Contact

Naam:
Familie Van Wessel
Adres:
Ravengoedseweg 1
PC / Woonplaats:
3785 XA Zwartebroek
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 28 11 2014 - Ruiterwissel voor Durano W

  Ruiterwissel voor Durano W


  Durano W (Vincenzo uit Valanita elite van Placido, fokker J.W. van Wessel uit Zwartebroek) gaat verder onder een andere ruiter. Marek Waclavik heeft de teugels overgenomen van Krzysztof Prasek. Recent won de nieuwe combinatie de finale van de jonge paarden op CSI Leszno.

  Krzysztof Prasek was zeer succesvol met Durano W. Zo won hij in 2012 (vierjarige), 2013 (vijfjarige) en afgelopen zomer het zesjarige kampioenschap in Polen. Daarnaast waren ze het afgelopen jaar continue bovenaan te vinden in de competities voor jonge paarden.


 • 13 02 2014 - Gadget W (Apache) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek!

  Gadget W (Apache) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek!


  Gadget W (Apache x Biganita elite V. Uphill) is afgelopen zaterdag tijdens de HK in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek!

  De grootramige hengst liet zich vrijdag's al goed zien tijdens de tweede bezichtiging. De jury omschreef hem zaterdag als een sterk gebouwde hengst die lichtvoetig loopt en veel houding in de beweging laat zien. Dat leverde hem dan ook een ticket op voor Ermelo.

  De vos is in eigendom van de Gebr. Van Manen uit Ede en J. van Oss uit Berghem.
 • 22 01 2011 - Jaaroverzicht Fanita Hoeve online!

  Jaaroverzicht Fanita Hoeve online!


  Het jaaroverzicht van 2010 staat online!

  Het jaaroverzicht van Stal Fanita Hoeve bevat beelden van zowel de tuigpaarden, de dressuurpaarden en de springpaarden die in het afgelopen jaar succesvol gepresteerd hebben. Dat zijn oa. Silver Spring (Larino), Taunita (Manno), Sunlight (Manno), Westenwind (Riverman), Briljant W (Larix) etc.
  Het jaaroverzicht is via onderstaande link te bekijken, of kijk op de site, www.stalfanitahoeve.nl

  http://www.youtube.com/watch?v=TNe4JY_Y-8E
 • 28 06 2010 - Silver Spring springt naar goud in Drammen

  Silver Spring springt naar goud in Drammen


  Naast de Gouden Zweep die Taunita dit weekend won, wist nog een ander fokproduct dit weekend goud te behalen. In de Grand Prix van Noorwegen eiste Silver Spring het goud op door de Grote Prijs te winnen!

  In het hoofdnummer van het Noorse CSIO in Drammen, de Grote Prijs, konden de Nederlandse ruiters geen vuist maken. Piet Raijmakers jr. was met Van Schijndel's Lys Platiere de beste Nederlander met een elfde plek.

  Wel kwam het beste paard van Nederlandse bodem. De wedstrijd werd in een barrage, waarvoor zich vier ruiters hadden geplaatst, beslist..

  De Zuid-Afrikaan Oliver Lazarus verstoorde het Noorse feestje door met de Larino-nakomeling Silver Spring (uit Laganita elite pref van Glendale, fokker B. van Geresteijn uit Kootwijkerbroek en J.W. van Wessel uit Zwartebroek) sneller te zijn dan de Noorse Nina Braaten, die met Blue Loyd tweede werd.

  Oliver Lazarus was eerder dit weekend ook al eens tweede geworden in het 1.40m met Silver Spring.
 • 28 06 2010 - Gouden Zweep voor Taunita en Hanneke van Wessel

  Gouden Zweep voor Taunita en Hanneke van Wessel


  Een hoogtepunt op het concours in Dokkum was de strijd in de damesrubriek om De Gouden Zweep. Daarin maakten merries de dienst uit in de topdrie.

  De eerste prijs en De Gouden Zweep gingen namelijk naar Taunita (v.Manno) van Joop van Wessel. Hanneke van Wessel reed de elitemerrie Taunita, die heel apart presteerde voor de dameskar, naar deze bijzondere eer.

  Hanneke klopte daarmee Anneke Huckriede met Netters Unaniem (v.Renovo). Derde werd de keurmerrie Wizkid's Gonda (v.Patijn) van Ritsema Sierbestrating met Hanneke Mekkes.

  In de ereklasse was het evenals in de damesrubriek een fokproduct van Van Wessel dat de dienst uit maakte. Het was Sunlight (v.Manno) die met Uilke Haarsma rubriekswinnaar werd en Unaniem met Lambertus Huckriede versloeg. Plaats drie ging naar Obiku die werd voorgesteld door Henk Hammers.

  Eerder op de dag wist Taunita ook al een plaats in de kopgroep te bemachtigen in de grote limiet, waar ze zich met Henk Hammers best liet zien.

  Bij de tandems werd Hammers met Argon (v. Tempelier) en Taunita vierde.
 • 28 06 2010 - Sianita fungeert als pleegmoeder..

  Sianita fungeert als pleegmoeder..


  De tuigpaardmerrie Sianita (V. Fabricius) ontfermt zich dit jaar over een rijpaardveulen.
  In april van dit jaar kreeg Sianita zelf een veulen. Dat ging helaas niet zoals het moest gaan. Haar eigen veulen overleefde het niet en zelf lag Sianita drie dagen plat, en de moed was ook voor haar zo goed als opgegeven..

  Boven verwachting wist ze daarna toch in de benen te komen. De afgelopen maanden is ze weer helemaal aan gesterkt en nu heeft ze dan toch nog een veulen..

  Een week geleden kreeg de rijpaardmerrie Fanita (V. Symfonie) van buurman Gert Kamphorst een veulen van Zanzibar. Kort na de geboorte perste de merrie ook de baarmoeder naar buiten wat haar fataal werd.

  Via de veulencentrale werd het veulen in eerste instantie naar een merrie in het noorden van het land gebracht die dezelfde ochtend een dood veulen had gekregen. Al gauw werd echter duidelijk dat de merrie het veulen niet accepteerde.

  Het veulen werd aan de kunstmelk gezet en de merrie Sianita werd een dag lang naast het veulen gezet. Als snel bleek dat Sianita het veulen wel wat vond. Na een aantal behandelingen komt Sianita nu weer op de melk zodat het veulen binnenkort geheel van de kunstmelk af kan en volledig kan groeien van de melk van zijn nieuwe moeder!
Nieuwsarchief

Missie

http://www.youtube.com/watch?v=5uuocZvtJp8 Lees meer
zoek een paard van Familie Van Wessel
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek