Contact

DBFS Member
Naam:
M.M. Bauman & A. Dros
Adres:
Tuinstraat 10
PC / Woonplaats:
7731 GR Ommen
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 25 02 2013 - DBFS Video-avond over vrijspringen hengstenkeuring 2013

  DBFS Video-avond over vrijspringen hengstenkeuring 2013


  VIDEO-AVOND VRIJSPRINGEN 2E BEZICHTIGINGSSPRINGHENGSTEN KWPN HENGSTENKEURING 2013

  Van 30 januari tot en met 2 februari 2013 vindt de KWPN hengstenkeuring plaats. Op woensdag en donderdag tonen de springhengsten hun springkwaliteiten tijdens het vrijspringen. Na de derde bezichtiging weten we welke hengsten in de ogen van de KWPN hengstenkeuringscommissie in nieuwe samenstelling qua exterieur, afstamming, springkwaliteiten e.d. zo interessant is dat ze zich mogen bewijzen in het verrichtingsonderzoek.

  De DBFS organiseert dit jaar wederom een video-avond met forumdiscussie over de KWPN hengstenkeuring. Hieraan verleent het KWPN graag zijn medewerking. Reserveer de datum alvast in uw agenda: dinsdagavond 5 maart 2013. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst start om 19.30 uur. De verwachte eindtijd is 22.00 uur.

  De locatie is dit jaar het KNHS centrum, De Beek 125, 3852 PL Ermelo. We ontvangen u graag in de foyer. Routebeschrijving: http://www.knhs.nl/contact.asp

  Namens KWPN zullen Daan Nanning en Wim Versteeg een inleiding geven over de hengstenkeuring springen. Zij lichten dan aan de hand van videobeelden van de hengstenkeuring toe waar bij het vrijspringen in het kader van de hengstenselectie op gelet wordt en hoe waarnemingen en kenmerken tegen elkaar worden afgewogen.

  Vervolgens delen we onze ervaringen en meningen tijdens een forumdiscussie. Aan de hand van discussievragen en vragen van fokkers uit de zaal. Wout Jan van der Schans zal vanuit de praktijk van de springsport en ruiter van springhengsten in het forum plaatsnemen. Een discussieleider zal de avond in goede banen leiden.

  De bijeenkomst is opengesteld voor aangeslotenen van de DBFS. Aan deelname aan de lezing zijn voor DBFS-aangeslotenen geen kosten verbonden. Niet-leden betalen een vergoeding van € 10,00 voor het bijwonen van de bijeenkomst.

  Kom ook naar de bijeenkomst over vrijspringen van 2e bezichtigingshengsten en hengstenselectie van de springhengsten tijdens de KWPN hengstenkeuring. Aanmelden kan per mail via info@dbfs.nl met vermelding van namen en aantal personen of telefonisch: 06 30 01 29 79. Wanneer u vragen heeft, kunt u terecht bij Eveline van den Nieuwendijk, secretariaat DBFS.

 • 10 02 2011 - DBFS videoavond vrijspringen KWPN Hengstenkeuring

  DBFS videoavond vrijspringen KWPN Hengstenkeuring


  DBFS video avond met Pieter Kersten en Wim Versteeg op 16 februari 2011

  Vrijspringen van 2e bezichtigingshengsten van KWPN hengstenkeuring 2011 nader bekeken

  De Dutch Breeders Foundation of Show jumpers [DBFS] organiseert op woensdagavond 16 februari 2011 een video-avond met forumdiscussie over de KWPN hengstenkeuring. Namens het KWPN zullen Pieter Kersten en Wim Versteeg een inleiding geven over de beoordeling en selectie op het vrijspringen van de hengsten. Aan de hand van videobeelden wordt het vrijspringen van opvallende hengsten toegelicht en bediscussieerd. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot 22.15 uur. Het seminar vindt plaats bij Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn en is toegankelijk voor fokkers en andere paardenliefhebbers.

  De KWPN hengstenkeuring is voorbij. De springhengsten hebben hun springkwaliteiten getoond en we weten welke hengsten in de ogen van de KWPN hengstenkeuringscommissie qua exterieur, afstamming, springkwaliteiten e.d. zo interessant zijn dat ze zich mogen gaan bewijzen in het verrichtingsonderzoek.
  De DBFS organiseert met medewerking van het KWPN een video-avond met forumdiscussie over de KWPN hengstenkeuring op woensdagavond 16 februari 2011. Namens het KWPN geven Pieter Kersten en Wim Versteeg een inleiding over het hengstenkeuring springen. Zij lichten aan de hand van videobeelden van de hengstenkeuring toe waar bij het vrijspringen in het kader van de hengstenselectie op gelet wordt en hoe waarnemingen en kenmerken tegen elkaar worden afgewogen. Vervolgens delen we onze ervaringen en meningen aan de hand van discussievragen en vragen van fokkers uit de zaal tijdens een forumdiscussie.

  Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit: de ontvangst is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 starten we met een welkom door de DBFS en inleidingen door de dagvoorzitter en het KWPN. Daarna starten de videopresentaties, die worden toegelicht en besproken. Om 22.15 eindigt de bijeenkomst.

  De bijeenkomst is toegankelijk voor alle paardenliefhebbers. Voor DBFS-fokkers zijn er geen kosten verbonden. Voor niet-aangeslotenen bij de DBFS geldt een vergoeding van € 10,00 voor onkosten. Aanmelden kan per mail via info@dbfs.nl met vermelding van namen en aantal personen of telefonisch bij het DBFS-secretariaat: 06 30 01 29 79. Meer informatie vindt u op www.dbfs.nl.
 • 10 01 2011 - 15-01-2011 seminar springpaardenfokkerij in Zwolle

  15-01-2011 seminar springpaardenfokkerij in Zwolle


  De Dutch Breeders Foundation of Showjumpers organiseert een seminar met het thema SPRINGPAARDENFOKKERIJ HANNOVERAANS VERBAND door Dr. Werner Schade, op zaterdag 15 januari 2011 van 14.30 – 18.00 uur. Locatie: IJsselhallen in Zwolle, tijdens Zwolle International Dr. Werner Schade is fokkerijleider en bedrijfsleider van het Hannoveraans Verband. Het Hannoveraans Verband, de laatste tijd meer bekend van de topdressuurpaardenfokkerij, is jarenlang het topgebied geweest voor de springpaardenfokkerij. Na een tijd enigszins uit beeld te zijn geweest, is de springpaardenfokkerij nu weer in opkomst. Aan deze sterke ontwikkeling ligt een gedegen en bewust fokkerijbeleid ten grondslag. Vanaf 1993 voert Hannover een programma om de springpaardenfokkerij nieuwe impulsen te geven. En met resultaat, denk aan hengsten als For Pleasure en Stakkato en springtoppers als Shutterfly en Gotha. Dr. Werner Schade komt zijn visie en ervaringen vertellen, over het fokkerijbeleid, merriestammen, hengstenselectie, merrieselectie en meer. Daarna gaan we in een forumdiscussie in gesprek met o.a. Dr. Schade en Jac Remijnse. Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit: 14.30 – 15.00 uur Ontvangst. 15.00 – 15.10 uur Welkom door DBFS. 15.10 – 16.30 uur Presentatie Dr. Werner Schade en forumdiscussie 17.30 uur Afsluiting. 17.30 – 18.30 uur Borrel. Voor DBFS-fokkers zijn er aan deelname aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden. Kent u andere fokkers of paardenliefhebbers die aanwezig willen zijn bij deze fokkerijbijeenkomst in Zwolle? Dat kan. Iedereen is van harte welkom. Aan niet-aangeslotenen bij de DBFS vragen wij een vergoeding van € 20,00 voor de onkosten. Kom ook naar de bijeenkomst en luister naar de interessante visie en ervaringen van Dr. Werner Schade en het Hannoveraner Verband. Aanmelden kan per mail via info@dbfs.nl met vermelding van namen en aantal personen of telefonisch: 06 30 01 29 79. Wanneer u vragen heeft, kunt u terecht bij Eveline van den Nieuwendijk, secretariaat DBFS. Wij zien u graag op 15 januari 2011 in Zwolle
 • 23 11 2010 - DBFS-seminar met Dr. Werner Schade op 11 december

  DBFS-seminar met Dr. Werner Schade op 11 december


  Het succes van de springpaardenfokkerij van het Hannoveraans Verband

  De Dutch Breeders Foundation of Show jumpers [DBFS] organiseert op zaterdag 11 december 2010 een seminar met het thema: Springpaardenfokkerij Hannoveraans Verband door Dr. Werner Schade, fokkerijleider en bedrijfsleider van het Hannoveraans Verband. Het seminar start om 14.30 uur en duurt tot 18.00 uur, waarna wordt afgesloten met een borrel. Het seminar vindt plaats bij Hotel Van der Valk in Hengelo en is toegankelijk voor fokkers en andere paardenliefhebbers.

  Het Hannoveraans Verband, de laatste tijd meer bekend van de topdressuurpaardenfokkerij, is jarenlang het topgebied geweest voor de springpaardenfokkerij. Na een tijd enigszins uit beeld te zijn geweest, is de springpaardenfokkerij nu weer in opkomst.

  Aan deze sterke ontwikkeling ligt een gedegen en bewust fokkerijbeleid ten grondslag. Vanaf 1993 voert Hannover een programma om de springpaardenfokkerij nieuwe impulsen te geven. En met resultaat, denk aan hengsten als For Pleasure en Stakkato en springtoppers als Shutterfly en Gotha.

  Dr. Werner Schade, fokkerijleider en bedrijfsleider van het Hannoveraans Verband, komt zijn visie en ervaringen vertellen, over het fokkerijbeleid, merriestammen, hengstenselectie, merrieselectie en meer. Daarna is er een forumdiscussie met o.a. Dr. Schade en Jac Remijnse.

  Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:
  14.30 Uhr Ontvangst gasten met koffie en thee
  15.00 Uhr Start bijeenkomst
  18.00 Uhr Afsluiting en netwerkborrel
  19.00 Uhr Einde en evt. bezoek CSI** Hippisch Hengelo

  Adres: Hotel Van der Valk Hengelo, Bornsestraat 400, 7556 BN Hengelo (Ov.).

  De bijeenkomst is toegankelijk voor alle paardenliefhebbers. Voor DBFS-fokkers zijn er geen kosten verbonden. Voor niet-aangeslotenen bij de DBFS geldt een vergoeding van € 20,00 voor onkosten. Aanmelden kan per mail via info@dbfs.nl met vermelding van namen en aantal personen of telefonisch bij het DBFS-secretariaat: 06 30 01 29 79. Meer informatie vindt u op www.dbfs.nl.
 • 04 11 2010 - Lezing Arnold Kootstra op 12 nov 2010

  Lezing Arnold Kootstra op 12 nov 2010


  Succesvol selectiebeleid van veulen tot springpaard in de praktijk

  De Dutch Breeders Foundation of Show jumpers [DBFS] organiseert op vrijdag 12 november 2010 een bijeenkomst met het thema: Selectie van veulen tot springpaard door Arnold Kootstra. De bijeenkomst gaat om 19.00 uur van start bij Stal Roelofs in Den Ham [Ov.] en is toegankelijk voor fokkers en andere paardenliefhebbers.

  Arnold Kootstra gaat vertellen over zijn effectieve selectiebeleid van veulen tot jong springpaard. Bij Stal Roelofs heeft Arnold een succesvol systeem ontwikkeld volgens welke hij veulens, jaarlingen en tweejarigen structureel beoordeelt en selecteert. En met resultaat! De fokproducten uit bewezen merrielijnen van Nederlands fokker van het jaar 2010 Herman Roelofs presteren buitengewoon goed.

  Naast de theorie gaan we die avond ook in de praktijk bekijken hoe zijn selectiesysteem werkt. Kom ook naar de bijeenkomst en luister naar de interessante visie en ervaringen van Arnold Kootstra en Stal Roelofs. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot circa 22.00 uur. Adres: Stal Roelofs Den Ham, Ommerweg 66, 7683 AZ Den Ham.

  De bijeenkomst is toegankelijk voor alle paardenliefhebbers.
  Meld u nu aan. Ga voor meer informatie naar www.dbfs.nl
Nieuwsarchief

Missie

Fokkerij van springpaarden is mijn passie. Ik hebb merries en nakomelingen uit de Lotti-Zotti-stam, Oberlina-stam, Loma-stam en Holsteiner merrielijn 275. Lees meer
zoek een paard van M.M. Bauman & A. Dros
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek