Contact

DBFS Member
Naam:
Stal Klaver
Adres:
Omloop 17
PC / Woonplaats:
1871 AS Schoorl
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 02 10 2019 - 4 jarige merrie Birte Star KZ verkocht tijdens Auction of Young Showjumpers

  4 jarige merrie Birte Star KZ verkocht tijdens Auction of Young Showjumpers


  Tijdens de 2e editie van The Youngsters – Auction of Young Showjumpers te Eemnes, gehouden op de Waaij Stud, werd de door Stal Klaver gefokte merrie Birte Star KZ verkocht. De talentvolle 4 jarige dochter van Big Star Jr KZ x Carolus II x Carrado I sprong patent over de hindernissen en vond een nieuwe eigenaar voor € 40.000,00. Meer info over nakomelingen van de top gefokte Big Star Jr KZ, met de wereldberoemde Olympische genen van Big Star en de Polydor – dochter Krista beter bekend als de moeder van Taloubet Z, is te vinden op de website van Stal Klaver.
 • 10 01 2019 - De in Schoorl geboren hengst Jaloubet K (v. Baloubet de Rouet x Krista) goedgekeurd voor dekdienst in Holstein

  De in Schoorl geboren hengst Jaloubet K (v. Baloubet de Rouet x Krista) goedgekeurd voor dekdienst in Holstein


  Op de januari keuring in Holstein zijn vier hengsten van Nederlandse eigenaren via het ‘Zuchtversuch’ goedgekeurd voor de Holsteiner dekdienst. Het gaat drie hengsten van de VDL Stud: de reservekampioen van Oldenburg-International For Treasure VDL (v. For Pleasure), de in Hannover geprimeerde For Friendship VDL (v. For Pleasure) en de Cees Klaver gefokte Zangersheide goedgekeurde Jaloubet K VDL (v. Balou du Rouet). Team Nijhof kreeg Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) goedgekeurd.

  De VDL Stud maakte dit najaar op de Duitse hengstenkeuringen goede sier met twee nakomelingen van de nummer 1 van de HorseTelex Results Wereldranking, For Pleasure. In Hannover met For Friendship VDL (mv. Stakkato Gold) en in Oldenburg met For Treasure VDL (mv. Carthago), die het reservelint kreeg omgehangen, maar in de ogen van velen de kampioen had moeten zijn. De in 2017 voor Zangersheide goedgekeurde Jaloubet K (Baloubet du Rouet x Krista moeder van 4 goedgekeurde zonen Taloubet Z; Big Star JR KZ en Nadal Hero ) sloot eind vorig jaar zijn 50-dagentest in Neustadt-Dosse met een 8,08 af.
 • 09 12 2018 - Michael Greeve met Big Star JR KZ winnen weer de Sentower Park Grand Prix

  Michael Greeve met Big Star JR KZ winnen weer de Sentower Park Grand Prix


  Na eerdere overwinningen dit jaar in april Kronenberg, augustus te Ommen en ook al eerder november Sentower Park te Opglabbeek was dit de vierde overwinning voor Big Star JR KZ.
  79 Deelnemers streden om de ereplaatsen, na de 1e omloop bleven er 16 deelnemers over voor de barrage met 9 hindernissen in het 330 m lange parcours.
  Na een spannende barrage klonk het Wilhelmus voor Michael Greeve die als laatste starter in de snelste tijd 41,20 sec finiste met de door Cees Klaver gefokte zoon van Big Star
  De Amerikaan Michael Hughes volgde als runner-up aan boord van zijn Belgische warmbloedruin, Jackson vd Bisschop (Flipper d’Elle). Hughes hield ook de tijd in minder dan 42 seconden. Ellen Whitaker uit Groot-Brittannië rondde het podium af in het zadel van haar 9-jarige Jack van ‘t Kattenheye (Diabeau).
  1. Michael Greeve -Big Star Jr KZ
  2. Michael Hughes – Jackson vd Bisschop
  3. Ellen Whitaker – Jack Van ‘t Kattenheye.
  Meer nieuws te vinden op de website.
 • 10 11 2018 - Big Star Jr KZ – Michael Greeve winnen na spannende barrage CSI 3* 1,50 m Opglabbeek

  Big Star Jr KZ – Michael Greeve winnen na spannende barrage CSI 3* 1,50 m Opglabbeek


  In de 1,50m-hoge Grand Prixkwalificatie van Opglabbeek in het Sentower Park wist Michael Greeve vanavond eerste te worden met Big Star Jr KZ (Big Star). Het duo raasde naar de finish in 34,02 seconden, een miniscule 0,01 seconde sneller dan de Belg Pieter Clemens en Silberrose (Stakkato Gold). De Fransman Gregory Cottard kon met Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour) de derde plaats in de wacht slepen in 34,09 seconden.
  Lisa Nooren greep in het zadel van VDL Groep Centora de Wallyro (Dobel’s Cento) plaats vier. In 34,16 seconden was ze nog geen kwart seconde sneller dan landgenoot Patrick Lemmen en Eline Maria M (Diamant de Semilly).

  Frank Schuttert kon met Blind Date 31 (Sandro Boy) een mooie negende plaats pakken. Stefanie van den Brink en Van Schijndel’s Belle (Caspar) eindigden bovendien nog in de prijzen op plaats 15. video van de winnende barrage te vinden op de website van Stal Klaver bron: Equnews
 • 04 08 2018 - Big Star Jr Kz (v. Big Star) wint met Michael Greeve CSI 4* Nijwa Trophy Big Tour.

  Big Star Jr Kz (v. Big Star) wint met Michael Greeve CSI 4* Nijwa Trophy Big Tour.


  Michael Greeve won zojuist met de ook door Cees Klaver gefokte hengst Big Star Jr KZ ( v. Big Star) de 1,50 m Nijwa Trophy Big Tour in Ommen direct op tijd, in de snelle tijd van 66.09 sec.  De halfbroer van Taloubet Z  bleef ruim één seconde voor op Sanne Thijsen en Expert (Tangelo vd Zuuthoeve). Michael heeft Big Star Jr KZ als jong paard  onder het zadel gekregen van Cees, die trots langs de kant stond te kijken. Michael over Big Star Jr KZ: "Alles valt nu op zijn plek, hij ontwikkeld zich super goed en heeft een top instelling.  Big Star Junior is gewoon een goed paard en van nature heel snel. Hij is nu negen jaar en ik denk dat er nog veel meer in zit."
  Meer info over Big Star Jr KZ, zijn vader Big Star en halfbroer Taloubet Z te vinden op de website van stal klaver
 • 02 02 2018 - Big Star KWPN Stallion of the Year

  Big Star KWPN Stallion of the Year


  De imponerende Big Star kwam speciaal uit Engeland naar zijn geboorteland om de titel KWPN Stallion of the Year 2017 in ontvangst te nemen. Voor de huldiging werd ook de fokker van Big Star, Cees Klaver uitgenodigd, samen met voormalig eigenaar Egbert Schep. Cees Klaver is ook de fokker van zijn goedgekeurde zoon Big Star Jr KZ . Big Star trad vandaag onder gelegenheidsruiter Pieter Keunen de ring binnen en hinnikte direct het publiek toe. Nick Skelton gaf al eens aan in een interview dat dit een vaste rite is van de hengst die graag in de schijnwerpers staat. Via een videoboodschap was er ook een woord van Nick Skelton: “Het is een zeer grote eer dat Big Star de titel KWPN Stallion of the Year in ontvangst mag nemen. In mijn veertigjarige internationale loopbaan heb ik het geluk gehad veel goede paarden te mogen rijden, maar Big Star is absoluut mijn nummer 1. Als ik hem een cijfer tussen één en tien moest geven, dan gaf ik hem op ieder onderdeel een elf.” Een filmpje van de winnende rit in Rio, bracht het publiek en fokker Cees Klaver zichtbaar in vervoering. Big Star, de hengst met het hart van een leeuw, sprong hier ongeëvenaard naar olympisch goud met zijn 58-jarige ruiter Nick Skelton. Een onvergetelijk moment en een kroon op zowel het werk van de combinatie als de fokkerij van Klaver. Cees Klaver uit Schoorl fokte de inmiddels vijftienjarige Quick Star-nakomeling uit Jolanda prestatie sport-spr (v.Nimmerdor), die zelf op 1.35m niveau actief was. Al op achtjarige leeftijd won de fenomenale bruine hengst grote prijzen. Er volgden later nog vele zeges in onder andere de Grote Prijs van Aken, Rome en Hamburg, maar ook het teamgoud in de Olympische Spelen van Londen. In het najaar van 2012 werd de hengst erkend door het KWPN. Big Star is de enige KWPN’er met de titel paard van het Jaar en Hengst van het Jaar.
  Video en foto's te vinden op de website van Stal Klaver
 • 21 01 2018 - Taloubet Z(video) neemt afscheid met een amazing overwinning in Leipzig.

  Taloubet Z(video) neemt afscheid met een amazing overwinning in Leipzig.


  De in het Noord Hollandse Schoorl geboren  Taloubet Z (v.Galoubet) onder Christian Ahlmann,   neemt vandaag  afscheid in Leipzig op 18 jarige leeftijd met een fantastische overwinning met de snelste tijd in de barrage!!  Leipzig.... de plaats waar hij in het begin van zijn carrière in 2011  al de Fei Wereldbekerfinale won.

  Het commentaar door Taloubet's fokker Cees Klaver meteen na de overwinning;  ''Wat ging het hard en van de een na laatste hindernis, naar de laatste kwam hij om de hoek alleen maar gas naar voren. Christian gooide zijn cap de lucht in, zo blij en Judy Ann stond te huilen op de tribune. Een mooier afscheid kan je een paard niet geven. Verdient gewonnen." 

  Meer info over de moederlijn Taloubet te vinden op de website van Stal Klaver
 • 12 01 2018 - De door Cees gefokte Big Star KWPN Hengst van het Jaar

  De door Cees gefokte Big Star KWPN Hengst van het Jaar


  Het KWPN deed vorig jaar nog enigszins geheimzinnig over de toen in het leven geroepen verkiezing KWPN Hengst van het Jaar (als vervanging van KWPN Paard van het Jaar), maar dit jaar is de uitverkoren hengst drie weken voorafgaand aan de hengstenkeuring al bekend. Olympisch Kampioen Big Star is Hengst van het Jaar 2017 én komt naar de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.
  Het fokproduct van Cees Klaver betreedt op de springavond van de hengstenkeuring, donderdag 1 februari, nog eenmaal de ring. Niet met Nick Skelton, maar met een gelegenheidsruiter, zo meldt het KWPN.

  Big Star naar Den Bosch
  Dit jaar gaat de titel naar een springhengst. Er is één hengst die de harten van alle springliefhebbers sneller laat kloppen: Big Star. In 2017 nam de hengst afscheid van de sport na zijn uiterst succesvolle springcarrière. Reden genoeg om deze krachtpatser een eerbetoon te brengen vanwege zijn ongekende prestaties die hij gedurende vele jaren heeft geleverd, middels de titel Stallion of the Year 2017! De olympisch kampioen van Rio de Janeiro komt speciaal voor de hengstenkeuring even terug naar zijn geboorteland.

  Dichter bij fokkerij
  De verkiezing ‘Paard van het Jaar’ werd vorig jaar ingeruild voor de hengstenverkiezing. “We wilden dichter bij de fokkerij komen te staan met de Trofee en zo hebben we besloten om ‘Paard van het Jaar’ in te ruilen voor ‘Stallion of the Year’”, liet Charlotte Dekker, hoofd communicatie bij het KWPN, vorig jaar weten aan Paardenkrant-Horses.nl.

  Al eerder paard van het jaar
  Big Star is straks de enige KWPN’er met beide titels op zak. Hij werd namelijk in 2012 gehuldigd als Paard van het Jaar. Cees Klaver is ook de fokker van zijn Z. gekeurde zoon Big Star JR KZ , halfbroer van de ook door Cees Klaver Taloubet Z bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen van Rio 2016.  Bron: Stal Klaver – KWPN – Horses.nl – Hoefslag

 • 03 08 2017 - Foto's van aparte bont en gevlekte spring veulens van Stal Klaver

  Foto's van aparte bont en gevlekte spring veulens van Stal Klaver


  Dit jaar zijn er meerdere apart bont en gevlekte spring veulens van de hengst Joly Spot KZ in de stallen van Cees Klaver geboren.

  De spectaculair springende panter bonte hengst, Joly Spot KZ, is een zoon van Just in Time, zijn vader Startrek, is een zoon van de legendarische Quick Star. In de pedigree van Joly Spot komt de allerbeste Franse springvererver Alme Z (v. Ibrahim) zowel in de vaderlijn als de moederlijn voor. Deze panter bonte hengst is familie van de bonte ruin Nepos van Limbo (v. Limbo) die onder John Withaker op Grand Prix (1,60) niveau heeft gereden.

  De foto's zijn te vinden op de website onder het kopje nieuws
 • 15 04 2017 - Apart bont groot hengstveulen geboren in de stallen van Cees Klaver.

  Apart bont groot hengstveulen geboren in de stallen van Cees Klaver.  In de nacht van donderdag 13 april 2017 is in de stallen van Cees Klaver een apart mooi groot hengstveulen geboren van de AES goedgekeurde hengst Joly Spot KZ en de merrie Carafree K.

  De spectaculair springende panter bonte hengst, Joly Spot KZ, is een zoon van Just in Time, zijn vader Startrek, is een zoon van de legendarische Quick Star. In de pedigree van Joly Spot komt de allerbeste Franse springvererver Alme Z (v. Ibrahim) zowel in de vaderlijn als de moederlijn voor.

  Deze panter bonte hengst is familie van de bonte ruin Nepos van Limbo (v. Limbo) die onder John Withaker op Grand Prix (1,60) niveau heeft gereden.

  De Oldenburger merrie Carafree K is de volle zuster van de merrie Baby Blue die  op Z niveau springt. Haar vader  is de Oldenburger schimmelhengst Cellestial (v. Cantus). Grootvader is de Holsteiner top vererver hengst Contender (v. Calypso II).
  Foto en meer info te vinden op de website www.stalklaver.nl
Nieuwsarchief

Missie

Een springpaard fokken dat op het allerhoogste niveau kan mee draaien en dan praat ik echt over topniveau. Het draait allemaal om de prestatie. Het allerbelangrijkste is dat ze willen,elastisch zijn en vermogen hebben. Om dit doel te bereiken probeer je iedere keer weer de juiste sportgenen bij elkaar te brengen. Goede merries uit bewezen stammen dekken met hengsten die bewezen hebben te kunnen presteren. Het resultaat : Taloubet - Big Star en zijn zoon Big Star Junior. Voor alle inlichtingen bel met Cees Klaver telefoon +31651446161----------------------------------------------------------A jumping horse breeding at the highest level that can run along and I talk about really top level. It's all about performance. The most important thing is that they want, elastic and power. To achieve this goal every time you try the sport right genes together. Good mares with stallions from proven tribal decks that have been proven to perform. The result: Taloubet - Big Star -en and his son Big Star Junior. For all inquiries call Cees Klaver phone +31651446161 Lees meer
zoek een paard van Stal Klaver
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek