Contact

DBFS Member
Naam:
Stal Klaver
Adres:
Omloop 17
PC / Woonplaats:
1871 AS Schoorl
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 04 08 2018 - Big Star Jr Kz (v. Big Star) wint met Michael Greeve CSI 4* Nijwa Trophy Big Tour.

  Big Star Jr Kz (v. Big Star) wint met Michael Greeve CSI 4* Nijwa Trophy Big Tour.


  Michael Greeve won zojuist met de ook door Cees Klaver gefokte hengst Big Star Jr KZ ( v. Big Star) de 1,50 m Nijwa Trophy Big Tour in Ommen direct op tijd, in de snelle tijd van 66.09 sec.  De halfbroer van Taloubet Z  bleef ruim één seconde voor op Sanne Thijsen en Expert (Tangelo vd Zuuthoeve). Michael heeft Big Star Jr KZ als jong paard  onder het zadel gekregen van Cees, die trots langs de kant stond te kijken. Michael over Big Star Jr KZ: "Alles valt nu op zijn plek, hij ontwikkeld zich super goed en heeft een top instelling.  Big Star Junior is gewoon een goed paard en van nature heel snel. Hij is nu negen jaar en ik denk dat er nog veel meer in zit."
  Meer info over Big Star Jr KZ, zijn vader Big Star en halfbroer Taloubet Z te vinden op de website van stal klaver
 • 02 02 2018 - Big Star KWPN Stallion of the Year

  Big Star KWPN Stallion of the Year


  De imponerende Big Star kwam speciaal uit Engeland naar zijn geboorteland om de titel KWPN Stallion of the Year 2017 in ontvangst te nemen. Voor de huldiging werd ook de fokker van Big Star, Cees Klaver uitgenodigd, samen met voormalig eigenaar Egbert Schep. Cees Klaver is ook de fokker van zijn goedgekeurde zoon Big Star Jr KZ . Big Star trad vandaag onder gelegenheidsruiter Pieter Keunen de ring binnen en hinnikte direct het publiek toe. Nick Skelton gaf al eens aan in een interview dat dit een vaste rite is van de hengst die graag in de schijnwerpers staat. Via een videoboodschap was er ook een woord van Nick Skelton: “Het is een zeer grote eer dat Big Star de titel KWPN Stallion of the Year in ontvangst mag nemen. In mijn veertigjarige internationale loopbaan heb ik het geluk gehad veel goede paarden te mogen rijden, maar Big Star is absoluut mijn nummer 1. Als ik hem een cijfer tussen één en tien moest geven, dan gaf ik hem op ieder onderdeel een elf.” Een filmpje van de winnende rit in Rio, bracht het publiek en fokker Cees Klaver zichtbaar in vervoering. Big Star, de hengst met het hart van een leeuw, sprong hier ongeëvenaard naar olympisch goud met zijn 58-jarige ruiter Nick Skelton. Een onvergetelijk moment en een kroon op zowel het werk van de combinatie als de fokkerij van Klaver. Cees Klaver uit Schoorl fokte de inmiddels vijftienjarige Quick Star-nakomeling uit Jolanda prestatie sport-spr (v.Nimmerdor), die zelf op 1.35m niveau actief was. Al op achtjarige leeftijd won de fenomenale bruine hengst grote prijzen. Er volgden later nog vele zeges in onder andere de Grote Prijs van Aken, Rome en Hamburg, maar ook het teamgoud in de Olympische Spelen van Londen. In het najaar van 2012 werd de hengst erkend door het KWPN. Big Star is de enige KWPN’er met de titel paard van het Jaar en Hengst van het Jaar.
  Video en foto's te vinden op de website van Stal Klaver
 • 21 01 2018 - Taloubet Z(video) neemt afscheid met een amazing overwinning in Leipzig.

  Taloubet Z(video) neemt afscheid met een amazing overwinning in Leipzig.


  De in het Noord Hollandse Schoorl geboren  Taloubet Z (v.Galoubet) onder Christian Ahlmann,   neemt vandaag  afscheid in Leipzig op 18 jarige leeftijd met een fantastische overwinning met de snelste tijd in de barrage!!  Leipzig.... de plaats waar hij in het begin van zijn carrière in 2011  al de Fei Wereldbekerfinale won.

  Het commentaar door Taloubet's fokker Cees Klaver meteen na de overwinning;  ''Wat ging het hard en van de een na laatste hindernis, naar de laatste kwam hij om de hoek alleen maar gas naar voren. Christian gooide zijn cap de lucht in, zo blij en Judy Ann stond te huilen op de tribune. Een mooier afscheid kan je een paard niet geven. Verdient gewonnen." 

  Meer info over de moederlijn Taloubet te vinden op de website van Stal Klaver
 • 12 01 2018 - De door Cees gefokte Big Star KWPN Hengst van het Jaar

  De door Cees gefokte Big Star KWPN Hengst van het Jaar


  Het KWPN deed vorig jaar nog enigszins geheimzinnig over de toen in het leven geroepen verkiezing KWPN Hengst van het Jaar (als vervanging van KWPN Paard van het Jaar), maar dit jaar is de uitverkoren hengst drie weken voorafgaand aan de hengstenkeuring al bekend. Olympisch Kampioen Big Star is Hengst van het Jaar 2017 én komt naar de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.
  Het fokproduct van Cees Klaver betreedt op de springavond van de hengstenkeuring, donderdag 1 februari, nog eenmaal de ring. Niet met Nick Skelton, maar met een gelegenheidsruiter, zo meldt het KWPN.

  Big Star naar Den Bosch
  Dit jaar gaat de titel naar een springhengst. Er is één hengst die de harten van alle springliefhebbers sneller laat kloppen: Big Star. In 2017 nam de hengst afscheid van de sport na zijn uiterst succesvolle springcarrière. Reden genoeg om deze krachtpatser een eerbetoon te brengen vanwege zijn ongekende prestaties die hij gedurende vele jaren heeft geleverd, middels de titel Stallion of the Year 2017! De olympisch kampioen van Rio de Janeiro komt speciaal voor de hengstenkeuring even terug naar zijn geboorteland.

  Dichter bij fokkerij
  De verkiezing ‘Paard van het Jaar’ werd vorig jaar ingeruild voor de hengstenverkiezing. “We wilden dichter bij de fokkerij komen te staan met de Trofee en zo hebben we besloten om ‘Paard van het Jaar’ in te ruilen voor ‘Stallion of the Year’”, liet Charlotte Dekker, hoofd communicatie bij het KWPN, vorig jaar weten aan Paardenkrant-Horses.nl.

  Al eerder paard van het jaar
  Big Star is straks de enige KWPN’er met beide titels op zak. Hij werd namelijk in 2012 gehuldigd als Paard van het Jaar. Cees Klaver is ook de fokker van zijn Z. gekeurde zoon Big Star JR KZ , halfbroer van de ook door Cees Klaver Taloubet Z bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen van Rio 2016.  Bron: Stal Klaver – KWPN – Horses.nl – Hoefslag

 • 03 08 2017 - Foto's van aparte bont en gevlekte spring veulens van Stal Klaver

  Foto's van aparte bont en gevlekte spring veulens van Stal Klaver


  Dit jaar zijn er meerdere apart bont en gevlekte spring veulens van de hengst Joly Spot KZ in de stallen van Cees Klaver geboren.

  De spectaculair springende panter bonte hengst, Joly Spot KZ, is een zoon van Just in Time, zijn vader Startrek, is een zoon van de legendarische Quick Star. In de pedigree van Joly Spot komt de allerbeste Franse springvererver Alme Z (v. Ibrahim) zowel in de vaderlijn als de moederlijn voor. Deze panter bonte hengst is familie van de bonte ruin Nepos van Limbo (v. Limbo) die onder John Withaker op Grand Prix (1,60) niveau heeft gereden.

  De foto's zijn te vinden op de website onder het kopje nieuws
 • 15 04 2017 - Apart bont groot hengstveulen geboren in de stallen van Cees Klaver.

  Apart bont groot hengstveulen geboren in de stallen van Cees Klaver.  In de nacht van donderdag 13 april 2017 is in de stallen van Cees Klaver een apart mooi groot hengstveulen geboren van de AES goedgekeurde hengst Joly Spot KZ en de merrie Carafree K.

  De spectaculair springende panter bonte hengst, Joly Spot KZ, is een zoon van Just in Time, zijn vader Startrek, is een zoon van de legendarische Quick Star. In de pedigree van Joly Spot komt de allerbeste Franse springvererver Alme Z (v. Ibrahim) zowel in de vaderlijn als de moederlijn voor.

  Deze panter bonte hengst is familie van de bonte ruin Nepos van Limbo (v. Limbo) die onder John Withaker op Grand Prix (1,60) niveau heeft gereden.

  De Oldenburger merrie Carafree K is de volle zuster van de merrie Baby Blue die  op Z niveau springt. Haar vader  is de Oldenburger schimmelhengst Cellestial (v. Cantus). Grootvader is de Holsteiner top vererver hengst Contender (v. Calypso II).
  Foto en meer info te vinden op de website www.stalklaver.nl
 • 12 03 2017 - Jaloubet K (Baloubet du Rouet) 4e zoon van Krista goedgekeurd Zangersheide.

  Jaloubet K (Baloubet du Rouet) 4e zoon van Krista goedgekeurd Zangersheide.


  Tijdens de voorjaarshengstenkeuring van 12 maart 2017 voor het Stamboek van Zangerheide is de 4e zoon van de elite, preferente , prestatie en sport merrie Krista ( Polydor x Pakt x ArwohnI ) goedgekeurd voor de dekdienst. Jaloubet K is een zoon van Olympisch kampioen Baloubet du Rouet. Zijn halfbroers zijn de ook goedgekeurde Z hengsten Taloubet Z, Big Star Jr K Z en de als embryo verkochte hengst Nadal Hero. Fokker Cees Klaver heeft de helft van Jaloubet K verkocht aan Wiepke van de Lageweg waar hij ook ter dekking staat.
 • 05 03 2017 - Doha - CSI5*: Taloubet Z onder Christian Ahlmann snelle tijd goed voor € 40.000 euro

  Doha - CSI5*: Taloubet Z onder Christian Ahlmann snelle tijd goed voor € 40.000 euro


  Doha was heel het weekend begin maart het centrum voor paardensport in het Midden-Oosten. Het hoogtepunt van zaterdag was de 5-sterren Grand Prix, de 41 combinaties kregen twee pittige rondes voorgeschoteld. De ruiters die na deze twee rondes de nul op het scorebord konden houden, keerden terug voor de allesbeslissende barrage. Uiteindelijk waren het vier ruiters die hierin slaagden: Scott Brash, Omer Karaevli, Pilar Lucrecia Cordon en Christian Ahlmann met Taloubet Z (v. Galoubet )de 17 jarige door Cees Klaver gefokte KWPN hengst, sprong fantastisch, was heel snel in de barrage, maar met een balk uit de lepels eindigde hij als 4e, goed voor € 40000 euro. Meer info over Taloubet Z op de website
 • 25 01 2017 - De uitzending “Gouden Genen” met een hoofdrol voor Cees Klaver de fokker van Big Star vrijdag 27 januari 21.00 uur ALLEEN te volgen via RTV Oost.

  De uitzending “Gouden Genen” met een hoofdrol voor Cees Klaver de fokker van Big Star vrijdag 27 januari 21.00 uur ALLEEN te volgen via RTV Oost.


  De documentaire Gouden Genen gemaakt door Annette van Trigt is ALLEEN te volgen via het televisiekanaal van RTV Oost. Heel jammer want veel liefhebbers van de paardensport uit Nederland, België en andere landen hebben gereageerd dat ze de uitzending willen zien. De livestream wordt uitgezet op de tijden waarop de documentaire te zien is. Het is een kwestie van de rechten van de docu.

  PERSBERICHT van RTV Oost - Hengelo, woensdag 25 januari 2017

  Zaad van een winnend paard is goud waard

  Het geheim van Nederlandse springpaarden

  Na voetbal is de paardensport de sport met de grootste economische waarde. Overijssel is een springpaardenprovincie en Nederlandse springpaarden behoren tot de wereldtop. Wereldwijd behalen ze op internationale concoursen grote successen maar hoe kan dit nou? Hoe fok je een kampioen? Annette van Trigt zocht het uit en maakte de documentaire Gouden Genen. Vrijdag 27 januari om 21.00 uur te zien bij TV Oost.

  Nederlandse paarden buitengewoon succesvol

  Het kan geen toeval zijn dat op de Olympische Spelen van 2008 het goud, zilver en brons werd gewonnen door buitenlandse ruiters op Nederlandse paarden? Het is big business. De documentaire toont aan dat van geluk geen sprake is, het lijkt op een combinatie van gepassioneerde fokkers én uitstekende faciliteiten. Het zaad van een winnend paard is goud waard en levert miljoenen op.

  Gouden medaille of Gouden Genen

  Gouden medaille of toch liever Gouden Genen? Beide gaan niet samen. De documentaire toont het pijnlijke dualisme aan. Annette van Trigt volgde 3 jaar lang toonaangevende fokkers van Grand Prix paarden. Met een hoofdrol voor Cees Klaver van Big Star. Zijn fokproduct zag het levenslicht in een wei in Schoorl om 14 jaar later Olympisch kampioen te worden in Rio onder het zadel van de Brit Nick Skelton.
 • 09 12 2016 - Taloubet Z onder Christian Ahlmann 2e in de Rolex Top Ten 2016

  Taloubet Z onder Christian Ahlmann 2e in de Rolex Top Ten 2016


  Van de 10 beste Fei Ranking Ruiters van het jaar 2016 eindigde Taloubet Z onder Christian Ahlmann na een zeer strakke ronde op de 2e plaats. Uiteindelijk moest de nummer 1 van de wereld dan toch zwichten. Eric Lamaze beroofde als laatste starter in de tweede manche van de Rolex Top Ten Christian Ahlmann van de overwinning. Een paar tienden van een seconde betekenden een verschil van 30.000 Zwitserse francs. Op een derde plaats eindigde wereldbeker winnaars Steve Guerdat en Corbinian (v. Cornet Obolensky). De door Cees Klaver gefokte KWPN hengst Taloubet Z, zoon van Galoubet verdiende 100.000 Zwitserse Francs. De halfbroer van Big Star Junior (v. Big Star) voelt volgens Christian niet als een 16 jarige en is een ongelooflijk goed paard.
  Video tweede manche en vraaggesprek Christian: te vinden op de website van Stal Klaver.

  bron stal klaver en horses.nl
Nieuwsarchief

Missie

Een springpaard fokken dat op het allerhoogste niveau kan mee draaien en dan praat ik echt over topniveau. Het draait allemaal om de prestatie. Het allerbelangrijkste is dat ze willen,elastisch zijn en vermogen hebben. Om dit doel te bereiken probeer je iedere keer weer de juiste sportgenen bij elkaar te brengen. Goede merries uit bewezen stammen dekken met hengsten die bewezen hebben te kunnen presteren. Het resultaat : Taloubet - Big Star en zijn zoon Big Star Junior. Voor alle inlichtingen bel met Cees Klaver telefoon +31651446161----------------------------------------------------------A jumping horse breeding at the highest level that can run along and I talk about really top level. It's all about performance. The most important thing is that they want, elastic and power. To achieve this goal every time you try the sport right genes together. Good mares with stallions from proven tribal decks that have been proven to perform. The result: Taloubet - Big Star -en and his son Big Star Junior. For all inquiries call Cees Klaver phone +31651446161 Lees meer
zoek een paard van Stal Klaver
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek