. Een passende naam gezien de bekende vader en grootvader van dit veulen.

  www.eickenrode.nl
 • 09 02 2018 - HV Untouched x Indoctro x Ahorn op Eickenrode

  HV Untouched x Indoctro x Ahorn op Eickenrode


  Op 6 februari is een veulen van Untouched uit Jena (Indoctro x Ahorn) geboren. We zijn erg blij met dit bloedgemaakte hengstveulen.

  www.eickenrode.nl
 • 06 10 2017 - Eickenrode verwacht 5 veulens in 2018

  Eickenrode verwacht 5 veulens in 2018


  De laatste controle heeft plaatsgevonden en we zijn blij te kunnen vermelden in 2018 vijf veulens te verwachten. Dit betreft de volgende combinaties.

  - Untouched x Indoctro x Ahorn
  - Kannan x Heartbreaker x Acord II
  - Etoulon VDL x Indoctro x Corrado I
  - Baltic VDL x Indorado x Indoctro
  - Falaise de Muze x Vingino x Vancouver

  www.eickenrode.nl
 • 13 09 2017 - Imnotafraid Fortuna kampioen 4-jarigen in Ierland

  Imnotafraid Fortuna kampioen 4-jarigen in Ierland


  Imnotafraid Fortuna is de oudste nakomeling van Debutante Fortuna ster D-OC (v.Vingino). Deze moederlijn brengt meer en meer (inter)nationale springpaarden en deze hengst lijkt alle kwaliteiten te bezitten om in diens voetsporen te treden. Imnotafraid Fortuna werd gereden door Jennifer Kuehnle en het duo sleepte samen de titel van de vierjarige Irish Breeders Classic in de wacht op het Barnadown Showjumping concours afgelopen zondag. De hengst sprong alle drie dagen foutloos en op zondag werd hij door de jury Greg Broderick en Marion Hughes tot kampioen verkozen.

  Voor een foto en video, bezoek www.eickenrode.nl
 • 01 09 2017 - Magnifico Eickenrode in Veulenveiling Midden-Nederland

  Magnifico Eickenrode in Veulenveiling Midden-Nederland


  Woensdag 6 September aanstaande wordt onze Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL) geveild op Veulenveiling Midden-Nederland in Lunteren.


  Veilingtekst:
  Magnifico Eickenrode imponeerde met zijn lossigheid op de veulenkeuring van Terschuur en werd gekroond tot kampioen en geselecteerd voor de NVK. Zijn NMK-moeder Boracific was op de stamboekkeuring al een topscoorder met 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen, waaronder 90 voor haar reflexen, hiermee werd ze gekroond tot reservekampioen van Friesland. Vervolgens heeft ze haar kwaliteiten op 1.30m-niveau getoond in de sport. Inmiddels opereren haar eerste nakomelingen succesvol internationaal in de jonge paarden competities, waaronder de volle broer van Magnifico, Eickenrode's Gladius met Henri Stegeman in het 1.30m. Deze bloedlijn vol sport en fokkerij kwaliteiten voert terug op de legendarische Ladykiller xx-merrie Shoraya. Zij bracht onder meer de Grand Prix-hengst N.Aldato (v.Nimmerdor) van Emile Hendrix en is grootmoeder van toppaarden als de Olympische hengst Bubalu VDL (v.Baloubet du Rouet), Pessoa VDL (v.Animo) en Edminton VDL (v.Emilion). Stempelhengst Harley VDL heeft zich ruimschoots bewezen als leverancier van topspringpaarden en verdiende zo het keur predikaat.

  Video: https://youtu.be/HFiQq47vnE4

  Meer info op www.veulen-veiling.nl
  LiveStream via de website, telefonisch bieden mogelijk.
  Presentatie: 15.00 uur
  Aanvang veiling: 18.30 uur
 • 28 07 2017 - Magnifico Eickenrode Kampioen, Matura Eickenrode 3e

  Magnifico Eickenrode Kampioen, Matura Eickenrode 3e


  Magnifico Eickenrode is kampioen geworden van de springveulens op de Fokdag Veluwe & Vallei in Terschuur. De jury was zeer te spreken over de jonge Harley VDL en heeft geen twijfel dat hij op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo de toets der kritiek kan doorstaan: "Een goed ontwikkeld en rassig veulen met een zeer goed fundament, een mooie voorhand en een makkelijke manier van draven en galopperen. In zijn bewegingen toont hij veel souplesse en in de galop laat hij zien makkelijk te kunnen changeren."

  Magnifico Eickenrode is een nakomeling van de keurhengst Harley VDL uit de elite prok sport-spr merrie Boracific VDL (v.Indorado) die zelf als 3-jarige reservekampioen werd van Friesland en later haar springcapaciteiten liet zien op 1.30m niveau. Magnifico Eickenrode is geselecteerd voor Veulenveiling Midden-Nederland, the Dutch Top Foals Auction op 6 September 2017 in Lunteren.

  Matura Eickenrode (v.Glenfiddich VDL uit Debutante Fortuna ster D-OC v.Vingino) mocht zich als derde opstellen in de kampioenskeuring in Terschuur. "Een aansprekend, langgelijnd en goed ontwikkeld veulen met een sterk fundament. In haar bewegingen toont ze veel potentie en macht." Dit leverde haar eveneens een ticket op voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo.

  Magnificentia Eickenrode (v.Apardi) behaalde in de ochtend eveneens een 1e premie, een prachtig resultaat voor alle veulens.

  www.eickenrode.nl
Nieuwsarchief

Missie

Wij proberen met behulp van kwaliteitsvolle merries uit sterke moederlijnen, qua sportprestaties en exterieur en door gebruik te maken van de juiste hengsten, een bovengemiddeld springpaard te fokken. Hierbij vinden wij naast de potentie voor de hogere springsport ook het behoud van een goed exterieur, een goed karakter en de rijdbaarheid zeer belangrijk. Het fokken en opfokken van veulens is een hobby waar wij als familie veel plezier aan beleven .
Ieder jaar verkopen wij veulens met interessante bloedlijnen en fokken daarnaast soms enkele veulens op om later als toekomstig sportpaard te verkopen.

Wij wonen in de Gelderse Vallei in Kootwijkerbroek gelegen tussen Amersfoort en Apeldoorn nabij Voorthuizen en Barneveld op een kwartier rijden van het KWPN en KNHS centrum te Ermelo.

Wij zijn ook actief op facebook:
http://www.facebook.com/pages/Eickenrode
en via onze website www.eickenrode.nl Lees meer
zoek een paard van Eickenrode (fam. Joh. van der Waaij)
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek