Contact

Naam:
Eickenrode (fam. Joh. van der Waaij)
Adres:
Garderbroekerweg 90
PC / Woonplaats:
3774 JG Kootwijkerbroek
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 11 02 2021 - Mv Zirocco Blue uit stam Larthago op Eickenrode

  Mv Zirocco Blue uit stam Larthago op Eickenrode


  We hebben ons eerste veulentje van 2021 mogen verwelkomen! Een merrieveulen van Zirocco Blue VDL uit onze merrie Annastasia (Silverstone x Chellano Z x Larthago v.Carthago). Dit is de directe moederlijn van veel toppaarden, onder andere Harley VDL en Casago.

  www.eickenrode.nl
  Video's en foto's zijn te vinden op onze social media @eickenrode
 • 08 11 2020 - Verwachte Eickenrode veulens voor 2021

  Verwachte Eickenrode veulens voor 2021


  In 2021 hopen wij de volgende veulens te verwelkomen:

  maand hengst merrie
  jan Zirocco Blue VDL Annastasia (Silverstone x Chellano Z x Larthago v.Carthago)
  jan Chopano VA Jena Eickenrode (Indoctro x Ahorn x Caracas)
  feb Comme Il Faut Boracific VDL (Indorado x Indoctro x Shoraya v.Ladykiller xx)
  feb Zirocco Blue VDL Heartbeat Z (Heartbreaker x Acord II x Thia v.Calando I)
  maart Chaqui Z Briolita (Padinus x Libero H x Polita v.Voltaire)
  april Aganix du Seigneur Z Florance (Carambole x Jesprit v.Burggraaf x Le Mexico)
  april Grandorado TN Kalorata Eickenrode (Cardento x Heartbreaker x Acord II)
  april Eldorado vd Zeshoek Debutante Fortuna (Vingino x Vancouver x Corland)
  mei Kaygo Isabel W (Apache x Houston x Naturel)
  juni Zirocco Blue VDL (ET) Eline H (Indoctro x Corrado I x Othello)

  Meer informatie over de moederlijnen is te vinden op: www.eickenrode.nl
 • 21 09 2019 - Knegt's Icelos Eickenrode in finale WK Lanaken

  Knegt's Icelos Eickenrode in finale WK Lanaken


  De zesjarige Knegt's Icelos Eickenrode heeft zich weten te kwalificeren voor de finale van het World Breeding Championships for Young Horses in Lanaken. Na een foutloze ronde op dag één, kwam Icelos vrijdag ook niet in de buurt van het hout. Met Rob Heijligers behaalde hij de respectabele 12de plaats. Dit verzekerde de combinatie van een ticket naar de finale op zondag.

  Icelos Eickenrode is een nakomeling van Dakar VDL en de eerste van onze merrie Eline H (Indoctro x Corrado I). We verkochten hem als veulen aan familie van Eerd van Stal Knegt

  www.eickenrode.nl
 • 28 08 2019 - Octavus Eickenrode naar Veulenveiling Midden-Nederland

  Octavus Eickenrode naar Veulenveiling Midden-Nederland


  Op woensdag 4 september wordt Octavus Eickenrode (hengstveulen, Harley VDL uit Boracific VDL elite PROK sport-spr prest v.Indorado) geveild op Veulenveiling Midden-Nederland in Lunteren.

  De veiling is ook live te volgen via ClipMyHorse, meer info via www.topveulens.nl

  Veilingtekst:
  Holsteiner stam 474a. Als we er als springliefhebbers eentje moeten kennen is het eigenlijk die wel. Want het is de stam waar naast vele internationale springpaarden onder meer Verdi NOP, Vingino en Bubalu VDL uit voortkomen. Of moeten we Octavus Eickenrode daar ook alvast aan toevoegen. Aan de genetische waarde gaat het in ieder geval niet liggen. Zo werd moeder Boracific VDL reservekampioen van Friesland met 80 punten voor exterieur en 85 voor springen, en liet ze de 90 punten voor reflexen ook blijken op 1m30 niveau. Haar eerste nakomelingen verschijnen op jonge leeftijd al in de internationale competities, Hesperus Eickenrode op 1m40 en nog twee zonen op 1m35 hoogte. Ze is tevens de halfzus van de op 1m50 niveau geklasseerde Ferrari VDL. En ze mag zich de tante noemen van Fremont VDL die eveneens in het 1m50 aan de start verschijnt. Haar welbekende grootmoeder Shoraya bracht onder meer de Grand Prix hengst N-Aldato en de 1m50 merrie Dahlia en staat daarbij aan de basis van talloze top springpaarden. Hier gepaard met het Heartbreaker-bloed van Harley, maakt Octavus een veulen om in de gaten te houden.
 • 18 08 2019 - Knegt's Icelos Eickenrode naar Lanaken

  Knegt's Icelos Eickenrode naar Lanaken  Onder Rob Heijligers wist Knegt’s Icelos Eickenrode zich afgelopen week te plaatsen voor het Longines FEI/WBFSH World Breeding Jumping Championships for Young Horses in Lanaken. De Dakar VDL-zoon liet zich zeer goed zien deze KWPN Kampioenschappen. Twee foutloze dagen bracht de combinatie in de finale, waar ze het opnieuw tot de barrage schopte. Een klein foutje weerhield hen van een hogere klassering, maar met de 7de positie en dus ruimschoots een ticket naar Lanaken is het een eindresultaat om zeer trots op te zijn.

  We hebben Icelos gefokt uit Eline H (Indoctro x Corrado I) en als veulen verkocht via Veulenveiling Midden-Nederland aan familie Van Eerd van Stal Knegt. Woensdag 4 september wordt er weer een veulen geveild: Octavus Eickenrode (Harley VDL uit Boracific VDL elite sport-spr pref prest v.Indorado). Zijn halfbroer Icarius Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL) stond ook in de finale, maar mist op een haar na een ticket naar Lanaken.

  www.eickenrode.nl
 • 09 08 2019 - HV Jardonnay VDL x Silverstone op Eickenrode

  HV Jardonnay VDL x Silverstone op Eickenrode


  25 juli is het laatste veulen van 2019 geboren, nakomeling van Jardonnay VDL uit onze merrie Annastasia (Silverstone x Chellano Z x Carthago). Dit donkerbruine hengstveulen heeft de naam Optivus Eickenrode ontvangen. Latijn voor gewenst, gekozen.

  www.eickenrode.nl
 • 10 07 2019 - HV Kannan x Heartbreaker geboren

  HV Kannan x Heartbreaker geboren


  26 mei is er een hengstveulen geboren van Kannan uit onze Heartbreaker-merrie Heartbeat Z. Het grootramige vosveulen met veel wit heeft de naam Orientis Eickenrode gekregen. Orientis is Latijn voor zonsopgang, verwijzend naar het tijdstip waarop dit veulen is geboren.

  www.eickenrode.nl
 • 05 06 2019 - HV Harley VDL x Indorado op Eickenrode

  HV Harley VDL x Indorado op Eickenrode


  Onze merrie Boracific VDL elite prok sport-spr prest (v.Indorado x Indoctro x Ladykiller), heeft 3 mei een hengstveulen van Harley VDL gekregen.
  Het is een groot, rassig bruin veulen dat de naam Octavus Eickenrode draagt. Octavus is Latijn voor acht, dit is het achtste veulen voor Boracific, en was in het Romeinse Rijk tevens een populaire jongensnaam. Een kort filmpje is te vinden op onze instagram @eickenrode.

  www.eickenrode.nl
 • 03 05 2019 - HV Erco van 't Roosakker op Eickenrode

  HV Erco van 't Roosakker op Eickenrode


  25 april heeft onze merrie Kalorata Eickenrode (Cardento x Heartbreaker) een veulen van Erco van 't Roosakker op de wereld gezet. Het is een rassig, vlug, bruin hengstveulen dat de naam Ocellus Eickenrode heeft ontvangen. Ocellus is Latijn voor 'oogappel, parel, iets moois' en dat is zeker van toepassing op dit veulen. Een kort filmpje is te vinden op onze instagram @eickenrode.

  www.eickenrode.nl
 • 12 02 2019 - Prestatie predikaat voor merrie op Eickenrode

  Prestatie predikaat voor merrie op Eickenrode


  Onze fokmerrie Boracific VDL (v.Indorado) heeft op basis van de resultaten van haar nakomelingen het prestatie predikaat toegekend gekregen van het KWPN. Boracific VDL behaalde op driejarige leeftijd 80 punten voor het exterieur en 85 punten voor het vrijspringen, met een uitschieter van 90 punten voor reflexen. Hiermee werd ze reservekampioen van Friesland en voorlopig keur verklaard. In de sport verdiende ze bovendien haar sportpredikaat, waarmee zij elite werd. Nu haar zesjarige zoon Icarius Eickenrode afgelopen week zijn foutloze debuut in het Z-springen maakte, is ze - ook dankzij de prestaties van Gladius Eickenrode en Hesperus Eickenrode- ook het prestatie predikaat rijker.

  www.eickenrode.nl
Nieuwsarchief

Missie

Wij proberen met behulp van kwaliteitsvolle merries uit sterke moederlijnen, qua sportprestaties en exterieur en door gebruik te maken van de juiste hengsten, een bovengemiddeld springpaard te fokken. Hierbij vinden wij naast de potentie voor de hogere springsport ook het behoud van een goed exterieur, een goed karakter en de rijdbaarheid zeer belangrijk. Het fokken en opfokken van veulens is een hobby waar wij als familie veel plezier aan beleven .
Ieder jaar verkopen wij veulens met interessante bloedlijnen en fokken daarnaast soms enkele veulens op om later als toekomstig sportpaard te verkopen.

Wij wonen in de Gelderse Vallei in Kootwijkerbroek gelegen tussen Amersfoort en Apeldoorn nabij Voorthuizen en Barneveld op een kwartier rijden van het KWPN en KNHS centrum te Ermelo.

Wij zijn ook actief op facebook:
http://www.facebook.com/pages/Eickenrode
en via onze website www.eickenrode.nl Lees meer
zoek een paard van Eickenrode (fam. Joh. van der Waaij)
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek